طاهره ملاحی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی یکی از محورهای مهم کشاورزی پایدار در هرمزگان است، اظهار کرد: در صورت فراهم شدن شرایط مناسب بهویژه بهبود نسبی وضعیت بارندگی، پیشبینی میشود سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان طی یک برنامه پنج ساله به حدود ۸۰۰ هکتار افزایش یابد.
وی آلوئهورا، حنا، چای ترش، گل محمدی، گلنار فارسی، رزماری، نعنا فلفلی، سپستان، اپونتیا و مارچوبه را از مهمترین گیاهان دارویی در حال کشت در هرمزگان برشمرد و گفت: این گیاهان به دلیل سازگاری بالا با شرایط سخت اقلیمی استان، از ظرفیت مناسبی برای توسعه برخوردار هستند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی هرمزگان مزیت اصلی این محصولات را تحمل به خشکی و شوری، افزایش بهرهوری مصرف آب و امکان کشت در سطوح کوچک و حاشیه باغها عنوان کرد و افزود: توسعه این کشتها علاوه بر صرفه اقتصادی، نقش مؤثری در ایجاد اشتغال، بهویژه برای زنان روستایی و بهرهبرداران خرد دارد.
ملاحی با اشاره به حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی از توسعه کشت گیاهان دارویی، گفت: برگزاری دورههای آموزشی، اعطای تسهیلات برای خرید دستگاههای خشککن و گلابگیری و همچنین توزیع نهالهای یارانهای از جمله اقدامات حمایتی انجامشده در این حوزه است.
وی با اشاره به چالش کمآبی و شوری خاک در استان، راهکارهایی همچون استفاده از روشهای نوین آبیاری، کشت دیم در اراضی شیبدار دارای بارندگی بیش از ۳۰۰ میلیمتر، بهنژادی ارقام بومی سازگار، بهرهگیری از مالچهای زیستی و توسعه کشت گیاهان شورپسند (هالوفیت) را از راهکارهای دستیابی به کشت پایدار دانست.
مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، نبود صنایع فرآوری را مهمترین مانع توسعه این بخش عنوان کرد و تصریح کرد: در حال حاضر بخش عمدهای از محصولات تولیدی بهصورت خام و با ارزش افزوده کم به سایر استانها ارسال میشود که این موضوع مانع بهرهبرداری اقتصادی مطلوب برای استان شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در روز پنجشنبه چهارم دی، ملاحی از پیگیری جدی برای جذب سرمایهگذار و ایجاد «بارانداز گیاهان دارویی» در استان خبر داد و گفت: راهاندازی مجتمعهای فرآوری و بستهبندی علاوه بر جلوگیری از خامفروشی، زمینه ایجاد برند استانی و توسعه صادرات گیاهان دارویی هرمزگان را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام