• دوشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95060804914
  • منبع : نمایندگی گیلان

تولید برنج مقاوم به شوری و خشکی در گیلان

تولید برنج مقاوم به شوری و خشکی در گیلان

محققان سازمان انرژی اتمی با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور به رقم جدیدی از برنج مقاوم به شوری و خشکی دست یافتند.

به گزارش ایسنا، محققان سازمان انرژی اتمی با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور که در رشت مستقر است از سال 87 تحقیقات خود را بر روی دو رقم بومی برنج آغاز کردند که پس از سال‌ها تلاش به رقم جدیدی از برنج  مقاوم به شوری و خشکی دست یافتند.

عبادی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور و مجری این طرح گفت: برای تولید رقم های بومی برنج در هر هکتار به 10 تا 11 هزار متر مکعب آب نیاز است در حالی که در روند کشت برنج هسته‌ای با کاهش 30 روزه آب دهی می‌توان حدود 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.

وی افزود : رقم جدید برنج علاوه بر مقاومت در برابر کم آبی، هنگام وزش باد شدید و بارندگی‌ها دچار ورس یا خوابیدگی نیز نمی‌شود.

عبادی با اشاره به اینکه برنج  هسته‌ای با پرتوتابی گاما بر روی رقم های بومی طارم و هاشمی تولید شده است، گفت: برنج هسته‌ای همانند برنج بومی خوش پخت و خوش عطر و طعم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha