• سه‌شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94110603258
  • منبع : نمایندگی قزوین

چند توصیه درباره مصرف روغن‌ها

چند توصیه درباره مصرف روغن‌ها

کارشناس مسئول تغذیه‌ معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه بهتر است برای طبخ و حرارت کم از روغن‌های کنجد، ماهی و زیتون استفاده شود، گفت: توصیه می‌شود مردم روغن‌هایی با اسید چرب ترانس زیر پنج درصد مصرف کنند؛ چراکه هرچه میزان اسید چرب روغن‌ها کمتر باشد، برای استفاده مناسب‌تر هستند.

کارشناس مسئول تغذیه‌ معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه بهتر است برای طبخ و حرارت کم از روغن‌های کنجد، ماهی و زیتون استفاده شود، گفت: توصیه می‌شود مردم روغن‌هایی با اسید چرب ترانس زیر پنج درصد مصرف کنند؛ چراکه هرچه میزان اسید چرب روغن‌ها کمتر باشد، برای استفاده مناسب‌تر هستند.

عطیه رزازی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه قزوین، با اشاره به اینکه روغن کنجد ظرفیت حرارتی خوبی برای سرخ‌کردنی‌های سطحی دارد، اظهار کرد: این روغن برای سرخ کردن مواد غذایی با حرارت بالا به‌ هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه روغن کنجد از دانه‌های روغنی تهیه می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر محل نگهداری دانه‌های روغنی مناسب نباشد، ممکن است دچار کپک‌زدگی یا آفت‌زدگی شود، این در حالی است که کپک‌های موجود در دانه‌های کنجد، قابلیت سرایت در روغن را دارند و به‌ این‌ ترتیب روغن کنجد ناسالم خواهد بود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های موجود در بحث روغن کنجد، محل تهیه‌ این محصول است، تصریح کرد: باید محل تهیه این روغن، سالم و بهداشتی بوده و کارگاه‌ها باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی تایید شده و استاندارد لازم را داشته باشند؛ چراکه کپک‌های بیماری‌زا در روغن کنجد هیچ نشانه‌ ظاهری ندارند.

رزازی با بیان اینکه کپک‌های موجود در روغن کنجد هیچ‌گونه نشانه ظاهری ندارند، توضیح داد: ممکن است دانه‌ها در انبار دچار آفت‌زدگی شوند، اما وقتی وارد دستگاه روغن‌گیری می‌شوند به سبب عدم نشانه‌های ظاهری این کپک‌ها در روغن جمع شده و قطعا پس از مصرف به بدن انسان آسیب می‌رساند. اگر روغن کنجد سالم بوده و استاندارها نیز در آن رعایت شده باشد، نه‌ تنها هیچ مشکلی برای طبخ، پخت‌وپز و سرخ‌کردنی‌های سطحی وجود ندارد، بلکه مصرف این روغن توصیه نیز می‌شود.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با اشاره به اینکه توصیه نخست معاونت غذا و دارو استفاده از روغن‌های مایع با درصد اسید چرب ترانس پایین است، یادآور شد: در شرایطی که روغن‌های مایع با ویژگی‌های مذکور وجود نداشت، روغن‌های نیمه جامد نسبت به جامد در اولویت هستند.

وی با اشاره به اینکه روغن‌های نیمه جامد، کاملا اشباع‌ شده نیستند و درصد اسید ترانس آن‌ها نسبت به روغن‌های جامد پایین‌تر است، گفت: توصیه می‌شود از اسید چرب ترانس پنج درصد استفاده شود؛ چراکه هرچه میزان اسید چرب روغن‌ها کمتر باشد برای استفاده مناسب‌تر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha