ابتلا به بیماری‌های عفونی ناشی از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت‌: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین علت‌های ابتلا به بیماری‌های عفونی است و سفارش می‌شود که شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

علی نظری عالم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان شناخته شود.

وی افزود: تب مالت‌ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به‌شدت تهدید کند.

این عضو گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان شناسایی شده که حدود نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند که لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیرهای این انتقال است.

نظری عالم تصریح کرد: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است که باید مورد توجه شهروندان به‌خصوص کشاورزان و دامداران قرار بگیرد.

وی با تأکید بر آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه گفت: رسانه‌ها می‌توانند با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404042112274
  • خبرنگار : 50260