افتتاح اولین واحد پرورش ماهی خاویاری در ملایر

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان از افتتاح نخستین واحد پرورش ماهی خاویار در سطح استان خبر داد و گفت: این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۲۰ تُن گوشت ماهی و ۲۰۰ کیلوگرم خاویار در روستای زیرآبیه شهرستان ملایر همزمان با چهارمین روز از هفته دولت به بهره‌برداری رسید.

محمدکرم مرادی امروز سه‌شنبه چهارم شهریور در آیین افتتاح مزرعه پرورش ماهی خاویاری، اظهار کرد: این پروژه با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که پنج و نیم میلیارد تومان آن تسهیلات جهاد کشاورزی و ۴.۵ میلیارد تومان آورده شخصی است.

مرادی از اشتغال پنج نفر بطور مستقیم و ۱۵ نفر بطور غیرمستقیم خبر داد و  تصریح کرد: این پروژه از سال ۱۴۰۲ آغاز شد و امسال به بهره‌برداری رسید و در حال حاضر ۱۵۰۰ قطعه ماهی رهاسازی شده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید ماهی در ملایر به ۸۰۰ تُن در سال رسید، گفت: در سطح استان سالانه ۶۳۰۰ تُن ماهی تولید می‌شود.

مرادی با اشاره به اهمیت استفاده بهینه از منابع آبی، گفت: تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها به حدود ۴۰۰ لیتر آب نیاز دارد در حالی‌که برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه این ویژگی، پرورش ماهی را به یکی از کم‌مصرف‌ترین و پربازده‌ترین شیوه‌های تولید پروتئین حیوانی تبدیل کرده است، افزود: تلاش ما بر این است که با استفاده از آب چاه‌های کشاورزی که قابلیت دو منظوره دارند، ضمن حفظ بهره‌وری در بخش کشاورزی، زمینه توسعه پرورش ماهی نیز فراهم شود.

مرادی همچنین از برنامه استان برای توسعه پرورش ماهی خاویاری خبر داد و گفت: ما به دنبال جذب جوانان علاقه‌مند به این صنعت هستیم تا بتوانیم پرورش ماهی خاویاری را در سطح استان گسترش دهیم.

به گفته وی، در هفته دولت امسال دو پروژه پرورش ماهی به بهره‌برداری می‌رسد؛ یکی از این پروژه‌ها مربوط به پرورش ماهی خاویاری در ملایر و دیگری در شهرستان کبودراهنگ خواهد بود.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۴ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404060401925
  • خبرنگار : 50416