معرفی ۲ رقم جدید نخود با عملکرد بالا

دو رقم جدید نخود با نام‌های«طلیعی» و «جهانگیر» با هدف افزایش بهره‌وری و کاهش وابستگی به واردات بذر، توسط مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم(سرارود) معرفی شد.

 این ارقام جدید که برای کشت پاییزه نخود در مناطق معتدل و نیمه‌گرمسیری کشور توصیه می‌شوند، دارای ویژگی‌های برجسته‌ای همچون عملکرد بالا، دانه درشت و مقاومت به بیماری‌های رایج نخود هستند و امکان برداشت ماشینی را فراهم می‌کنند.

رقم «طلیعی» با متوسط عملکرد ۱۵۱۱.۶ کیلوگرم در هکتار و وزن صد دانه ۳۴.۶ گرم، دارای ۲۳.۹ درصد پروتئین در دانه است.

 این رقم پابلند با تیپ بوته‌ای ایستاده، برای برداشت ماشینی مناسب بوده و به بیماری‌های برق‌زدگی و فوزاریوم نخود مقاوم است.

رقم «جهانگیر» نیز با متوسط عملکرد ۱۳۳۴ کیلوگرم در هکتار و وزن صد دانه ۳۵.۶ گرم، دارای ۲۳.۴ درصد پروتئین در دانه است.

این رقم نیز همانند «طلیعی»، پابلند با تیپ بوته‌ای ایستاده، برای برداشت ماشینی مناسب بوده و به بیماری‌های برق‌زدگی و پوسیدگی فوزاریمی نخود مقاوم است و از ارقام قبلی زودرس‌تر است.

عادل جهانگیری عضو هیات علمی موسسه تحقیقات دیم سرارود گفت:  بذور این دو رقم پس از تکثیر در آینده نزدیک در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی در روز دوشنبه هفتم مهر، جهانگیری افزود: انتظار می‌رود معرفی این ارقام جدید، تحولی چشمگیر در تولید نخود کشور ایجاد کند و گامی مهم در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح مزارع نخود کشور بویژه کرمانشاه باشد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404070704434
  • خبرنگار :