تشریح پروژه‌های شهرداری تبریز؛ از مسیرگشایی و مسکن تا پارک هوشمند ترافیکی

در جریان بازدید اصحاب رسانه از پروژه‌های عمرانی منطقه ۷ تبریز که شنبه، ۲۲ آذرماه برگزار شد خبرنگاران از پروژه‌هایی همچون پارک هوشمند ترافیکی، مسیر گشایی شهید صمدی، پل کابلی، سالن مدیریت بحران، باغ توت و ... بازدید کردند.

ایستگاه اول این بازدید پروژه مسیرگشایی سعیدی بود که در این مسیر با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان برای تملک اراضی آغاز شده و تاکنون هیچ‌گونه بدهی معوق به مالکان باقی نمانده است. به گفته مسئولان، در این مسیر یک کیلومتری، تاکنون ۱۵ میلیارد تومان نیز برای اجرای عملیات عمرانی هزینه شده است.

اصغر آدی‌بیگ، شهردار منطقه ۷ تبریز در حاشیه این بازدید افزود: با رفع کامل موانع تملک، پروژه وارد فاز اجرایی شده و به‌رغم شرایط نامساعد جوی، فعالیت‌های عمرانی متوقف نشده‌اند. با این حال، مسئولان اعلام کرده‌اند در صورت مساعد شدن وضعیت آب‌وهوایی، جمع‌بندی نهایی پروژه ظرف دو ماه آینده انجام خواهد شد.

ایستگاه دوم پروژه باغ توت در محدوده اندیشه پامچال با مساحتی بالغ بر پنج هزار مترمربع در حال تبدیل به فضای سبز و پارک محلی است. در این طرح، حدود دو هکتار درخت‌کاری انجام شده که منجر به افزایش یک مترمربعی سرانه فضای سبز در این منطقه شده است.

فضاهای خالی موجود در این محدوده به پارک‌های محلی تبدیل خواهند شد. هزینه احداث هر پارک بین پنج تا هفت میلیارد تومان برآورد شده است.

آدی‌بیگ اظهار کرد: منطقه ۷ که پیش‌تر از مناطق محروم شهری محسوب می‌شد، امسال شاهد اجرای ۵۰ هزار تن آسفالت‌ریزی بوده که گام بلندی در مسیر توسعه زیرساخت‌های شهری برداشته است.

در راستای سیاست‌های توسعه مسکن شهری، ایستگاه سوم قرارگاه مسکن در منطقه ۷ با هدف پاسخگویی به نیاز جمعیت پرشمار این محدوده، وارد فاز اجرایی شده است. در این پروژه، احداث ۵۴ واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفته که تاکنون با صرف ۱۰۰ میلیارد تومان، به پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی رسیده است.

شهردار منطقه ۷ تبریز گفت: چند تعاونی از طریق مزایده وارد فرآیند ساخت‌وساز شده‌اند و عملیات اجرایی در حال انجام است. این واحدها در اختیار شهرداری قرار دارند و قرار است از طریق مزایده یا واگذاری به متقاضیان عرضه شوند.

اصغر آدی‌بیگ با بیان اینکه منطقه ۷ در سال جاری در صدور پرونده‌های ساخت‌وساز با افت مواجه نبوده، خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه گام مهمی در مسیر تأمین مسکن برداشته شده است. پیش‌بینی می‌شود این طرح تا پایان شش‌ماهه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.

ایستگاه چهارم سالن مدیریت بحران شهرداری منطقه هفت در دو طبقه به مساحت دو هزار متر که در مواقع بحرانی به‌عنوان مهمان سرا برای اهالی اسکان داده می‌شود این سالن با حضور خبرنگاران کلنگ‌زنی شد.

ایستگاه پنجم پل کابلی ورودی اتوبان کسایی بود که در ابتدای ورودی اتوبان کسایی، پل کابلی جدیدی در حال احداث است این پل با هدف ارتقای ایمنی تردد و کاهش حوادث طراحی شده است. این پل علاوه بر کارکرد عابر پیاده، با طراحی نمادین و نورپردازی ویژه، به‌عنوان المانی شاخص در ورودی شهر تبریز شناخته خواهد شد.

عملیات اجرایی این پروژه از سال گذشته آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود طی شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

ایستگاه ششم مرکز آسیب‌های اجتماعی شوق زندگی بود که توسط شهرداری احداث شده و با مدیریت، بهزیستی و دادگستری مدیریت خواهد شد که پیش‌بینی شده طی یک هفته آتی راه اندازی خواهد شد.

ایستگاه هفتم پروژه مسیرگشایی شهید صمدی از جمله پروژه‌ختی عمرانی منطقه هفت که از دو سال پیش آغاز شده و با هدف کاهش بار ترافیکی منطقه در حال اجراست. 

تاکنون ۳۰ درصد از تملک اراضی مورد نیاز در سال‌های گذشته و جاری انجام شده است. این مسیر پس از تکمیل به عریض‌ترین معبر ترافیکی شهر تبریز تبدیل خواهد شد.

ایستگاه هشتم، پارک هوشمند ترافیکی در مسیر آموزش نسل آینده در این منطقه آغاز شده است. این مجموعه در زمینی به مساحت دو هزار و ۸۰۰ مترمربع و با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان در حال احداث است و پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.

شهردار منطقه ۷ تبریز، در نشست خبری با اشاره به ظرفیت‌های این منطقه گفت: منطقه هفت یکی از مناطق کم‌برخوردار شهر است، اما با بررسی پتانسیل‌های موجود و همراهی اهالی باشخصیت آن، اقدامات مؤثری در سال‌های اخیر صورت گرفته است.

اصغر آدی‌بیگ افزود: در سال ۱۴۰۰ بودجه منطقه ۱۵۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۱۸۸ میلیارد تومان افزایش یافت. این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۶۲۸ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۳ به ۹۵۰ میلیارد تومان بالغ شد. برای سال ۱۴۰۴ نیز بودجه مصوب هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان، ۶۷۰ میلیارد تومان به بخش عمرانی و ۴۳۰ میلیارد تومان به بخش جاری اختصاص یافته است.

آدی‌بیگ با تأکید بر تحقق ۷۸ درصدی بودجه عمرانی سال‌جاری منطقه اضافه کرد: در چند سال اخیر، بودجه منطقه هفت شش برابر شده و این منطقه در میان سه منطقه برتر شهرداری تبریز از نظر تحقق پروژه‌های عمرانی قرار گرفته است.

وی به اقدامات انجام‌شده در حوزه ساماندهی حیوانات بی‌سرپرست اشاره کرد و گفت: در زمینه جمع‌آوری سگ‌های ولگرد، به‌صورت هفتگی حدود ۷۰ قلاده سگ زنده‌گیری و به مرکز پسماند تبریز تحویل داده می‌شود.

شهردار منطقه ۷ با رد وجود بافت فرسوده در این منطقه اظهار کرد: در منطقه هفت بافت فرسوده به معنای مصوب آن وجود ندارد. با این حال، بافت‌های ناکارآمد در منطقه وجود دارد که با همکاری شورای شهر و ارائه لوایح مرتبط، اقدامات لازم برای بهسازی آن‌ها در حال انجام است.

وی از اجرای ۵۰ هزار تن آسفالت‌ریزی در سطح منطقه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این میزان تا پایان سال به ۱۰۰ هزار تن برسد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404092214711
  • خبرنگار : 50536