غذاهاي بومي و سنتي در ايلام به فراموشي سپرده شده‌اند

غذاهاي سنتي خاص استان ايلام آرام آرام به صورت ناخواسته جاي خود را به غذاهاي جديد و آماده مي‌دهند و به فراموشي سپرده مي‌شوند. به گزارش بخش ايران‌شناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طي سالهاي اخير بسياري از غذاهاي محلي و بومي خاص مردم استان ايلام، جاي خود را به غذاهاي جديد و عموما خارجي داده‌اند؛ به گونه‌اي كه نسل جديد استان حتا اسم بعضي از غذاهاي سنتي را هم نشنيده است و در صورتي كه تمهيداتي از سوي برخي سازمانها نظير ميراث فرهنگي و گردشگري و بخش خصوصي استان براي زنده نگاه داشتن و علاقه‌مند كردن مردم به اين غذاها انديشيده نشود، به طور كامل به فراموشي سپرده مي‌شوند. اين امر نگراني‌هايي را براي علاقه‌مندان به غذاهاي بومي و سنتي به وجود آورده است. اين گزارش حاكي است: ترخينه، ترگ،‌ پرشگه، شله، نژي‌آو، ‌توليه، كنگرآو، كله ماسوا، ماموا و ماش آفر و بسياري از غذاهاي سنتي ديگر كه اكثرا از مواد لبني و همچنين گياهان خودروي كوهستاني تهيه مي‌شوند، هم اكنون جاي خود را به همبرگر، سويس،‌ كالباس، ماكاروني،‌ پيتزا و لازانيا و بقيه غذاهاي آماده داده‌اند. اين در حالي است كه هيچ مركز دولتي يا خصوصي براي پخت و عرضه‌ي غذاهاي سنتي در استان نيز وجود ندارد. تاريخ نشان مي‌دهد سرزمين ايلام سه هزار سال قبل از ميلاد به پايتختي در پنج شهر كنوني به وجود آمده است. انتهاي پيام
  • دوشنبه/ ۱۴ شهریور ۱۳۸۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8406-06167
  • خبرنگار :