دکتر مهرداد شریفی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افزایش مداوم قیمت شیر و لبنیات و خطر تداوم کاهش مصرف این محصولات در جامعه اظهار کرد: در حال حاضر گذر بیماریها به سمت بیماریهای غیرواگیر رفته است و در این شرایط، بیماری بزرگی تحت عنوان اپیدمی خاموش یا قاتل بیصدا داریم؛ بیماری پوکی استخوان که در افرادی که از تحرک لازم برخوردار نیستند و سرانه مصرف شیر و لبنیات پایینی دارند، بروز پیدا میکند.
وی در ادامه افزود: سرانه مصرف شیر و لبنیات برای هر شخص بالغ خوزستانی ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر در سال است این در حالی است که نورم جهانی ۳۰۰ لیتر در سال است، بنابراین خوزستانیها یکسوم نورم جهانی، شیر و لبنیات مصرف میکنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه شیر و لبنیات سرشار از ویتامین D و کلسیم هستند، گفت: شیوع کمبود ویتامین D در دانشآموزان، مادران باردار و دیگر گروهها بالاست و این مساله، خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد؛ باید توجه شود کمبود ویتامین D و کلسیم منجر به بروز پوکی استخوان میشود.
وی بیان کرد: با افزایش قیمت لبنیات، قطعا مصرف لبنیات از این هم کمتر شده و زنگ خطر بروز بیماری پوکی استخوان را به صدا درآورده است. در حال حاضر سن شیوع پوکی استخوان در جهان حدود ۷۰ سال است اما این عدد در کشور ما بین ۶۰ تا ۷۰ است.
شریفی با اشاره به ایجاد تراکم استخوان از سه تا ۲۵ سالگی و امکان رشد صحیح استخوان در این سن، تصریح کرد: اگر دانشآموزان و مادران باردار به موقع لبنیات مصرف نکنند، سن پوکی استخوان به زیر ۵۰ یا ۶۰ سال میرسد.
وی افزود: از هر پنج نفر که به دلیل کمبود ویتامین D یا پوکی استخوان دچار شکستگی میشوند، سه نفر هرگز به زندگی عادی برنمیگردند و دو نفر دیگر با تحمیل هزینههای زیاد و با معلولیت، زندگی خود را ادامه میدهند.
انتهای پیام