مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر: مسئول قیمت نیستیم، مسئول سلامتیم

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در این استان پنج کشتارگاه سنتی و یک کشتارگاه صنعتی فعال است و این مجموعه مسئول سلامت گوشت مصرف‌کنندگان است، نه تنظیم قیمت بازار.

محمدحسن رهنما، مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر شنبه ۶ دی در نشست با خبرنگاران با تأکید بر رویکرد این مجموعه اظهار کرد: دامپزشکی با هر زیرساختی که بتواند استانداردهای بهداشتی، زیست‌محیطی و شرعی را رعایت کند موافق است و هیچ منع و انحصاری برای هیچ مرکز کشتارگاهی متصور نیست.

وی یادآور شد: هم‌اکنون نیز برخی قصابان استان بوشهر، گوشت مورد نیاز خود را از مرودشت استان فارس تأمین می‌کنند و بازار کاملاً بسته نیست. همچنین یک واحد در شهرستان جم و یک واحد در بندر ریگ درخواست احداث کشتارگاه داده‌اند.

کشتارگاه‌ها مسئول تنظیم قیمت بازار نیستند

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه کشتارگاه‌ها مسئول تنظیم قیمت بازار نیستند، تصریح کرد: مسئولیت دامپزشکی، تأمین سلامت گوشت مصرفی مردم است، با این حال تنها کشتارگاه صنعتی استان موظف شده است با سازوکارهایی مانع از افزایش قیمت گوشت شود.

رهنما ادامه داد: این کشتارگاه صنعتی ظرفیت اشتغال ۱۰۰ نفر را دارد که تاکنون ۴۰ نفر جذب شده‌اند و امکان جذب ۶۰ نیروی دیگر نیز وجود دارد. حتی در صورتی که کشتارگاه‌های سنتی نتوانند خود را به استانداردهای لازم برسانند، نیروهای آن‌ها می‌توانند در این کشتارگاه جذب شوند.

وی افزود: ظرفیت کشتارگاه صنعتی استان دو برابر نیاز استان بوشهر است و امکان افزایش ظرفیت آن تا ۵۰۰ دام سبک و ۱۵۰ رأس دام سنگین در روز نیز وجود دارد.

در کشتارگاه‌های سنتی قصاب و سلاخ یکی هستند

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر یکی از چالش‌های اصلی کشتارگاه‌های سنتی را این‌گونه بیان کرد: در کشتارگاه‌های سنتی، قصاب‌ها مسئولیت ذبح را نیز بر عهده دارند که این موضوع شائبه‌هایی در خصوص سلامت گوشت ایجاد می‌کند، در حالی که کشتارگاه صنعتی با استفاده بهینه از تمام اجزا و اندام‌های دام می‌تواند به کاهش ضایعات و ثبات نسبی قیمت کمک کند.

وی تأکید کرد: در کشتارگاه‌های سنتی با حداقل‌های بهداشتی مواجه هستیم و عملاً سلامت دام تا حدود زیادی از دسترس نظارتی خارج می‌شود. ما نمی‌توانیم سلامت مردم را به خطر بیندازیم و تمام همکاری‌های لازم را برای اخذ مجوز از سوی کشتارگاه‌های سنتی انجام می‌دهیم، اما امکان پرداخت تسهیلات مالی در اختیار دامپزشکی نیست.

رهنما در پایان به کیفیت گوشت نیز اشاره کرد و گفت: در یکی از شهرستان‌هایی که مدعی عرضه گوشت ارزان‌قیمت است، ۵۰ درصد گوشت مصرفی از دام‌های ماده تأمین می‌شود که کیفیت به‌مراتب پایین‌تری دارند، در حالی که این رقم در سایر شهرستان‌های استان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

۶ کشتارگاه در بوشهر فعال هستند

محمدرضا عباسی، رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی دامپزشکی استان بوشهر نیز در این نشست با تشریح ظرفیت کشتارگاه‌های سنتی استان اظهار کرد: کشتارگاه کنگان با ظرفیت روزانه ۲۰ دام سبک و ۳ دام سنگین، کشتارگاه دیلم با ظرفیت ۳۵ دام سبک و ۳ دام سنگین، کشتارگاه گناوه با ظرفیت ۴۰ رأس دام سبک و ۷ رأس دام سنگین، کشتارگاه دشتی با ظرفیت ۱۰ دام سبک و ۲ دام سنگین و کشتارگاه شهرستان دشتستان با ظرفیت ۱۰ دام سبک و ۲ دام سنگین در حال فعالیت هستند.

وی افزود: در مقابل، کشتارگاه صنعتی استان بوشهر با مساحت ۳۰ هزار متر مربع و زیربنای ۵ هزار و ۶۳ متر مربع، دارای ظرفیت اسمی ۲۶۰ دام سبک و ۷۰ دام سنگین در روز است.

رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به آمار کشتار دام در سال جاری گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۴ هزار و ۵۹۸ دام سبک و ۳ هزار و ۴۰۱ دام سنگین در کشتارگاه‌های استان ذبح شده‌اند که در این میان ۱۱ رأس دام سبک و ۴ رأس دام سنگین معدوم شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۲۱۷ دام به دلیل ابتلا به کیست هیداتید حذف کامل و ۲۱۰ دام سنگین به دلیل وجود کیست هیداتید دچار حذف اندام‌ها شده‌اند که این آمارها اهمیت نظارت‌های بهداشتی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ دی ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1404100603408
  • خبرنگار : 50448