به گزارش ایسنا، «شبکه اقدام علیه سموم دفع آفات» در انگلیس (Pan) با استفاده از دادههایی که دولت، ماه گذشته منتشر کرد، دریافت ۱۲ قلم ماده غذایی در معرض خطر «اثر کوکتل» بودند؛ به این معنا که مخلوط شدن چند سم با یکدیگر سطح سمی بودن مواد شیمیایی را افزایش میدهد.
در حالی که برنامههای پایش مواد غذایی دولت انگلیس در حوزه سلامت و ایمنی نتیجهگیری کرده بودند که اکثر نمونههای آزمایششده، دارای سطحی ایمن از سموم دفع آفات هستند اما شبکه اقدام علیه سموم دفع آفات انگلیس گفت این گزارش تنها سموم منفرد را آزمایش کرده بود و نه ترکیب آنها را.
در این آزمایشها مشخص شد که انگور بدترینِ تمام این گروههای غذایی بود. به طوری که یک نمونه، شامل بقایای حداقل ۱۶ نوع سم مختلف بود. دستکم ۹۰ درصد از ۱۰۸ نمونه انگور آزمایششده حاوی چند نوع سم بودند.
یک نمونه انگور سلطانی از ترکیه شامل مواد شیمیایی مصنوعی «پیافای» بود که سموم «همیشگی» هستند زیرا به طور طبیعی در بدن تجزیه نمیشوند و ممکن است انباشته شوند و در نهایت به سرطان و آسیب زیستمحیطی منجر شوند.
گریپفروت نیز وضعیت نامطلوبی داشت. به طوری که حدود ۹۹ درصد نمونهها حاوی بقایای چند نوع سم بودند. یک نمونه حاوی ۱۰ نوع مختلف بود.
مواد غذایی دیگری که تحتتاثیر این مشکل قرار گرفته بودند، ۷۹ درصد از ۲۴ نمونه لیموترش، ۶۷ درصد از ۷۳ نمونه موز، ۴۹ درصد از ۹۶ نمونه فلفل دلمهای شیرین و ۴۶ درصد از ۹۷ نمونه طالبی را شامل میشدند. در فلفل چیلی، ۱۱ نوع سم مختلف یافت شد در حالی که یک نمونه بروکلی شامل هشت نوع بود.
شبکه اقدام علیه سموم دفع آفات در انگلیس در گزارش خود نوشت: ما دریافتیم که یکچهارم سبزیجات و سهچهارم میوهها حاوی چند نوع سم هستند.
این نهاد توضیح داد ۱۲۳ ماده شیمیایی مختلف در ۱۷ نوع میوه و سبزی آزمایششده یافت شد که شامل ۴۲ سم دارای ارتباط با سرطان و ۲۱ سم شناختهشده بهعنوان مختلکننده سیستم هورمونی بودند که ممکن است به نقصهای مادرزادی، اختلالات رشدی و مشکلات تولیدمثل منجر شوند.
برنامههای پایش مواد غذایی دولت انگلیس، ۳۴۸۲ نمونه را برای یافتن طیف مناسبی از سموم دفع آفات آزمایش کردند و در مجموع یک میلیون و ۱۵۳ هزار و ۹ ترکیب غذا و سم را سنجیدند.
بر اساس این گزارش، پایشهایی که در سراسر انگلیس انجام شدند، نشان دادند ۵۱.۲۶ درصد نمونهها فاقد هر یک از بقایایی بودند که این برنامهها به دنبال آنها میگشتند و ۴۶.۶۷ درصد دارای بقایایی برابر یا کمتر از حداکثر مجاز بودند.
با این حال، شبکه اقدام علیه سموم دفع آفات در انگلیس استدلال کرده است که این حدود نیازمند بازسنجی هستند زیرا مواد شیمیایی ناشی از بستهبندی پلاستیکی مواد غذایی و آب را در نظر نمیگیرند.
حدود ۲۹ درصد از سموم یافتشده در جریان این آزمایش، برای استفاده کشاورزان انگلیسی تایید نشدهاند، اما هنگام واردات از خارج از انگلیس میتوانند وارد سیستم غذایی شوند.
با این حال یک سخنگوی وزارت محیط زیست، غذا و امور روستایی به «ایندیپندنت» گفت: ما محدودیتهای سختگیرانهای را برای بقایای سموم دفع آفات وضع کردهایم که پس از ارزیابیهای دقیقِ خطر، تعیین میشوند تا سطح آنها برای افراد ایمن باشد. این محدودیتها برای غذای تولید داخل و غذای وارداتی از دیگر کشورها اعمال میشوند.
انتهای پیام