خرازي در جمع خبرنگاران: * تعهدات با اروپا دو طرفه است، دليلي نداريم يك طرفه به تعهدات عمل كنيم * ايــران تـاكـنـون شـفـاف عـمـل كـرده اسـت

وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به اين پرسش كه ”اگر قطعنامه برخلاف نظر ما باشد، ايران دوباره غني‏سازي را شروع مي‏كند؟“، گفت:« شما صبر كنيد و ببينيد چه مي‏شود.»

به گزارش خبرنگار امور دولت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كمال خرازي، وزير امور خارجه ، امروز پس از پايان جلسه‏ي هيات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص خروج از NPT گفت:« كسي نگفته است كه از NPT خارج مي‏شويم.»

وي در خصوص تعهدات كشورهاي اروپايي گفت:« آنها تعهداتي داشتند، بايد عمل مي‏كردند و ما نيز در مقابل آنها تعهداتي داشتيم. بالاخره تعهدات دو طرفه است. اگر آنها به تعهدات خودشان عمل نكنند، طبيعتا ما هم دليلي نداريم كه يك طرفه به تعهدات خودمان عمل كنيم.»

وزير امور خارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه تعهدات تهران هنوز به قوت خودش باقي است، گفت:« تنها بيانيه‏ي تهران مطرح نبوده است و قبلا هم تعهدات ديگري شده است كه طرفين بايد بر اساس آن تعهدات، عمل مي‏كردند.»

خرازي اظهار داشت:« همه‏ي اينها بستگي به تحولات اين يكي دو روز دارد، بايد صبر كرد و ديد نتيجه‏ي مذاكرات به كجا مي‏انجامد تا مسوولين كشور تصميم لازم را بگيرند.»

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره‏ي ”موضوع اجلاس و خط قرمزهاي ايران“ گفت:« خط قرمزهاي كشور، استقلال كشور است و تماميت ارضي در حاكميتش. ما دخالت در مسايل داخلي خود را مسلما هيچگاه نمي‏پذيريم و بر حقوق مشروع خودمان هم تاكيد داريم. در مسايل هسته‌يي هم چيزي به جز حقوق مشروع خودمان نمي‏خواهيم و اين حق طبيعي و مشروع ما است كه به فناوري هسته‏‌يي براي مسايل صلح‏آميز دسترسي داشته باشيم. تا به حال هم در همين جهت بوده است و شفاف هم عمل كرده‏ايم كه هر چه بازرسي مي‏خواهند بكنند بيايند بكنند و ببينند كه ما دنبال سلاح هسته‏يي نيستيم و در عين حال تا حالا گام‏هاي خيلي بزرگي برداشته شده است و خيلي از مسايل براي خود آژانس هم روشن شده است، منتهي مسايل خيلي جزيي باقي مانده است كه با اهداف سياسي و فراتر از اهداف فني و حقوقي هستند و تاكيد مي‏شود كه اين شرايط فعلي را به وجود آورده است. در واقع يك مقدار فشارهاي آمريكا است كه دارد وارد مي‏كند و طبيعتا ما بايستي بر حق مشروعمان پافشاري كنيم.»

وزير امور خارجه كشورمان نامه‏ي رييس جمهور به سران سه كشور اروپايي را تاييد كرد و گفت:« آقاي خاتمي به اين وضعيت اعتراض كردند كه تعهدات دو طرفه بوده است و در واقع از يك طرف تعهدات دارد نقض مي‏شود و طبيعتا بايستي دو طرفه باشد.»

خرازي در پاسخ به پرسش ايسنا درباره‏ي تحركاتي كه در خليج فارس صورت گرفته، گفت:« طبيعتا ما بر تماميت ارضي خودمان تاكيد داريم و هرگونه حركت تحريك آميز را برنمي‏تابيم و تنها از طريق گفت‏وگو و همكاري است كه مي‏شود بر مشكلات فائق آمد. »

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۷ خرداد ۱۳۸۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8303-11411
  • خبرنگار :