"استحصال آب از رطوبت هوا" در کرمانشاه پیگیری می‌شود

با توجه به تداوم خشکسالی و کم بارشی‌های اخیر، موضوع استحصال آب از رطوبت هوا در جلسه امروز (۱۷ دی) قرارگاه آب کرمانشاه به عنوان یک روش تامین آب برای استان مطرح شد.

به گزارش ایسنا، افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه در این نشست با اشاره به بحران کم آبی که در کرمانشاه نیز مانند بسیاری از نقاط دیگر کشور وجود دارد، متراکم کردن رطوبت هوا را به عنوان یک پیشنهاد برای تامین آب مطرح کرد که در برخی از نقاط کشور از جمله سیستان و بلوچستان با موفقیت در حال انجام است.

وی ادامه داد: دو شرکت دانش‌بنیان در زمینه متراکم کردن رطوبت هوا و تجهیزات آن فعالیت دارند که ما نیز در کرمانشاه می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: حتی در شرایطی که رطوبت هوا به میزان ۲۰ درصد هم باشد، استفاده از این روش جوابگو است.

یگانه استفاده از این روش را برای روستاهای مرزی استان که اکنون از طریق تانکر آبرسانی می‌شوند  اجرایی دانست و عنوان کرد: برای تامین انرژی مورد نیاز این طرح نیز می‌توان از ظرفیت انرژی خورشیدی استفاده کرد.

در ادامه علی مرادی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به مطالعات و پیگیری‌هایی که برای اجرای این طرح انجام شده، گفت: در دنیا از روش‌های مختلفی برای استحصال آب از رطوبت هوا استفاده می‌شود که بهترین روشی که در منطقه ما نیز قابلیت اجرا دارد استفاده از ورقه‌های ژل سلولزی برای تولید آب از رطوبت هوا است.

وی با اشاره به پارامترهای متعددی که برای استصحال آب از رطوبت هوا باید در نظر گرفته شود، وضعیت روزهای مه آلود، سرعت وزش باد، میزان رطوبت هوا و توپوگرافی منطقه را از مهمترین این موارد برشمرد.

محمدجواد خجسته مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری کرمانشاه نیز در این نشست از شرکت‌های آب  و فاضلاب و آب منطقه‌ای کرمانشاه خواست هرچه زودتر با بررسی تجارب موفق استان‌های دیگر موضوع استحصال آب از رطوبت هوا را در کرمانشاه پیگیری کنند.

بررسی مشکلات آب شهرستان دالاهو

کیومرث جلیلیان فرماندار دالاهو نیز در این نشست با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تامین آب کرندغرب وجود دارد، افزود: چون در برخی نقاط اشتراک آب شرب و آبیاری باغات را داریم، در فصول آبیاری مشکل تامین آب جدی‌تر می‌شود.

وی همچنین از در دست بهره‌برداری بودن پروژه مسکن مهر ۵۲۰ واحدی کرند و توسعه شهر در قالب شهرک جدید "الزهرا" خبر داد که می‌تواند چالش تامین آب کرند را تشدید کند و یادآور شد:  برای حل این مشکل نیازمند حفر چاه جدید و اجرای خطوط انتقال آن هستیم که هنوز کار چندانی در این زمینه صورت نگرفته است.

به گفته فرماندار دالاهو، در سفر رئیس جمهور نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین آب کرند در نظر گرفته شده که تخصیص چندانی نداشته است.

جلیلیان همچنین از پروژه تصفیه خانه آب کرند هم یاد کرد که اکنون ۹۵ درصد پیشرفت دارد، اما نزدیک به ۱.۵ سال که کار جدی در آن صورت نگرفته و نیازمند تسریع در روند کارها است.

وی به مشکل تامین آب روستاهای گهواره نیز اشاره کرد که هم اکنون ۴۰ روستای این منطقه با تانکر آبرسانی سیار می‌شود و افزود: برای بهبود این وضعیت هم نیازمند تسریع در اجرای مجتمع‌های آبرسانی نجفی و کوثر هستیم و هم دو تانکر کنونی که برای آبرسانی به روستاها داریم جوابگو نیست و حداقل یک دستگاه دیگر نیاز داریم.

فرماندار دالاهو همچنین خواستار تسریع در اجرای پروژه آبرسانی به شهر ریجاب شد.

جلیلیان از وجود چهار هزار هکتار باغات سیب درختی، زیتون و انجیر در دالاهو نیز یاد کرد که نیازمند تامین آب به روش‌های نوین هستند و ادامه داد: نیازمند در نظر گرفتن یارانه برای کشاورزان برای استفاده از سیستم‌های نوین هستیم.

وی به وضعیت سد زمکان نیز اشاره کرد که اگرچه ۱۵۷۰ هکتار از شبکه اراضی پایین دستی آن اجرایی شده، اما به دلیل مشکلات فنی سد مورد استفاده قرار نگرفته است .

فرماندار دالاهو همچنین خواستار استفاده از ظرفیت سد آزادی برای این شهرستان شد و خاطرنشان کرد: اگرچه کاسه و منبع تامین آب این سد در شهرستان دالاهو است، اما عملا برای دشت حُر استفاده می‌شود و ما تخصیص آبی از این محل نداریم.

به گزارش ایسنا، موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد، مشکل تامین آب شرب شهر هرسین به دلیل احتمال افت دبی سراب هرسین به عنوان منبع اصلی تامین آب این شهر و در نظر گرفتن چاه‌های جایگزین بود که خجسته بر لزوم تعیین تکلیف این طرح نیز ظرف یک هفته آینده تاکید کرد.

همچنین در این نشست موضوع قطع انشعابات قدیمی غیرمجاز "شهر صنعتی" کرمانشاه نیز مطرح شد که به گفته بهرام چقازردی مدیرعامل شهر صنعتی کرمانشاه تعداد آنها به ۹۷ مورد می‌رسد و تا کنون۴۹ مورد این انشعابات قطع شده است.

در این خصوص نیز مقرر شد با همکاری نیروی انتظامی ظرف ۴۵ روز آینده سایر انشعابات غیرمجاز موجود نیز قطع شود، در غیر اینصورت کل خط انتقال آب به شهر صنعتی کرمانشاه بسته می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401101710635
  • خبرنگار : 50181