در اختتامیه جشنواره ملی عکس ویان مطرح شد 

هنر، تاب‌آوری جامعه را در بحران‌ها بالا می‌برد

سرپرست معاونت امور هنری وزارت ارشاد گفت: هنر می‌تواند تاب‌آوری مردم بخصوص نسل جوان را بالا ببرد تا بتوانند به راحتی از بحران‌ها عبور کنند.

محمدمهدی احمدی دوشنبه ۱۷ آذر در اختتامیه جشنواره ملی عکس ویان که در سالن میلاد کرج برگزار شد، گفت: در عصری که موبایل، شبکه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی فراگیر شده است، عکاسی هنوز هم از مصادیق هنر به‌شمار می‌رود، چون در عکاسی نگاه هنرمند از لنز دوربین منتقل می‌شود و عکاسی پدیده‌ای روایتگر است.

وی با بیان اینکه عکس حافظ وقایع تاریخی است، افزود: نگاه هنری هنرمند می‌تواند یک پدیده را به روایت تبدیل کند.

احمدی با بیان اینکه غرب برای پدیده‌هایی که وجود ندارد هم روایت می‌سازد، افزود: در شرق برای بسیاری از پدیده‌هایی که وجود دارد روایت ساخته نشده است. این فرق شرق و غرب و ضعف شرق است.

وی خاطرنشان کرد: ما پدیده زیاد داریم، اما هنوز نتوانسته‌ایم برای آنها روایت درست کنیم. بسیاری هنوز تاریخ ایران را نمی‌دانند. اگر ایرانی‌ها تاریخ خود را بدانند، در هر جای جهان که باشند به هویت خود افتخار خواهند کرد.

سرپرست معاونت امور هنری وزارت ارشاد به اهمیت تصویر در تاریخ اشاره و اظهار کرد: تصویر در کنار مکتوبات، یکی از مستندات شناخت تاریخ است.

وی با بیان اینکه هنرمند به خاطر ویژگی‌های هنر از یک حرمت ذاتی برخوردار است، گفت: هنر در تقویت تاب‌آوری جامعه ایرانی تأثیرگذار است و می‌تواند تاب‌آوری مردم بخصوص نسل جوان را بالا ببرد تا بتوانند به راحتی از بحران‌ها عبور کنند.

بهارک زرگر وفا، دبیر هنری جشنواره درباره تعداد آثار ارسالی به این جشنواره گفت: بیش از ۴۰۰۰ هزار فریم عکس و ۷۱ مقاله تخصصی از هزار شرکت‌کننده و ۶۲۰ عکاس حرفه‌ای از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد.

وی خاطرنشان کرد: نخستین جشنواره ملی عکس ویان توسط شورای عکاسی انجمن هنرهای تجسمی استان البرز، با همکاری و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج و حوزه هنری استان البرز با هدف تشویق هنرمندان جوان، ترغیب پژوهشگران و دانشجویان حوزه عکاسی در جهت تغییر نگاه به عکاسی از منظرهای مختلف و ارتقای جایگاه علمی هنر عکاسی در سطح جامعه برگزار شد. وجه تمایز این جشنواره از سایر رویدادهای مشابه، تمرکز ویژه بر دو بخش نوآورانه طنز در عکاسی و مقالات علمی پژوهشی است که برای اولین بار در سطح ملی به صورت تخصصی برگزار شد.

نفرات اول تا سوم بخش تک عکس، امیرحسن یوسفی کیساری، عارف فتحی‌اکبری‌پور و علیرضا مختاری، نفرات اول تا سوم بخش طنز، عطا رنجبر زیدانلو، حمید سبحانی و حسین خائف و نفرات اول تا سوم بخش مجموعه عکس، اسحاق آقایی، سحر زارع رفیع و مریم آل مومن بودند.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404091711413
  • خبرنگار : 50022