توصیه‌های دامپزشکی برای ذبح دام در ایام محرم

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران برای حفظ سلامتی شهروندان در ایام محرم از مردم خواست تا توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.

دکتر حمزه آقاپور کاظمی دوشنبه ۹ تیرماه با اعلام اینکه در ایام ماه محرم برای اطعام و نذورات دام ذبح می‌کنند، بر لزوم اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در خصوص رعایت نکات بهداشتی بیش از پیش در این روزها تأکید کرد.

وی ضمن دعوت از مردم مازندران و متولیان امر عزاداری در مساجد و هیئت‌ها خواست دام‌های خود را در کشتارگاه‌های مجاز در سطح استان کشتار کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین توصیه کرد: از خرید دام‌هایی با علائم لاغری مفرط، ترشحات آبکی و چرکی، دارای تاول بر روی پوست و دمبه و اندام خارجی، دارای پشم‌های ژولیده و بلند، دارای لنگش در هنگام راه رفتن، آثار کچلی روی پوست خودداری کنند.

آقاپور کاظمی ادامه داد: مردم توجه داشته باشند، گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح شده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند و وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به خوبی شسته و ضدعفونی کنند.

وی با اشاره به گرمای هوا و امکان بروز بیماری تب کریمه هشدار داد تا حتماً برای قطعه کردن گوشت و شستشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند و در صورت مشاهده کنه بر روی دام هرگز آن‌را با دست نکشند همچنین از برش دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جدا خودداری کرده و گوشت و آلایش خوراکی را کاملاً پخته و سپس مصرف کنند.

آقاپورکاظمی همچنین از مردم خواست از کبد و جگرهایی با کیست‌های کچی، آهکی و آبکی و ریه‌های گوشتی و چرکی جدا خودداری کرده و اندام‌ها و ضایعات غیر قابل مصرف را به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی مازندران، کاظمی اعلام کرد: مردم می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و درخواست‌ها و مشکلات خود را با شماره ۱۵۱۲ پل ارتباطی دامپزشکی با مردم تماس حاصل کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404040905980
  • خبرنگار :