معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرد

رشد جمعیت استان یزد در وضعیت هشدار

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرد: نرخ باروری در استان یزد به ۱.۷ فرزند کاهش یافته که پایین‌تر از سطح استاندارد ۲.۱ فرزند است.

دکتر محمدهادی فرحزادی در خصوص چالش‌های جمعیتی استان یزد هشدار داد و گفت: نرخ باروری در استان یزد به ۱.۷ فرزند کاهش یافته که پایین‌تر از سطح استاندارد ۲.۱ فرزند است.

وی با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج گفت: بالا رفتن سن ازدواج، تمایل به فرزندآوری را کاهش می‌دهد و در نتیجه، جمعیت سالمندان افزایش می‌یابد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد:‌ بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال ۱۴۳۰، بیش از ۲۵ درصد جمعیت استان یزد و کشور را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل خواهند داد.

وی افزود: با کاهش جمعیت مولد و افزایش سن، بار بیماری‌ها و هزینه‌های درمانی نیز بیشتر می‌شود.

فرحزادی بر ضرورت بهبود وضعیت معیشتی، اشتغال و مسکن به عنوان عوامل مؤثر در فرزندآوری تأکید و تصریح کرد: این موارد به تنهایی کافی نیستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد:‌ مردم باید به این باور برسند که حفظ جوانی جمعیت یک ضرورت است و همه دستگاه‌ها باید برای ایجاد بسترهای لازم همکاری کنند.

فرحزادی به اقدامات حوزه سلامت برای حمایت از خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: خدماتی مانند مشاوره پیش از ازدواج، غربالگری‌های سلامت، آموزش‌های پیش از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان ایمن و تغذیه سالم برای مادر و کودک در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان افزود: تنها با مشارکت عمومی و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی می‌توان از بحران کاهش جمعیت جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022819875
  • خبرنگار : 50463