رييس جمهور درجمع خبرنگاران داخلي‌وخارجي:/2/ از سلاح هسته‌يي بي‌نيازيم آماده گفت‌وگوي علمي درباره حقوق بشر هستيم وقت آن رسيده كه كشورهاي غربي اعتمادسازي كنند

. . . به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد در ادامه‌ي مصاحبه‌ي مطبوعاتي روزشنبه خود با خبرنگاران خارجي و داخلي در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر چگونگي ضمانت تامين بودجه‌ي سفرهاي استاني و نگاه كلان دولت گفت: بودجه‌هايي كه در سفرهاي استاني اختصاص مي‌يابد در چارچوب بودجه‌ي سالانه‌ي كشور است. زماني به پيشرفت مي‌رسيم كه همه‌ي كشور به طور همه‌جانبه پيشرفت كند. در بعضي مواقع وقتي تصميمات به انتهاي سطوح مديريتي مي‌رسد محتوا و جهت آن عوض مي‌شود. دولت بر چگونگي مصرف بودجه‌هايي كه در سفرهاي استاني به مردم همان استان اختصاص مي‌يابد نظارت مستقيم دارد و گروه‌هاي پي‌گيري بسيار قوي بر اجراي مصوبات دولت در آن استان نظارت مي‌كنند. اين سفرها هيچ‌گاه ربرنامه‌ريزي‌هاي كلان دولت را تحت تاثير قرار نمي‌دهد. سفرهاي استاني يك حركت مكمل و شتاب‌دهنده به كل فعاليت‌هاي دولت است.

رييس جمهور در پاسخ به سوال واحد مركزي خبر درباره پيشنهاد گفت‌وگو با انديشمندان اروپايي براي وضعيت حقوق بشر اظهار داشت: موضع ما در حقوق بشر بسيار روشن است. نه به كسي ظلم مي‌كنيم، نه حاضريم زير بار ظلم برويم و از كرامت انساني در همه جا دفاع مي‌كنيم. ما آماده‌ي گفت‌وگوي علمي در مورد حقوق بشر هستيم و آمادگي داريم كميته‌هايي بفرستيم و مدعيان حقوق بشر نيز كميته‌هايي بفرستند تا از وضعيت حقوق بشر گزارش تهيه كنند و افكار عمومي درباره نتايج اين گزارش‌ها قضاوت كنند.

وي افزود: ما گروه‌هايي را مي‌فرستيم تا از وضعيت زندان‌ها، شكنجه‌ها، تبعيض‌ها، نوع انتخابات، اقدامات اقتصادي كه عليه ملت‌شان تمام مي‌شود، حمايت از تروريست‌ها، سيستم قضايي و سيستم مجلس و سيستم اداري مدعيان حقوق بشر گزارش تهيه و آن را منتشر كنند.

رييس‌جمهور گفت: اگر بين همه‌ي دولت‌ها اين رابطه برقرار شود، قضاوت عمومي در مورد حقوق بشر شكل مي‌گيرد. البته تا كنون پاسخي در مورد اين پيشنهاد دريافت نكرده‌ايم.

احمدي‌نژاد ادامه داد: بيش از 20 پيشنهاد تهيه كرده‌ام كه تا كنون دو مورد آن را طرح كرده‌ام و بقيه را به مرور اعلام مي‌كنم.

وي درباره آخرين وضعيت پرونده‌ي هسته‌يي ايران نيز گفت: كساني كه فكر مي‌كنند اگر زرادخانه‌هايشان از سلاح شيميايي انباشته شود حق بيشتري نسبت به ساير ملت‌ها دارند سخت در اشتباهند. طبق مقررات آژانس و معاهده‌ي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌يي، همه‌ي ملت‌هاي عضو حق دارند از فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي برخوردار شوند و هيچ بهانه‌اي نمي‌تواند مانع از تحقق آن شود.

رييس‌جمهور ادامه داد: كساني كه خودشان سلاح هسته‌يي دارند مدعي مبارزه با سلاح هسته‌يي شده‌اند و با وجود اين‌كه بازرسي‌هاي بي‌سابقه‌اي از تاسيسات هسته‌يي ايران انجام داده‌اند و كوچك‌ترين دليلي مبني بر فعاليت غيرصلح‌آميز هسته‌يي ايران پيدا نكرده‌اند اما باز هم به صراحت اعلام مي‌كنند كه مخالف تحقيقات هسته‌يي در ايران هستند. آن‌ها مي‌خواهند انرژي هسته‌يي در انحصار خودشان باشد و آن را به قيمت گزاف به ملت‌ها بفروشند.

وي با بيان اين‌كه ملت ايران با وجود منطق، تمدن و فرهنگ از سلاح هسته‌يي بي‌نياز است، گفت: آن‌هايي كه مي‌خواهند با زور حاكميت كنند به سلاح هسته‌يي محتاجند.

احمدي‌نژاد گفت: كساني كه امروز مدعي شده‌اند، 30 سال قبل همه‌ي امكانات را در اختيار رژيم سابق قرار مي‌دادند اما به محض اين‌كه ملت ايران قيام كرد از همان روز اول در مقابل ملت ما ايستادند و دشمنان ما را در جنگ تجهيز كردند اما ملت ما هيچ‌گاه اصول اخلاقي خود را زير پا نگذاشته است و به حاكميت معنويت در مناسبات جهاني پايبند است.

وي تحقيقات را لازمه‌ي رشد و پويايي يك ملت دانست و گفت: تعليق غني‌سازي اورانيوم از سوي ما داوطلبانه بود اما اكنون به ما مي‌گويند كه تعليق بايد دائم باشد. آن‌ها به ما مي‌گويند اعتمادسازي كنيد، اما پاسخ ما اين است كه دو سال و نيم دولت ايران از موضع رحمت و رأفت تلاش كرد اعتمادسازي كند و امروز وقت آن رسيده كه كشورهاي غربي اعتمادسازي كنند. ما به صداقت آن‌ها اعتماد نداريم. آن‌ها به چه حقي با آغاز تحقيقات هسته‌يي مخالفت مي‌كنند؟ آيا اين همان تفكر بنيادگراي قرون وسطي نيست؟

وي با بيان اين‌كه هنوز هم چند كشور غربي از لحاظ فكري در دوران قرون وسطي زندگي مي‌كنند، ادامه داد: دوران ادبيات زور و اتكا به سلاح هسته‌يي گذشته است و در معادلات سياسي تاثيري ندارد.

ادامه دارد...

  • شنبه/ ۲۴ دی ۱۳۸۴ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8410-13193
  • خبرنگار :