ثبت ملی ۳ محصول لبنی بومی خراسان شمالی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در راستای صیانت از دانش بومی و احیای صنایع روستایی و عشایری، سه محصول لبنی سنتی به ثبت ملی رسیدند.

محمد محمدزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این محصولات شامل پنیر پوستی، ماست سنخواست و قره‌قروت است که با پیگیری‌های علمی و میدانی، در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.

وی افزود: طی سه دهه گذشته اگرچه حمایت‌های دولتی منجر به توسعه صنایع صنعتی شیر و لبنیات در کشور شده، اما بی‌توجهی به فرآورده‌های دامی بومی، به‌ویژه لبنیات محلی، موجب کمرنگ‌شدن این بخش مهم از اقتصاد روستایی و حتی از بین رفتن بخشی از دانش سنتی تولید آن‌ها شده است.

محمدزاده ادامه داد: با هدف حفاظت از میراث غذایی استان خراسان شمالی، طرح شناسایی، مستندسازی و ثبت ملی سه محصول لبنی شاخص استان اجرا شد. در این طرح، روش‌های سنتی تولید این محصولات بر اساس تجربیات دامداران، بهره‌برداران محلی و کارگاه‌های سنتی به‌طور دقیق مستندسازی شده و پس از تکمیل فرآیند مستندسازی، مراحل قانونی ثبت این سه محصول در سامانه میراث فرهنگی استان به‌عنوان میراث فرهنگی ناملموس (لبنیات) با موفقیت طی شد و این فرآورده‌ها به ثبت ملی رسیدند.

وی بیان کرد: کارشناسان معتقدند ثبت ملی این محصولات، علاوه بر حفظ دانش بومی می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد ارزش افزوده، توسعه بازارهای محلی و ملی، رونق اشتغال روستایی و تقویت امنیت غذایی در منطقه باشد.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404092214163
  • خبرنگار : 50046