مدیر امور عشایری کرمانشاه:

عشایر تا پایان آبان دام‌هایشان را وارد مراتع نکنند

مدیر امور عشایری استان کرمانشاه از عشایر کوچ‌رو استان خواست تا پایان آبان دام‌هایشان را وارد مراتع مناطق گرمسیری نکنند.

علی جعفر رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز کوچ پاییزه عشایره استان از نیمه آبان، اظهار کرد: البته عشایر کوچ‌رو تا پایان آبان حق ورود به مراتع را ندارند.

وی با بیان اینکه کوچ عشایر استان به دو شکل درون استانی و برون استانی است، گفت: حدود ۲۵۰۰ خانوار عشایری استان برون کوچ هستند و به مناطق قشلاقی استانهای خوزستان، ایلام و لرستان کوچ می‌کنند. حدود شش هزار خانوار نیز درون کوچ بوده و به مناطق گرمسیر استان همچون قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب و یا مناطق گرمسیر اورامانات کوچ می‌کنند. بخشی از جامعه عشایری استان نیز نیمه کوچ‌رور یا رمه‌گردان هستند.

رضایی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای کوچ پاییزه عشایر استان، گفت: با همکاری دستگاه‌های مربوطه برای ارائه خدمات به عشایر در زمان کوچ و تامین امنیت عشایر استان برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته تا عشایر استان با سهولت کوچ کنند.

مدیر امور عشایر استان در ادامه به وضعیت جامعه عشایری استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایری در استان داریم که بالغ بر ۷۶ هزار نفر جمعیت دارند.

وی با علام اینکه عشایر استان ۱.۶ میلیون دام سبک در اختیار دارند، گفت: عشایر استان سالانه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۲۵ هزار تن شیر و مشتقات آن، ۱۸۵۰ تن الیاف دامی، ۹ هزار تن روغن حیوانی و حدود ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی تولید می‌کنند.

به گفته رضایی، استان کرمانشاه بلحاظ جمعیت عشایری رتبه هفتم و بلحاظ تعداد دام در اختیار عشایر رتبه چهارم را در کشور دارد.

وی در پایان از عشایر استان خواست تا قبل از ۳۰ آبان از ورود به مراتع خودداری کنند تا مشمول جریمه نشوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ آبان ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404080603453
  • خبرنگار :