تأکید نخست وزیر لبنان به فرستاده آمریکا درباره لزوم خروج کامل رژیم صهیونیستی

نخست وزیر لبنان در دیدار با سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه، بر لزوم عقب‌نشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی در خاک لبنان تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، «نواف سلام» نخست وزیر لبنان گفت که با «توماس باراک» سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه، در مورد لزوم خروج کامل رژیم صهیونیستی از تمام خاک لبنان و توقف کامل خصومت‌ها گفت‌وگو کرده است و اینکه باقی ماندن پهپادهای صهیونیستی در حریم هوایی لبنان قابل قبول نیست و روند بازسازی و آزادی زندانیان باید آغاز شود.

این اظهارات در بیانیه‌های مطبوعاتی پس از دیدار امروز سه‌شنبه سلام و باراک، با حضور «لیزا جانسون»، سفیر آمریکا در لبنان و هیئت همراه او مطرح شد. 

سفیر باراک در طول این گفت‌وگو، طرح آمریکا حاوی مجموعه‌ای از پیشنهادات برای اجرای توافق‌ آتش‌بس که در ماه نوامبر حاصل شد، ارائه کرد.

نخست وزیر لبنان خاطرنشان کرد: کنترل سلاح‌ها در دست دولت لبنان است و این دولت به تنهایی باید بدون هیچ گونه مشارکتی با کسی، تصمیم جنگ و صلح را برقرار کند.

سلام گفت: طرح ارائه‌شده از سوی توماس باراک بر هم‌زمانی عقب‌نشینی اسرائیل از اراضی لبنان و انحصار سلاح، و همچنین تعیین طرف‌های مجاز به حمل سلاح تاکید دارد. او افزود که این فرستاده، پاسخ رسمی لبنان به این سند را دریافت کرده است.

نخست وزیر لبنان در مورد اجرای انحصار سلاح به دست دولت لبنان تاکید کرد: «حصر سلاح و گسترش حاکمیت کشور، موضوعی است که لبنانی‌ها از زمان توافق ملی بر آن اجماع داشته‌اند.»

نواف سلام اعلام کرد که «حزب‌الله همچنان به توافق پایان جنگ داخلی و همچنین توافق اخیر آتش‌بس پایبند است» و افزود: «حزب‌الله بخشی از دولت لبنان است و تمامی نمایندگان آن در پارلمان با بیانیه وزارتی موافقت کرده‌اند.»

وی در مورد پهپادها و حملات رژیم صهیونیستی در جنوب و منطقه البقاع گفت: «ما به دنبال بسیج تمام حمایت‌های دیپلماتیک و سیاسی عربی و بین‌المللی برای توقف حملات اسرائیل و تضمین عقب‌نشینی اسرائیل هستیم. این همان چیزی است که ما در نظرات خود در مورد طرح باراک تأکید کردیم که شامل همزمانی بین عقب‌نشینی کامل و توقف خصومت‌ها است.»

از سوی دیگر، سفیر باراک، در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد دیدارش با نخست وزیر لبنان، این دیدار را فوق‌العاده توصیف کرد و گفت با سه شخصیت ارشد لبنان دیدار کرده است. او گفت خوش‌بین است و شجاعت مسؤولان لبنان به نفع مردم این کشور است. 

باراک گفت: ما تمام نگرانی‌های مردم لبنان را در نظر می‌گیریم. به همین دلیل است که ما اینجا هستیم: برای راهنمایی و کمک. موضوع به شما بستگی دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041710324
  • خبرنگار : 71592