یک کارشناس تغذیه: شب یلدا پُرخوری نکنید

یک کارشناس ارشد تغذیه به افراد توصیه کرد در شب یلدا از پُرخوری پرهیز کرده و شام سبک میل کنند و افزود: بهتر است بین مصرف تنقلات شب یلدا تا زمان خواب حداقل یک ساعت زمان باشد.

فرشاد رشیدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نزدیک‌شدن شب یلدا و مصرف انواغ غذا، خوراکی، میوه و تنقلات در دورهمی خانواده‌ها، گفت: اگرچه این شب یک‌بار در سال اتفاق می‌افتد و نمی‌توان افراد را خیلی از نظر مصرف مواد غذایی محدود کرد، اما نباید افراد در خوردن غذا، خوراکی و تنقلات آنقدر زیاده‌روی کنند که به مشکلات گوارشی دچار شوند.

وی متوسط انرژی مورد نیاز یک فرد سالم با فعالیت متوسط در یک شبانه‌روز را بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری اعلام کرد و ادامه داد: افراد باید با لحاظ اینکه حتما در وعده‌های صبحانه و نهار نیز کالری قابل توجهی دریافت کرده‌اند، وعده شام شب یلدا و تنقلات را نیز بگونه‌ای در نظر بگیرند که اضافه دریافت کالری چندان زیادی نداشته باشند.

این کارشناس ارشد تغذیه، مصرف شام سبک را یک راهکار مناسب دانست تا افراد بتوانند در این شب تنقلات بیشتری استفاده کنند و یادآور شد: تنقلات نیز بهتر است از انواع خوراکی‌های مفید باشد. برای مثال اگر شرایط اقتصادی خانواده اجازه می‌دهد انواغ مغز مانند بادام، پسته، فندق، بادام هندی و... تنقلات مفیدی برای شب یلدا هستند.

رشیدی عنوان کرد: در این شرایط اقتصادی ممکن است افراد مصرف برخی تنقلات از جمله انواع تخمه، بادام زمینی و... را بیشتر داشته باشند که لازم است در مصرف آنها زیاده‌روی نشود.

به گفته این کارشناس تغذیه، بهتر است مغزها به صورت خام و نه بو داده مصرف شود و تنقلات شور نیز خصوصا برای کسانی‌ که مبتلا به فشار خون بالا و یا بیماری قلبی و عروقی هستند، محدود شود.

وی با بیان اینکه مصرف انواع میوه خشک در شب یلدا نیز مرسوم است، خاطرنشان کرد: میوه‌های خشک معمولا قند بالایی دارند، از همین رو زیاده‌روی در مصرف میوه خشک خصوصا انجیر خشک، برگه قیسی، کشمش، توت خشک و... خصوصا برای افرادی که قند خون بالا دارند، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

رشیدی با تاکید بر لزوم محدود کردن مصرف برخی تنقلات مانند چیپس، پفک، پف فیل و ...، افزود: مصرف این تنقلات خصوصا برای کسانی‌ که فشار و یا چربی خون بالایی دارند، نباید صورت بگیرد.

وی میوه‌ها را بهترین نوع خوراکی برای شب یلدا برشمرد و اظهار کرد: با توجه به سرمای هوا بهتر است از میوه‌های با طبع گرم بیشتر در شب یلدا استفاده شود. میوه‌هایی مانند موز و سیب گزینه مناسبی هستند، اما میوه‌هایی مانند هندوانه طبع سرد دارند.

این کارشناس ارشد تغذیه رعایت فاصله زمانی مناسب بین زمان شام و مصرف تنقلات و زمان خواب را نکته مهم دیگری دانست که باید در شب یلدا مورد توجه قرار بگیرد و اضافه کرد: غذا حداقل دو ساعت برای هضم شدن زمان نیاز دارد و لازم است فاصله بین شام و تنقلات دو ساعت باشد. از همین رو توصیه می‌شود افراد شام را زودتر و سبک میل کنند.

رشیدی خاطرنشان کرد: به علاوه لازم است فاصله حداقل یک تا دو ساعت بین مصرف تنقلات و زمان خواب نیز رعایت شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404092919197
  • خبرنگار : 50181