اولیانوف: لهستان برای رایزنی با روسیه در مورد حادثه پهپادها آماده نیست

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در واکنش به اظهارات ناتو مبنی بر ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی لهستان برای ثبات‌زدایی در این کشور، گفت که مسکو پیشنهاد رایزنی در این باره را مطرح کرده است اما لهستان آمادگی ندارد.

به گزارش ایسنا، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پیامی در کانال تلگرامی خود در واکنش به تنش‌های اخیر با لهستان و ناتو بر سر ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی این عضو ناتو، گفت: «جزئیات هنوز معلوم نیست اما از همین حالا نتیجه‌گیری شده است که "روسیه می‌خواهد در لهستان ثبات‌زدایی کند".»

اولیانوف گفت: «چرا؟ آیا ثبات‌زدایی با ۱۹ پهپاد غیرجنگی ممکن است؟»

او افزود: «وزارت دفاع روسیه پیشنهاد رایزنی را ارائه کرده است اما وزارت دفاع لهستان آماده نیست. این به نظر تحریک یا سوءتفاهمی است که طرف لهستانی نمی‌خواهد آن را شفاف‌سازی کند.»

طبق گزارش‌ها، چهارشنبه گذشته چند پهپاد روسی هم‌زمان با حمله به اوکراین وارد حریم هوایی لهستان شدند و جنگنده‌های ناتو برای سرنگونی آن‌ها به پرواز درآمدند. مقام‌های لهستانی و دیگر کشورهای اروپایی ادعا کرده‌اند که این پهپادها نه‌تنها مدت‌زمان طولانی در آسمان این کشور حضور داشتند، بلکه تا عمق ۳۰۰ مایلی داخل خاک لهستان نفوذ کردند.

«دیک دوربین» سناتور آمریکایی مدعی شد که نقض مکرر حریم هوایی ناتو توسط پهپادهای روسی نشانه‌ای از این است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در حال آزمودن عزم واشنگتن برای محافظت از لهستان و کشورهای حوزه بالتیک است. «جو ویلسون» عضو ارشد کمیته امور خارجی نیز در ایکس مدعی شد، حمله به لهستان به عنوان متحد ناتو با پهپاد، «اقدام جنگی» است.

لهستان پیش از این اعلام کرده بود که در پی رزمایش نظامی روسیه در بلاروس، مرز خود با این کشور را روز پنجشنبه ساعت ۱۲ شب به وقت محلی خواهد بست.

رزمایش‌های نظامی گسترده روسیه و بلاروس که با نام رزمایش «زاپاد» شناخته می‌شود، نگرانی‌های امنیتی را در کشورهای همسایه عضو ناتو، لهستان، لیتوانی و لتونی، برانگیخته است. در همین حال، لیتوانی اعلام کرد که تدابیر دفاعی در مرز با بلاروس و روسیه را در جریان این رزمایش تقویت می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404062313604
  • خبرنگار : 71628