• پنجشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 95102314611
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان:

مشکلات کشاورزی هرمزگان از نقطه بحرانی گذر کرده است

خاک کشاورزی

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان بار دیگر بر تشکیل اتاق فکر مشترک برای برون‌رفت از مشکلات کشاورزی در استان تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، ابوطالب جوادی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: مشکلات کشاورزی در استان از نقطه بحرانی نیز گذر کرده است و این موضوع آن‌قدر مهم و قابل‌توجه است که ضرورت دارد در اتاق فکر مشترک بین شرکت سهامی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری و با حضور تشکل‌های کشاورزی که مورد تائید استاندار هرمزگان نیز هست به شور و بررسی گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور حتم تدابیری که در اتاق فکر پیشنهادی اندیشیده می‌شود جلوی ضرر و زیان بیش‌ازپیش کشاورزان را خواهد گرفت و اقتصاد جامعه کشاورزی را از رکود خارج خواهد کرد.

این فعال حوزه کشاورزی استان هرمزگان ادامه داد: تحقق این امر هم برای کشاورزان مفید خواهد بود وهم صرفه‌جویی در مصرف آب و کنترل سفره زیرزمینی را به دنبال خواهد داشت.

جوادی یکی از دلایل کسادی بازار محصولات کشاورزی استان هرمزگان را نبود کنترل و نظارت بر مساحت زیر کشت دانست و عنوان کرد: میزان کشت در مدار مشخصی قرار ندارد و تولید محصولات کشاورزی براساس افزایش مساحت زیر کشت انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه جابجایی‌ها و نقل‌وانتقال و عرضه محصولات براساس تقاضا انجام نمی‌شود، افزود: خرید توافقی محصولات کشاورزی مسکن و راهکاری تسکین‌دهنده برای کاهش خسارت برداشت است و با قیمت تمام‌شده محصول همخوانی ندارد و خیلی پایین‌تر است.

دبیر اجرای خانه کشاورز هرمزگان درباره اشباح بازار محصول گوجه‌فرنگی ادامه داد: غیر از استان هرمزگان، در جنوب کرمان و منطقه جیرفت، بوشهر و خوزستان نیز هم‌زمان با هرمزگان گوجه‌فرنگی کشت می‌شود و مهم‌تر از همه در مناطق سردسیر در همین زمان کشت گلخانه‌ای گوجه‌فرنگی انجام می‌شود که باعث اشباع بازار این محصول می‌شود و گوجه روی دست کشاورز می‌ماند.

جوادی یکی از راهکاری مهار کشت را تشکیل کمیته صیفی و سبزی در حوزه کاری معاونان زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: این کمیته با همکاری سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های جنوبی کشور باید جلوی کشت‌های گلخانه‌ای در مناطق سردسیر درزمانی که این محصول در این استان‌ها کشت می‌شود را بگیرد و در استان‌های جنوبی نیز با تشکیل اتاق فکر مشترک  پیشنهادی برای مهار کشت چاره اندیشیده شود.

به گفته وی با بهره‌گیری از سیستم آبیاری تحت‌فشار در مزارع، مساحت زیر کشت و تولید افزایش‌یافته و سبب اشباع و کسادی بازار فروش شده است.

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان بابیان اینکه بارها موضوع صادرات محصولات کشاورزی استان چه از طریق اتاق بازرگانی و چه سازمان جهاد کشاورزی و دیگر ارگان‌های ذی‌ربط موردبحث و بررسی قرارگرفته اما نتیجه مثبتی به دست نیامده است، اضافه کرد: شاخه‌های اقتصادی و بازرگانی سفارت‌خانه‌های ما در کشورهای هدف علاوه بر برنامه‌ریزی‌های سیاسی باید مسئول معرفی و بازاریابی محصولات ما در کشورهای هدف باشند و بسیاری از محصولات تولیدی ما که خارج از فصل نیز هستند به اتاق‌های بازرگانی و تجار کشورهای دیگر معرفی کنند.

جوادی فروش حصول در بازار و ماندن در عرصه رقابت را نیازمند عرضه محصول مرغوب و بهداشتی دانست و از کشاورزان خواست محصولات مرغوب مناسب بازار و موردپسند مصرف‌کننده تولید کنند که البته نقش مراکز خدمات کشاورزی، مهندسان ترویج کشاورزی، تعاون روستایی و دهیاری‌ها در این زمینه مؤثر و مفید خواهد بود.

وی همچنین از اجرای طرح خرید توافقی گوجه‌فرنگی که با همکاری سازمان تعاون روستایی استان و شهرستان بندرعباس صورت گرفته است قدردانی کرد.


انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.