کشت «سویا» در کرمانشاه توسعه می‌یابد

کارشناس مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از برنامه‌ریزی برای توسعه کشت سویا در استان خبر داد.

پرویز عبدلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال سطح زیرکشت سویا در استان از ۳۰۰ هکتار سال گذشته به ۷۰۰ هکتار خواهد رسید. 

عبدلی با اشاره به اجرای آزمایشی کشت سویا در شهرستان‌های گرمسیری گیلانغرب و سرپل‌ذهاب در سال گذشته، اظهار کرد: امسال کشت این محصول علاوه بر این دو شهرستان، در صورت وجود متقاضی در شهرستان قصرشیرین نیز انجام خواهد شد.

کارشناس مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه کشت سویا به عنوان کشت دوم صرفاً در مناطق گرمسیری استان - که امکان کشت دوم به دلیل منابع آبی فراهم است- انجام می‌شود، تاکید کرد: کشت دوم در مناطق معتدل و سردسیر استان به دلیل محدودیت منابع آبی ممنوع است.

عبدلی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته ۱۰۶ تن سویا در استان کرمانشاه تولید شد، اظهار کرد: خوشبختانه فرآیند تولید روغن از این محصول تولیدی به طور کامل در کارخانه‌های داخل استان انجام شده و نیاز به ارسال محصول خام به خارج از استان وجود ندارد که این امر به افزایش ارزش افزوده تولید این محصول کمک می‌کند.

عبدلی گفت: توسعه کشت سویا در جهت اجرای برنامه توسعه کشت‌های کم‌آب‌بر در برنامه استان قرار گرفته است.

عبدلی به حمایت‌ها برای ترغیب کشاورزان به کشت سویا اشاره کرد و افزود: حمایت از کشاورزان از طریق تخصیص اعتبارات، کشت قراردادی و خرید تضمینی محصول آن‌ها صورت می‌گیرد تا ریسک سرمایه‌گذاری به حداقل برسد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ دی ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404100301920
  • خبرنگار : 50180