مدیر جهاد کشاورزی مطرح کرد

استفاده از شیوه خزنده و سنتی، بزرگترین عامل تهدیدکننده باغات ملایر

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: بزرگترین عاملی که باغداری را در سطح شهرستان ملایر تهدید می‌کند، شیوه سنتی و خزنده باغداری است که هر دو سال متاسفانه باغداران ما را دچار خسارات سنگین می‌کند.

علیرضا زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در بحث برآورد سرمازدگی امسال تاکستان‌ها و باغات ملایر بازدید میدانی از همه باغات سطح شهرستان در بخش‌های مختلف داشته‌ایم، افزود: خسارت خاصی فعلا مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: ما به مراکز پنجگانه خود در جوکار، آورزمان، پیروز، مرکز و حومه اعلام کردیم که کارشناسان ما در رابطه با سرمازدگی تاکستان‌ها و سایر باغات ملایر، بازدیدی انجام بدهند و گزارشات لازم را به ما اعلام کنند.

زنگنه توضیح داد: به طور معمول پس از آن که سرمازدگی در گیاهان رخ می‌دهد سه روز طول می‌کشد تا نمود بیرونی پیدا کند، طبق بازدید انجام شده از روستاهای مختلف مثل ورچق، گوراب، رضوانکده و میآباد، سرمازدگی خاصی در آنها مشاهده نشده است اما روند بررسی همچنان ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: حتی باغاتی که در روستاهای رضوانکده و می‌آباد در کنار رودخانه واقع شده بودند و طی دو سال قبل سابقه سرمازدگی شدیدی داشتند، امسال طی بازید انجام شده، مورد خاصی در آنها مشاهده نشده است.

این مقام مسئول افزود: پیش‌بینی و تخمین زدن خسارت‌های ناشی از سرمازدگی در حال حاضر کار دشواری است، اما بعد از برآورد نهایی آن را به مرکز استان اعلام می‌کنیم.

زنگنه با تأکید بر اینکه ما همواره باغداران را تشویق کرده‌ایم که از باغداری خزنده و سنتی به سمت باغداری با شیوه‌های مدرن، نوین و پیشرفته و ایستاده کردن باغات انگور بروند، افزود: برای کاهش میزان خسارت‌ها، محل کارشناسی شده و جانمایی درست باغات بسیار مهم است، از سوی دیگر باید مدل پاچراغی در باغات ملایر استفاده شود، تا از سرمازدگی باغات جلوگیری شود.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: تنها فاکتوری که طی این چند سال بر اساس آموزش‌ها و پژوهش‌های انجام شده به آن رسیده‌ایم، این است که در باغات شهرستان ملایر باید به سمت «داربستی و پاچراغی کردن باغ‌ها» پیش بریم.

وی تصریح کرد: از آنجایی که سرما در کف زمین می‌خوابد، بنابراین باغاتی که ۸۰ سانتی‌متر تا یک متر از زمین فاصله می‌گیرند، دیگر دچار سرمازدگی نمی‌شوند بنابراین خسارت باغداران به حداقل کاهش پیدا می‌کند، همچنین باید کودهای بسیار خوبی در فصل پاییز و اسفند  شامل کودهای فسفاته و پتاسه به نحو درست توسط کشاورزان استفاده شود و در کنار آن از کودهای پوسیده حیوانی نیز هر یک سال و نیم یک بار استفاده شود تا بازخورد بسیار خوبی بگیرند.

زنگنه با بیان اینکه با استفاده از این روش‌های اصولی میزان خسارت باغداران، ۱۰۰ درصد کاهش می‌یابد، اظهارکرد: در پرورش انگور در سیستم پاچراغی، بوته‌های انگور که یکی از بهترین شیوهای تولید انگور هست با تنه‌ای ایستاده و البته با کمک قیم تربیت می‌شوند.

وی ادامه داد: در روش پاچراغی با هرس کوتاه معمولا در مناطق کم آب و دیم استفاده می‌شود، فاصله بوته‌ها از هم دیگر یک متر ونیم تا دو متر و نیم و فاصله ردیف‌های کشت دو تا سه متر و موها به‌صورت ایستاده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404020100141
  • خبرنگار : 50038