فرناز باغبان تصریح کرد: ﺍﺛﺮﺍﺕ ﻣﻀﺮ ﮐﻤﺒﻮﺩ ﺁﻫﻦ ﺷﺎﻣﻞ ﺍﺧﺘﻼﻝ ﺩﺭ ﻋﻤﻠﮑﺮﺩﻫﺎی جسمی، ذهنی ﻭ شناختی، ﺍﺧﺘﻼﻝ ﺭﺷﺪ، ﮐﻮتاهی ﻗﺪی، ﺗﻀﻌﻴﻒ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺍیمنی ﻭ ﺧﻄﺮ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖ است.
وی با بیان اینکه نوزادان، ﮐﻮﺩﮐﺎﻥ ﭘﻴﺶ دبستانی، ﺯﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺳﻨﻴﻦ ﺑﺎﺭﻭﺭی ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺧﻄﺮﺍﺕ سلامتی ناشی ﺍﺯ ﮐﻤﺒﻮﺩ ﺁﻫﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﻧﺪ، اظهار کرد: مصرف کم منابع غذایی حاوی آهن، عادات غذایی نامناسب، زیست دسترسی کم آهن در غذاهای مصرفی از جمله علل اصلی کمبود آهن و کم خونی فقر آهن است.
به گفته این کارشناس تغذیه، بیش از ۸۰ درصد آهن مصرفی رژیم غذایی منشأ گیاهی دارد و ۵۴.۲ درصد آن از نان و غلات است که آهن آنها در مقایسه با منابع غذایی حیوانی، زیست دسترسی کمتری دارد؛ بنابراین نان به عنوان غذای اصلی ایرانیان با میانگین مصرف ۳۰۰ گرم در روز میتواند سهم بسیاری در تأمین ریزمغذیهای موردنیاز بدن از جمله آهن داشته باشد.
باغبان اضافه کرد: با توجه به اینکه آرد ﻧﺎﻥ ﮐﺎﻣﻞ نسبت به آردهای دیگر به میزان کمتری تصفیه شده است، میﺗﻮﺍﻧﺪ ﺗﺎ ۵۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺁﻫﻦ ﻣﻮﺭﺩﻧﻴﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﯾﮏ ﻓﺮﺩ ﺑﺰﺭﮔﺴﺎﻝ ﺭﺍ ﺗأﻣﻴﻦ ﮐﻨﺪ؛ بنابراین ﻣﺼﺮﻑ ﻧﺎﻥ ﮐﺎﻣﻞ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﺛﺮﺍﺕ ﻣﻔﻴﺪی ﮐﻪ میﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺮ ﺳﻼﻣﺘﻲ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، میتواند ﻣﻘﺪﺍﺭی ﺍﺯ ﺁﻫﻦ ﻣﻮﺭﺩﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ نیز ﻓﺮﺍﻫﻢ ﮐﻨﺪ.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز چهارشنبه ۱۹ آذر، وی یادآور شد: ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ ﮐﻪ ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬی، ﺍﺯ ﻧﺎﻥِ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﺧﻤﻴﺮﻫﺎیی ﮐﻪ ﺗﺨﻤﻴﺮ نمیﺷﻮﺪ ﻭ ﯾﺎ ﺑﺎ ﺟﻮﺵ ﺷﻴﺮﯾﻦ ﺗﺨﻤﻴﺮ میﺷﻮﺪ، ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﺍﺳﻴﺪ ﻓﻴﺘﻴﮏ ﺑﺎﻻ، ﺗﺎ ﺣﺪ ﺯﯾﺎﺩی ﮐﺎﻫﺶ میﯾﺎﺑﺪ. در حالی که ﺗﺨﻤﻴﺮ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﺎ ﺣﺬﻑ ﻓﻴﺘﺎﺕ، ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺭﺍ ﺗﺎ ۱۲ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ میدهد.
انتهای پیام