میکروربات‌هایی که کیفیت محصولات دامی را حفظ می‌کنند

میکروربات‌های مغناطیسی که در "دانشگاه شیمی و فناوری پراگ" ابداع شده‌اند، ممکن است بتوانند به حفظ کیفیت و ایمنی محصولات دامی کمک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، باکتری "استافیلوکوک اورئوس"(Staphylococcus aureus) معمولا باعث عفونت در گاوهای شیری می‌شود و التهاب بافت پستان، ورم پستان و کاهش کیفیت شیر را به همراه دارد. پژوهشگران "دانشگاه شیمی و فناوری پراگ"(UCT Prague)، میکروربات‌های مغناطیسی ابداع کرده‌اند که می‌توانند به طور موثر به باکتری استافیلوکوک اورئوس متصل شوند و آن را جدا کنند.

این گروه پژوهشی، از میکروربات‌های خود موسوم به "مگربات"(MagRobot) که در مقیاس نانو هستند و آنتی‌بادی‌هایی علیه پروتئین استافیلوکوک اورئوس در بر دارند، استفاده کردند تا این باکتری را بدون تاثیر گذاشتن بر سایر میکروب‌های طبیعی از شیر خارج کنند.

دکتر "مارتین پومرا"(Martin Pumera)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، میکرورباتیک را به سوی مرز جدیدی می‌آورد. این مرز جدید، سلامت دامپزشکی حیوانات و غذاهای ایمن است. میکروربات‌ها به دلیل اندازه‌ خود، سریع‌تر از فناوری‌های سنتی قادر به حل کردن چالش‌ها هستند.

این پژوهش، در مجله "Small" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401092013094
  • خبرنگار : 71604