پیشرو بودن کاندیدای مخالف کمک نظامی به اوکراین در دور اول انتخابات ریاست جمهوری رومانی

اداره مرکزی انتخابات رومانی امروز (دوشنبه) اعلام کرد با شمارش صد درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری، مشخص شد که رهبر اپوزیسیون این کشور با ۴۱ درصد آرا، پیشرو است اما این انتخابات به دور دوم کشیده شده است.

به گزارش ایسنا، «جورج سیمیون» رهبر حزب اپوزیسیون «ائتلاف برای اتحاد رومانیایی‌ها» موفق شد با کسب ۴۱ درصد آرا در دور نخست انتخابات پیشرو باشد.

به نقل از خبرگزاری ریانووستی، بر اساس شمارش آرا همچنین مشخص شد که «نیکوسور دان» شهردار بخارست با ۲۱ درصد آرا در رتبه دوم است و کاندیدای ائتلاف حاکم «لیبرال» با ۲۰.۱ درصد در جایگاه بعدی قرار دارد.

سیمیون کاندیدای حزب راست افراطی «ائتلاف برای اتحاد رومانیایی‌ها» است که منتقد اتحادیه اروپا و هچنین یک شخصیت ملی‌گرا به سبک دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شمار می‌آید.

دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری در رومانی ۱۸ مه برگزار خواهد شد.

ناظران سیاسی می‌گویند پیروزی سیمیون ممکن است که رومانی را منزوی کرده و سرمایه‌گذاری خصوصی را کاهش دهد و جناح شرقی ناتو را بی‌ثبات کند.

سیمیون ۳۸ ساله با کمک نظامی به اوکراین که در همسایگی رومانی قرار دارد، مخالف است و از منتقدان رهبران اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

وی می‌گوید که با رویکردهای ترامپ موافق است.

انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه در حالی برگزار شد که دادگاه قانون اساسی رومانی دسامبر ۲۰۲۴ در پی ادعای دخالت روسیه دور اول انتخابات رومانی نتایج آن را باطل و اعلام کرد، فرآیند انتخاباتی برای انتخاب رئیس جمهور رومانی به طور کامل دوباره برگزار می‌شود.

در دور اول رای‌گیری این انتخابات که سال گذشته میلادی برگزار شده بود، «کالین جورجسکو» منتقد سرسخت اتحادیه اروپا و طرفدار رابطه با روسیه با کسب ۲۲.۹ درصد آرا در صدر ایستاد و «النا لاسکونی» کاندیدای حزب راست میانه نیز با کسب ۱۹.۱۶ درصد آرا در رتبه دوم قرار گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021510375
  • خبرنگار : 71129