• شنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95050100725
  • خبرنگار : 71551

با روش پاستوریزاسیون تکاملی محقق شد

افزایش ماندگاری شیر باز تا 9 هفته

افزایش ماندگاری شیر باز تا 9 هفته

محققان دانشگاه پوردو آمریکا موفق به توسعه یک فرآیند جدید شدند که به واسطه آن می‌توان ماندگاری شیر را تا 63 روز و بدون استفاده از مواد شیمیایی افزایش داد.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو، محققان دانشگاه پوردو با همکاری دانشگاه تنسی این کار را با افزایش دمای شیر تا 10 درجه سانتی‌گراد و در کمتر از یک ثانیه انجام دادند. این روند بیش از 99 درصد از باکتری‌هایی را که پس از انجام پاستوریزاسیون اولیه باقی ماندند از بین می‌برد.

این کار بعد از عمل پاستوریزاسیون انجام شده و ماندگاری شیر را تا بیش از پنج، شش یا هفت هفته افزایش می‌دهد.

شیر گاو به طور معمول پر از میکروارگانیسم های مختلف است و در جهت سالم سازی برای مصرف انسان، شیر پاستوریزه می‌شود تا مقادیر قابل توجهی از پاتوژن های مضر آن حذف شده و قابل استفاده باشد.

این روش که در قرن 19 و توسط لویی پاستور انجام شده و توسعه یافت بسیاری از باکتری ها را از بین می‌برد. بنابراین شیر عاری از هر نوع میکروارگانیسمی خواهد بود.

این فرآیند جدید به عنوان مکملی برای روش پاستوریزاسیون تمام باکتریهای به جا مانده را از بین می‌برد.
محققان از روش درجه حرارت پایین و کوتاه مدت (LTST) استفاده کرده و شیر را در دمای 10 درجه سانتی‌گراد حرارت دادند. بعد از انجام این کار مشاهده شد که سطح باکتری‌هایی مانند سودومونا و لاکتوباسیلوس که قبل از این عمل در شیر وجود داشت، به پایین ترین حد خود رسیده بود.

محققان اذعان دارند که این روش هنوز کامل نبوده و نیازمند تحقیقات بیشتر است اما در صورت اثبات کارآیی آن، می‌توان از این روش در مقیاس صنعتی استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۱۵:۱۶

خوبه من همیشه نگران فساد شیر هستم