• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۰۴:۵۱
  • GMT 01:21

سرویس فرهنگی و هنری

  • دین و اندیشه
  • فرهنگ عمومی
  • ادبیات و کتاب
  • سینما و تئاتر
  • تجسمی و موسیقی
  • گردشگری و میراث
  • رسانه
  • فرهنگ حماسه

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۰۴:۵۱
  • GMT 01:21

سرویس فرهنگی و هنری

  • دین و اندیشه
  • فرهنگ عمومی
  • ادبیات و کتاب
  • سینما و تئاتر
  • تجسمی و موسیقی
  • گردشگری و میراث
  • رسانه
  • فرهنگ حماسه

مشکل اصلی خودِ ما هستیم، نه خارجی‌ها

«اجناس تقلبی چینی که به سفارش ایرانی‌ها در چین ساخته و وارد بازار ایران می‌شوند‌، واردات نیست؛ بلکه قاچاق است و قاچاق و قاچاقچی همیشه برای تاجران ایرانی یک معضل بوده است.»

کبریا حسین‌زاده
۲۲ مهر ۱۳۹۴ / ۰۲:۵۲

«اجناس تقلبی چینی که به سفارش ایرانی‌ها در چین ساخته و وارد بازار ایران می‌شوند‌، واردات نیست؛ بلکه قاچاق است و قاچاق و قاچاقچی همیشه برای تاجران ایرانی یک معضل بوده است.»

«مجیدرضا حریری»، رئیس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی در گفت‌وگو با خبرنگار صنایع دستی ایسنا درباره فعالیت‌هایی که قرار است مجمع انجمن صادرکنندگان انجام دهد،‌ بیان کرد: در چند سال گذشته به ویژه هفت سال اخیر در حوزه صنایع دستی به عنوان یکی از حوزه‌های اقتصادی که اشتغال‌زا است و قدرت بالقوه‌ی صادراتی دارد، یک نقطه‌ ضعف بارزی خودش را نشان داده، اینکه بحث تولید و بازرگانی صنایع‌دستی در یک دسته قرار می‌گرفت.

او ادامه داد: بخش عمده‌ی بار صنایع‌دستی در تمام دنیا بر دوش کارگاه‌های خانگی یا بسیار کوچک است که توان بازاریابی و صادرات را ندارند، به همین دلیل تصمیم گرفته شد صادرات صنایع‌دستی به عنوان موضوع ویژه‌ای که می‌تواند منجر به رشد تولید و اشتغال‌زایی در حوزه شود و ظرفیتی که از این طریق بتوانیم ارز خارجی را جذب کنیم، این انجمن تشکیل شود.

وی با بیان اینکه برای بازاریابی خارجی و صادرات باید عمدتا به افراد توانمند و حرفه‌ای رو بیاوریم که در حال حاضر در این رشته فعال هستند، گفت: باید بتوانیم آنها را متمرکز کرده و از حضور دوستانی که تجربه فروش صنایع دستی در عرصه‌های بین‌المللی را دارند استفاده کنیم تا بتوانیم یک نسل جدید از تاجران را در حوزه صنایع‌دستی تحویل اقتصاد دهیم.

صنایع‌دستی، رسول فرهنگی ایران

حریری افزود: برای فروش صنایع‌دستی در خارج از کشور دو سیستم وجود دارد؛ یکی اینکه بازاریابی مستقیم در خارج از کشور صورت بگیرد و دیگر آنکه گردشگر خارجی بیشتری وارد کشور شود و بتوانیم از این طریق صنعت هنرهای دستی در ایران را تقویت کنیم و تولید و اشتغال آن را افزایش دهیم. صنایع دستی به جز آنکه کالای اقتصادی صرف است‌، رسول و پیامبر فرهنگی از جانب مردم و تمدن کهن ایران و نشانه‌هایی از آن به تمام دنیا می‌تواند باشد.

او با اذعان به اینکه دولت جایی در این انجمن ندارد، بیان کرد: ما برحسب اتفاق در جایی از زمان هستیم که مسئولی بر حوزه صنایع‌دستی کشور است که به هر حال اعتقاد راسخ به حضور بخش خصوصی در عرصه صنایع دستی دارد و نشانه‌های آن هم فراوان است، اما اصولا تشکل‌ها، صنفی هستند و بخش خصوصی آن را تشکیل می‌دهد.

رئیس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی گفت: افرادی هم که تا به امروز در این تشکل ثبت‌نام کردند و منجر به تشکیل مجمع عمومی اولیه‌ی انجمن صادرکنندگان صنایع دستی شد، کارت بازرگانی دارند. یعنی یکی از شروط‌ عضویت در تشکل‌های صادراتی این است که افراد عضو اتاق بازرگانی باشند،‌ اعضای اتاق بازرگانی هم عمدتا به عنوان بخش خصوصی هستند نه دولتی.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و چین به پرسشی مبنی بر اینکه "یکی از مشکلات عمده این حوزه، وارداتِ صنایع‌دستی کپی‌شده و تقلبی از چین است‌، آیا این انجمن از قدرت خودش برای کنترل این مشکل استفاده می‌کند؟" پاسخ داد: عمده‌ترین مشکل ما در صنایع‌دستی، رقبای خارجی نیستند. عمده‌ترین مشکل، خودِ ما هستیم که نمی‌توانیم خوب بازاریابی کنیم. اجناس تقلبی چینی که به سفارش ایرانی‌ها در چین ساخته و وارد بازار ایران می‌شوند‌، واردات نیست، بلکه قاچاق است و قاچاق و قاچاقچی همیشه برای تاجران ایرانی یک معضل بوده است.

ورود 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور

وی با تاکید به اینکه اجناسی که در بازار به صورت تقلبی دیده می‌شوند، قاچاق هستند، گفت: قاچاق به همه‌ی نقاط اقتصاد ما ضربه می‌زند. قطعا موضوع قاچاق منحصر به صنایع دستی نیست و همه‌ بخش‌های تولیدی و تجاری ما را در برمی‌گیرد. تا حدود دو ماه پیش هم که رییس کمیسیون واردات اتاق ایران بودم، مطالعات گسترده‌ای درباره قاچاق انجام شد. برای مثال در سال 93 آمار گمرک نشان می‌داد، کل کالاهایی وارد شده توسط تاجران به ایران - از خودرو گرفته تا لوازم آرایشی - پنج میلیارد دلار بوده است و در این مدت حدود 20 میلیارد دلار کالا از طریق قاچاقچیان وارد کشور شده است؛ چیزی حدود چهار برابر.

حریری اضافه کرد: موضوع قاچاق یک موضوع عمیق اقتصادی در کشور است که باید حتما به این موضوع رسیدگی شود، چون حوزه صنایع دستی هم به تبع حوزه‌های دیگر از این معضل آسیب می‌بیند. نگاه این انجمن، نگاه صادرات صنایع دستی است. قطعا نهادهایی مشمول هستند که بازار داخلی را از کالاهای قاچاق منزه کنند، در حوزه بازار داخلی برای انجمن تعریف ماموریت نکرده‌ایم.

رئیس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان صنایع دستی درباره اینکه تا چه اندازه قرار است صادرکنندگانی که در صنایع‌دستی فعال نیستند وارد این حوزه شوند، اظهار کرد: قرار نیست از صادرکنندگان بخش‌های دیگر در این حوزه استفاده شود. این تشکل برای صادر کنندگان صنایع دستی است یا کسانی که تصمیم دارند در آینده صنایع‌دستی صادر کنند. موضوع تشکیل انجمن، صادرات صنایع‌دستی است، به همین دلیل قطعا کسانی که کالاهای دیگری صادر می‌کنند باید در انجمن‌های مربوط به رده صنفی خودشان فعالیت یا تشکل خود را ثبت می‌کنند.

حریری درباره صادرات صنایع دستی ایران به چین نیز گفت: یکی از عللی که با سازمان میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری قبل از تشکیل این انجمن مراودات و جلسات‌مان را شروع کردیم، این بود که به عنوان بازار هدف، کشور چین را در نظر داشته باشیم. در آن زمان من از منظر اتاق ایران و چین وارد این قضیه شده بودم که بازار چین را یکی از بزرگترین بازارهای صنایع دستی می‌دانیم، البته اگر بتوانیم با برنامه وارد آن شویم.

انتهای پیام

  • قاچاق كالا و ارز
  • قاچاق
  • صنایع‌دستی
  • مخابرات
  • مدیران خودرو

لینکستان

    شارژر آیفون بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۰۸

چطور امكان داره آمار دقيق قاچاق رو بدونيم ولي ندونيم كجا وبوسيله كيا وارد ميشه و نتونيم جلوي وارد شدن اين كالاي قاچاق رو بگيريم مسلمه كه فكر كنيم اين هم كار دست هاي پشت پرده است كه با همه چيز مملكت بازي ميكنن

پاسخ
avatar
مهسا
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۰۹

ما نه. بي كفايتانی كه اجازه ورود چنين كالاهايي را به كشور ميدهند. دوره‌هایی بوده که این آشغال‌ها وارد کشور نمی‌شده

پاسخ
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved