• جمعه / ۸ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95050104737
  • خبرنگار : 71551

کشف راه سالم نگهداشتن سیب‌ تا چندین هفته

کشف راه سالم نگهداشتن سیب‌ تا چندین هفته

گروهی از محققان موفق به کشف راه جدیدی شدند که به واسطه آن بتوان سیب‌ را تا چندین هفته سالم و تازه نگه داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو، این محققان از یک نوع پلاسما که به طور خاص طراحی شده و در بیمارستان‌ها برای ضد عفونی کردن زخم‌ها به کار برده می‌شود برای از بین بردن باکتری موجود در سطح سیب استفاده کردند.

آنها دریافتند هنگامی که از این پلاسما برای تمیز کردن سیب‌ها استفاده می‌کنند این میوه‌ها به مدت طولانی و قابل ملاحظه‌ای سالم و تازه می‌مانند.

میوه‌ها و سبزیجات عمدتا به دلیل وجود باکتری‌ها خیلی زود تازگی خود را از دست داده و به سمت خراب شدن می‌روند. به همین دلیل برای ماندگاری بیشتر آنها را در دمای پایین گاز نیتروژن یا بسته بندی‌های محکم نگهداری می کنند تا از  رشد باکتری‌ها جلوگیری کرده و طول عمر این محصولات را افزایش دهند.

محققان با استفاده از ابزار پلاسما، باکتری‌های سطح سیب که یک پوشش بیوفیلمی (زیست لایه‌ای) را بر روی آن ایجاد کرده‌اند را از بین می‌برند. اگر این پوشش بیوفیلم بر روی سطح سیب تشکیل شده و باقی بماند، طی مدت چند روز میوه‌ها خراب و فاسد خواهند شد. اما محققان با استفاده از این روش جدید توانستند تا این مدت زمان را به چندین هفته افزایش دهند.

زیست لایه (Biofilm) اجتماعی از سلولهای میکروارگانیسمی است که به یک سطح متصل شده‌اند.
با این حال، این ابزار جدید می‌تواند برنامه های کاربردی بیشتری داشته باشد. این تیم تحقیقاتی در حال حاضر در حال بررسی راه‌هایی هستند که بتوان از این ابزار در گروه‌های بیشتری از میوه ها و سبزیجات استفاده کرده و آنها را سالم و تازه نگه داشت.

نتایج این پژوهش درPhysics of Plasmas  به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha