پرتاب ماهواره اندونزی در صدوچهاردهمین ماموریت «فالکون ۹»

«اسپیس‌ایکس» در صدوچهاردهمین ماموریت موشک «فالکون ۹» خود، یک ماهواره قوی را برای شرکت مخابرات اندونزی به مدار زمین فرستاد.

به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) در شب ۱۱ سپتامبر به برنامه‌ پرمشغله‌ خود در سال ۲۰۲۵ ادامه داد و یک ماهواره را برای یک شرکت مخابراتی اندونزیایی به مدار زمین فرستاد.

به نقل از اسپیس، یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ماهواره «نوسانتارا لیما»(Nusantara Lima) در ساعت ۲۱:۵۶ به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پس از سه روز توقف به دلیل آب‌وهوای بد پرتاب شد.

مرحله اول موشک طبق برنامه، حدود ۸.۵ دقیقه بعد به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس اطلس فرود آمد.

براساس شرح ماموریت اسپیس‌ایکس، این بیست‌وسومین پرتاب و فرود برای این تقویت‌کننده ویژه موسوم به «شماره ۱۰۷۸» بود. این تعداد پرتاب، هفت برابر کمتر از رکورد پرواز مجدد این شرکت است که اواخر ماه گذشته با پرتاب ماهواره‌های اینترنتی «استارلینک»(Starlink) ثبت شد.

در همین حال، مرحله بالایی موشک فالکون ۹ به حمل ماهواره نوسانتارا لیما به سمت آسمان ادامه داد و طبق برنامه، ۲۷.۵ دقیقه پس از پرتاب در مدار انتقالی زمین‌ایستا قرار گرفت.

این ماهواره که توسط شرکت «بوئینگ» (Boeing) ساخته شده است، در مدار انتقالی زمین‌ایستا در ارتفاع ۳۵۷۸۵ کیلومتری زمین مستقر خواهد شد. سرعت مداری ماهواره با سرعت چرخش زمین در آن ارتفاع مطابقت دارد و به ماهواره امکان می‌دهد تا بر فراز یک نقطه از سیاره معلق بماند. بنابراین، مدار انتقالی زمین‌ایستا یک مدار محبوب برای ماهواره‌های ارتباطی، هواشناسی و شناسایی است.

انتظار می‌رود ماهواره نوسانتارا لیما پس از تکمیل یک مجموعه بررسی‌ها، در سال ۲۰۲۶ کار خود را آغاز کند. شرکت «پی‌تی پسیفیک ستلایت نوسانتارا»(PT Pasifik Satelit Nusantara) یا «PSN Group» اولین شرکت مخابراتی خصوصی اندونزی، از این ماهواره برای ارائه خدمات به مشتریان در سراسر جزایر اندونزی و همچنین کشورهای همسایه استفاده خواهد کرد.

«آدی رحمان آدیوسو»(Adi Rahman Adiwoso) مدیرعامل PSN Group، ماه گذشته در بیانیه‌ منتشرشده توسط بوئینگ گفت: اندونزی یکی از اولین کشورهایی بود که ارتباطات ماهواره‌ای را برای اتصال شهروندان خود به کار گرفت و نوسانتارا لیما این میراث را ادامه می‌دهد. این ماهواره جوامع، مدارس و مشاغلی را که قبلاً هرگز دسترسی قابل اعتمادی نداشته‌اند، توانمند خواهد کرد. ماهواره نوسانتارا لیما با ظرفیت بیش از ۱۶۰ گیگابیت بر ثانیه، توانایی ما را در ارائه ظرفیت مورد نیاز برای نیازهای ملی‌ تقویت خواهد کرد.

این پرتاب، صدوچهاردهمین ماموریت فالکون ۹ در سال ۲۰۲۵ بود. بیش از ۷۰ درصد از این پروازها به ساخت شبکه ماهواره‌ای بزرگ استارلینک در مدار پایین زمین اختصاص داشته‌اند که شامل بیش از ۸۳۰۰ ماهواره عملیاتی است و توسعه آن ادامه دارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404062112219
  • خبرنگار : 71604