سرپرست جهاد دانشگاهی استان اعلام کرد

آمادگی جهاد دانشگاهی زنجان برای ارتقای بهره‌وری انگور در ابهر

سرپرست جهاددانشگاهی استان زنجان با تأکید بر رویکرد علمی و مسئله‌محور این نهاد انقلابی، از آمادگی جهاددانشگاهی برای ورود جدی به حوزه آموزش‌های تخصصی و ارتقای بهره‌وری انگور در شهرستان ابهر خبر داد.

ابراهیم شهبازی امروز (دوشنبه، ۸ دی) در دیدار با فرماندار ابهر، با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: تاکنون تمرکز فعالیت‌های جهاد دانشگاهی زنجان بیشتر در مرکز استان بوده، اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، تصمیم داریم خدمات این نهاد را به شهرستان‌ها نیز گسترش دهیم که ابهر به‌عنوان نخستین شهرستان در این مسیر انتخاب شده و پس از آن خرمدره در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی، علمی و متعهد است که فعالیت‌های خود را با پشتوانه مطالعاتی و پژوهشی انجام می‌دهد. در حوزه آموزش نیز آمادگی داریم آموزش‌های تخصصی و مهارت‌محور را متناسب با نیاز واقعی منطقه طراحی و اجرا کنیم که در این مسیر، در صورت همراهی مسئولان، از ظرفیت مرکز افکارسنجی ایسپا برای شناسایی دقیق نیازهای آموزشی و صنعتی ابهر استفاده خواهیم کرد.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان زنجان با اشاره ویژه به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان ابهر، به‌ویژه در حوزه انگور، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی دارد با ایجاد پژوهشکده انگور، با در اختیار داشتن ۳۰ هکتار زمین، نیروی متخصص و دانش فنی، به افزایش بهره‌وری این محصول راهبردی کمک کند. هدف ما جلوگیری از خام‌فروشی انگور و حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده، فرآوری و توسعه صنایع وابسته در منطقه است.

شهبازی تأکید کرد: ورود جهاد دانشگاهی به هر حوزه‌ای منوط به اعلام نیاز و همراهی مسئولان محلی است و در صورت فراهم شدن این بستر، این نهاد با تمام ظرفیت علمی و اجرایی خود وارد عمل خواهد شد.

در ادامه این دیدار فرماندار ابهر نیز با استقبال از فعالیت جهاد دانشگاهی در این شهرستان، گفت: امروز یکی از چالش‌های جدی ما در حوزه صنعت، کمبود نیروی کار ماهر است. با وجود منفی بودن تراز نیروی انسانی، امکان جذب نیروی جدید وجود ندارد و این در حالی است که صنایع برای جبران عقب‌ماندگی فناوری، ناچار به استفاده بیش از حد از نیروی انسانی شده‌اند.

سعید خلجی افزود: در حال حاضر در واحدهای صنعتی شهرستان، بیش از ۲۰۰ نیروی بازنشسته همچنان مشغول به کار هستند، چراکه نبود نیروی متخصص جایگزین، فعالیت صنایع را با مشکل مواجه می‌کند. حتی در برخی موارد، نبود یک نیروی فنی ماهر می‌تواند موجب توقف فعالیت چندین کارخانه شود.

فرماندار ابهر با بیان اینکه آینده صنعت بدون نیروی انسانی ماهر با چالش جدی مواجه خواهد شد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت نیروهای باتجربه و انتقال دانش آن‌ها به جوانان، نقش مهمی در تربیت نیروی متخصص ایفا کند. از فعالیت این نهاد در ابهر استقبال می‌کنیم و امیدواریم دوره‌های آموزشی کاربردی و متناسب با نیاز منطقه طراحی و اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و استفاده بهینه از منابع دولتی، ضرورتی انکارناپذیر است و جهاد دانشگاهی می‌تواند در تحقق این هدف، نقش کلیدی داشته باشد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ دی ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404100805039
  • خبرنگار : 50163