سرويس: بهداشت و درمان - عمومي 1388/11/20 02-09-2010 10:21:08 8811-11705: كد خبر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - عموميافزايش وزن به ويژه در نواحي بطني، اختلالات تنفسي کودکان را در هنگام خواب شديدتر ميکند.
افزايش وزن به ويژه در نواحي بطني، اختلالات تنفسي کودکان را در هنگام خواب شديدتر ميکند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، منظور از اختلالات تنفسي در خواب (OSA) توقف چندين باره تنفس در طي خواب شبانه است. اين اختلال غالباَ با خروپف کردن شديد همراه است، حدود 2 درصد از کودکان به اين اختلال دچارند که با برداشتن لوزه سعي در رفع اين مشکل ميشود.
محققان دريافتهاند؛ در افراد بالغ با افزايش وزن، اختلالات تنفسي در هنگام خواب شديدتر ميشود، ولي عواملي که باعث وخامت تنفس در هنگام خواب کودکان ميشوند، ناشناخته باقي ماندهاند.
محققان با مطالعه بر روي 45 کودک مبتلا به اين اختلال دريافتند: در 13 مورد اختلالات وخيمتر شده است و در اکثر اين کودکان افزايش وزن و افزايش دور کمر مشاهده شد. به علاوه در کودکاني که اختلالات تنفسي شديدتر شده بود، ابعاد لوزه بزرگتر از سايرين بود. همچنين بروز اين اختلالات در ميان پسران شايعتر از دختران بود. هر چند افزايش وزن و دور کمر از عوامل وخامت OSA تلقي ميشوند ولي برخي از محققان عنوان کردهاند؛ رشد طبيعي کودک در اين تحقيق بايد مدنظر قرار گيرد.
محققان بر سر منشاء بروز اين اختلالات در کودکان و لزوم جراحي به منظور دفع اين اختلال، اتفاق نظر ندارند ولي يافتههاي اخير به جمع آوري اطلاعات باليني و تعيين پيشينه اين اختلالات در کودکان کمک کرده است.
انتهاي پيام
© Copyright 1998-2010 Iranian Students' News Agency - ISNA