آصفي/كامل: *سعود الفيصل به تهران مي‌آيد *ضرب‌الاجلي به ايران داده نشده است *در بحث هسته‌يي ابتكار عمل دست ماست

حميدرضا آصفي با بيان اين كه ضرب‌الاجلي براي پاسخگويي به پيشنهاد 1+5 به ايران داده نشده است گفت: در بحث هسته‌يي ابتكار عمل دست ماست.

به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح امروز (يكشنبه) در جلسه هفتگي‌اش به پرسشهاي خبرنگاران داخلي و خارجي پاسخ گفت.

هفته‌ي پر رفت‌ و آمد

آصفي اظهار داشت: اين هفته نيز تحركات در دستگاه سياست خارجي و ديپلماسي كشور مانند هفته‌هاي گذشته پر رفت و آمد خواهد بود.

وي با بيان اينكه دكتر احمدي نژاد اواخر هفته جاري براي شركت در اجلاس شانگهاي به چين سفر خواهد كرد افزود: آقاي رييس جمهور به دعوت همتاي چيني‌شان اين سفر را انجام مي‌دهند و طي آن امكان آشنايي كشورهاي مختلف با ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران فراهم خواهد شد.

سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: هم چنين سفر رييس جمهور به شانگهاي فرصتي براي انجام گفتگوهاي جداگانه با مسوولان كشورهاي مختلف در ارتباط با روابط دو جانبه اوضاع منطقه‌اي و بين‌المللي خواهد بود و طبيعي است كه حضور جمهوري اسلامي ايران در اين اجلاس به وزن آن خواهد افزود.

سعود الفيصل يه تهران مي‌آيد

آصفي از سفر وزير امور خارجه عربستان به كشورمان خبر داد و گفت: آقاي سعود الفيصل فردا با پيامي وارد تهران مي‌شود. روابط ما با عربستان در حال حاضر عمق خوبي دارد و پيشرفت‌هاي خوبي را در اين روابط شاهد بوده و هستيم.

وي در ادامه اظهار داشت: آقاي فيصل در مدت حضورشان در تهران موضوعات مختلف را علاوه بر وزير امور خارجه با ساير مسوولان كشور مورد بحث و گفتگو قرار مي‌دهند و مساله فلسطين عراق و فعاليت‌هاي صلح آميز ايران و مهم‌ترين مسايل بين‌المللي و منطقه‌اي از محورهاي گفتگو و مباحثي است كه مقامات ايران و عربستان در خصوص آن مذاكره خواهند كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اينكه پيام سعود الفيصل، وزير امور خارجه عربستان براي ايران در جريان سفر فردايش به تهران چه خواهد بود اظهار داشت: شايسته نيست پيش از اينكه اين پيام به تهران آورده شود در خصوص آن صحبت كنيم.

ضرب‌الاجلي به ايران داده نشده

سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با انتشار برخي اخبار مبني بر تعيين ضرب‌الاجلي براي ايران در خصوص پاسخگويي به پيشنهاد كشورهاي موسوم به 1+5 به كشورمان افزود: ضرب‌الاجلي به ايران داده نشده و طبيعي است كه هر گاه ما پيشنهاداتمان را آماده كنيم پاسخ آن را خواهيم داد.

آصفي ادامه داد: به هر حال بسته‌اي كه مورد علاقه شما قرار گرفته بايد مورد مطالعه قرار گيرد و كار مطالعه اين بسته از همان ساعات اوليه تحويل آغاز شده و مسايل مختلف آن از جمله نكات ابهام مباحثي كه مورد قبول است، مسايلي كه بايد تقويت شود و يا نكاتي كه فرض مي‌كنيم نبايد در آن باشد مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

وي هم چنين گفت: ما تا زماني كه به وقت احتياج باشد از آن استفاده مي‌كنيم و ضرب‌الاجلي هم به ايران داده نشده؛ ضمن آنكه جمهوري اسلامي ايران در پي تطويل اين موضوع نيست و به هيچ وجه در پي خريد وقت يا زمان نيست.

سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت: ما مي‌خواهيم با مطالعه دقيق در خصوص طرحي جامع‌الاطراف به نتيجه برسيم و طبيعي است كه هرگاه مقتضي شود نتايج بررسي‌مان را اعلام خواهيم كرد.

وي در ارتباط با اظهارات اخير جورج بوش، رييس جمهور آمريكا مبني بر اينكه ايران مهلت محدودي براي پاسخگويي به پيشنهاد 1+5 دارد افزود: همانگونه كه گفتم ضرب‌الاجلي به ايران داده نشده و اين مساله كاملا روشن است و اروپايي‌ها نيز در خصوص آن اظهارنظر كردند و آمريكاييها هم صحبتي از ضرب‌الاجل نكردند.

آصفي ادامه داد: البته آمريكايي‌ها هرچه مي‌خواهند مي‌توانند بگويند و در عالم خارج ضرب‌الاجلي به تهران داده نشده و همانگونه كه مطرح شد جمهوري اسلامي ايران به هيچ وجه در پي تطويل اين موضوع نيست.

وي هم چنين گفت: طبيعي است كه اين بسته تازه به دست آمده و بايد براي بررسي آن وقتمان را مصروف كنيم. هم چنين سوالات مختلف پيرامون بسته بايد دسته بندي شود كه پس از انجام اين امور پاسخ ايران اعلام خواهد شد.

مذاكرات در شانگهاي

آصفي در ارتباط با اينكه آيا مذاكرات رييس جمهور كشورمان در شانگهاي ارتباطي با طرح 1+5 خواهد داشت؟ افزود: صحبت‌هاي آقاي احمدي نژاد در شانگهاي به اقتضاي مسوولان و كشورهاي مختلف تنظيم مي‌شود و قاعدتا به مناسبت افراد ملاقات شونده مباحث مورد نظر تعيين مي‌گردد و ممكن است در اين چارچوب با برخي كشورها مسايل هسته‌يي، با برخي ديگر مسايل منطقه‌اي و با برخي مسايل اقتصادي مورد گفتگو قرار گيرد.

مفهوم ديپلماسي رفت و برگشت

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در ارتباط با مفهوم ديپلماسي رفت و برگشت درباره طرح 1+5 كه پيش از اين توسط وزير امور خارجه كشورمان مطرح شده بود ادامه داد: مباحث را خيلي پيچيده نكنيد؛ آنچه كه آقاي متكي گفتند بسيار روشن بيان شد؛ ما بسته‌اي را گرفته‌ايم و بايد پاسخمان را به آن بدهيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين گفت: آقاي سولانا طي سفرشان به تهران گفتند كه گفتگوها ادامه خواهد داشت و به هر حال پس از آماده شدن طرح 1+5 آقاي سولانا به تهران اعزام شدند و ما هم جواب اين طرح را خواهيم داد و شما خيلي به دنبال لغت‌ها و يا بسته و يا چمدان نباشيد.

گزارش البرادعي

آصفي در واكنش به گزارش اخير محمد البرادعي مدير كل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در خصوص فعاليت‌هاي هسته‌يي كشورمان اظهار داشت: اين گزارش خبر تازه‌اي نبود و ارايه اين قبيل گزارشات پيش از برگزاري نشست شوراي حكام كاملا مرسوم است.

وي افزود: گزارش آقاي البرادعي نشان داد كه ايران در حال حاضر همكاري خيلي خوبي با آژانس داشته و از سويي ديگر اين گزارش تصريح كرد كه فعاليت‌هاي ما در نطنز، UCF و جاهاي ديگر با نظارت كامل آژانس بوده و هيچ گونه مخفي كاري در كار نيست.

سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: هم چنين در گزارش اخير آژانس خاطر نشان شده كه جمهوري اسلامي ايران تحت نظارت كامل آژانس بوده و با اين نهاد بين‌المللي همكاري دارد. از سويي به روشني در اين گزارش نشان داده شده كه نمونه‌برداري‌هاي اخير بازرسان هيچگونه آلودگي و مشكلي در سايت‌هاي ايران را تاييد نمي‌كند.

آصفي هم چنين گفت: البته در برخي موارد نيز ابهاماتي وجود دارد كه براي حل آنها نياز به گفتگو است و ما نيز اعلام كرده‌ايم كه همواره آماده همكاري صميمانه با آژانس هستيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه گزارش اخير البرادعي به يافتن برخي آلودگي‌هاي جديد در تاسيسات هسته‌يي ايران اشاره دارد اظهار داشت: يك بار براي هميشه روشن شد كه منشا آلودگي‌ها در ايران خارجي و نه داخلي بوده است و اين مسايل مهم نيست و نكته اين است كه هم چنان گفتگوها را ادامه مي‌دهيم.

زمان و مكان مذاكرات؟

آصفي در ارتباط با زمان و مكان دور آتي مذاكرات هسته‌يي ايران با غرب افزود: براي چگونگي ادامه اين گفتگوها كه در خصوص سطح و چه مكان مذاكره توافق دقيق و قطعي صورت نگرفته، ولي روشن است كه مذاكرات بايد ادامه پيدا كند.

هر كس يك ناخن به اين بسته نزند

وي در پاسخ به سوال ديگري درباره بسته ارايه شده 1+5 به كشورمان در جريان سفر اخير خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران گفت: اجازه دهيد كه هر كس يك ناخن به اين بسته نزند، چون در اين صورت تا آخر جلسه باز خواهد شد.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينكه آيا نظرات تمام كشورهاي موسوم به 1+5 در بسته‌ي پيشنهاد به ايران لحاظ شده؟ افزود: خواهش كردم به بسته ناخن نزنيد چرا كه قرار نيست باز شود و طبيعي است كه پيشنهادات 1+5 در اين بسته لحاظ شده است.

راجع حقوق‌مان با كسي مذاكره نمي‌كنيم

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي ديگر درباره پيشنهادات 1+5 به كشورمان تاكيد كرد: ما اولا راجع حقوق‌مان با كسي مذاكره نمي‌كنيم و از حقوق‌مان صرف‌نظر نخواهيم كرد ضمن آنكه مردم بايد مطمئن باشند كه جمهوري اسلامي ايران از حقوقش در چارچوب آژانس به هيچ وجه چشم پوشي نمي‌كند.

اقدام اروپايي‌ها و 1+5 اتخاذ مسير درستي بود

آصفي در ادامه ضمن تمجيد از اتخاذ مسير گفتگو و مذاكره از سوي 1+5 با ايران اظهار داشت: اقدام اروپايي‌ها و 1+5 اتخاذ مسير درستي بود و ما نيز پيش از اين اعلام كرده بوديم كه گفتگو، گفتگو و گفتگو تنها راه‌حل اين مساله است و نه با بحران‌سازي مصنوعي و نه اعلام نگراني بي‌دليل جامعه جهاني نمي‌توان كمكي به حل اين قضيه كرد.

وي افزود: در ضمن توجه داشته باشيد كه جامعه جهاني از فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي جمهوري اسلامي ايران دفاع مي‌كند و لذا فكر مي‌كنيم اين مسير صحيح است و خطوط مذكور نيز مباحثي است كه آن را همواره لحاظ خواهيم كرد.

مساله را بسته در بسته نكنيد

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه بسته پيشنهادي ايران در قبال بسته ارايه شده 1+5 به كشورمان چه خواهد بود ادامه داد: مساله را بسته در بسته نكنيد و كار را خيلي پيچيده جلوه ندهيم؛ اروپا پيشنهاداتي را داده و ما نيز پيشنهاداتمان را در اين خصوص اعلام خواهيم كرد.

آصفي درباره اينكه ايران چه زماني پاسخ پيشنهادات 1+5 را اعلام خواهد كرد؟ گفت: هرگاه زمانش باشد پاسخ ايران اعلام مي‌شود، ولي فعلا با طرف مقابل قرار گذاشته‌ايم كه اين مساله محرمانه بماند.

بسته ديگه بسه!

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي ديگر درباره بسته پيشنهادي 1+5 به كشورمان گفت: بسته ديگه بسه!

ما چيزي نمي‌گوييم

وي در ارتباط با برخي گمانه‌زني‌هاي رسانه‌هاي غربي در رابطه با پيشنهادات 1+5 اظهار داشت: رسانه‌هاي اروپايي و آمريكايي چيزهايي مي‌نويسند، رسانه‌هاي ايراني نيز مي‌توانند هر چه مي‌خواهند بنويسند و ما چيزي نمي‌گوييم.

تعليق غني‌سازي؟

وي درباره اينكه آيا ايران حاضر است در مدت مذاكراتش با 1+5 غني سازي را براي مدت زمان موقت تعليق كند؟ اظهار داشت: ما در خصوص حقوق و مسووليت‌هايي كه داريم قطعا مصالحه نمي‌كنيم و بر اساس مسووليت‌ها و وظايف و هم چنين حقوقمان عمل مي‌كنيم و در اين زمينه ابتكار عمل در دست ماست و شما هم خيلي نگران نباشيد.

چشم پوشي از غني‌سازي؟

وي درباره اينكه آيا ايران از غني سازي چشم پوشي مي‌كند؟ تاكيد كرد: ما به هيچ وجه از حقوقمان صرفنظر نمي‌كنيم و اين حقوق غيرقابل مذاكره است و ابتكار عمل هم در دست ماست.

راه‌اندازي چرخه جديد 164تايي سانتريفوژ‌ها در نطنز

آصفي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در رابطه با راه‌اندازي چرخه جديد 164 تايي سانتريفوژ‌ها در تاسيسات نطنز اظهار داشت: هر روز تعدادي به چرخه‌ي زنجيره‌هاي نطنز اضافه مي‌شود و در اين خصوص هر روز نسبت به ديروز پيشرفت را شاهديم و هر روز بهتر از ديروز است.

وي در ادامه درباره زمان تكميل چرخه‌ي سه هزار تايي سانتريفيوژها در نطنز افزود: اين مساله به سرعت كار و تلاش متخصصان ما بستگي دارد كه البته به صورت مناسب و خوب در حال انجام و پيگيري است.

مذاكرات بدون پيش شرط، از موضع برابر و بدون پيش داوري

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا حضور آمريكا در مذاكرات كشورهاي موسوم به 1+5 با ايران كمكي به حل مساله هسته‌يي كشورمان مي‌كند؟ اظهار داشت: ما با مذاكرات بدون پيش شرط، از موضع برابر و بدون پيش داوري استقبال مي‌كنيم و منعي هم براي آن نداريم. اينكه آمريكا بخواهد در چنين مذاكراتي حضور داشته باشد ما منعي نداريم و به خودشان و اروپا باز مي‌گردد.

آصفي تصريح كرد: ولي شرايط مذكور حتما بايد فراهم گردد و اين گونه نيست كه جمهوري اسلامي ايران با هر شرايطي مذاكره را مفيد بداند.

سفر هيات شوراي همكاري خليج فارس به ايران؟

وي هم چنين درباره زمان و سطح هياتي كه قرار است از سوي شوراي همكاري خليج فارس به كشورمان سفر كند ادامه داد: هنوز نه در خصوص تاريخ و نه هيات مذكور توافقي نشده و غير از مطالبي كه بعضا در روزنامه‌ها مطرح شده به صورت رسمي مساله‌اي مطرح نشده است.

لاريجاني در قاهره!

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا درباره سفر اخير دكتر لاريجاني به مصر ادامه داد: آقاي لاريجاني در چارچوب موضوعات هسته‌يي به چند كشور از جمله مصر سفر كرده‌اند و همانگونه كه پيش از اين نيز اعلام شده لازم است كه ما علاوه بر كشورهاي اروپايي، چين و روسيه با مسلمانان و كشورهاي عربي گفتگو كنيم.

آصفي همچنين در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايسنا كه آيا مي‌توان اين سفر را به منزله ارتقاي روابط تهران - قاهره دانست؟ گفت: ارتقاي روابط با مصر در كانالي ديگر بررسي مي‌شود و هدف اين سفر تنها بحث راجع مباحث هسته‌يي بوده است.

لاريجاني نهايت استفاده را از ظرفيت و امكاناتي كه دارد مي‌كند

آصفي در پاسخ سوال خبرنگاري كه مدعي بود بر اساس برخي اخبار منتشر شده دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان توانايي كافي براي انجام مذاكره و احقاق حقوق ملي كشور را ندارد گفت: آقاي دكتر لاريجاني نهايت استفاده را از ظرفيت و امكاناتي كه دارند مي‌كند و ما نيز قرينه يا شواهدي خلاف اين مساله نديده‌ايم.

وي تصريح كرد: بحث تغيير يا جايگزيني براي ايشان نيز به هيچ وجه مطرح نيست و مساله هسته‌يي مساله‌اي ملي است و همه بايد به آن كمك كنند تا به نفع منافع جمهوري اسلامي ايران به پيش بروند.

كمك‌هاي جديد به فلسطين؟

سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين درباره اينكه آيا ايران قرار است كمك‌هاي جديدي را به فلسطين اهدا كند؟ گفت: با وزير خارجه فلسطين گفتگوهاي خوبي داشتيم و فكر مي‌كنيم رژيم صهيونيستي با استفاده از رخوت و ناتواني سازمان ملل و نهادهاي بين‌المللي بيشتر و بيشتر جناياتش را ادامه مي‌دهد و كسي هم نيست كه به مظلوميت ملت بي‌دفاع فلسطين كمك كند.

آصفي افزود: لازم دانستيم كه در شرايط كنوني حمايت‌مان از ملت فلسطين را اعلام كنيم و كمك‌هاي ما به فلسطين همان چيزهايي است كه آقاي متكي به همتاي فلسطيني‌شان اعلام كردند كه از آن جمله كمك‌ پنجاه ميليون دلاري، همچنين كمك‌هاي آموزشي و انسان دوستانه ديگر مورد توافق قرار گرفته است.

وي هم چنين گفت: فكر مي‌كنيم در شرايط كنوني جهان اسلام بايد دست ياري به سوي مردم فلسطين دراز كنند و هر چند كه اين سخن سخت است، اما آدم كم كم از سازمان ملل به دليل اعمال نفوذ‌هاي برخي كشورها نااميد مي‌شود ولي لازم است كشورهاي اسلامي خودشان به اين ملت مظلوم بپردازند.

علت سكوت در قبال جنايات صهيونيست‌ها

سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با علت سكوت كشورهاي عربي و اسلامي در قبال جنايات صهيونيست‌ها در اراضي اشغالي و گسترش اين جنايات اظهار داشت: فكر مي‌كنم جهان اسلام، كشورهاي مسلمان و اصولا تمام آزادي‌خواهان و كساني كه دلشان براي مظلوميت، انسانيت و گروه‌ها و ملت‌هايي كه براي هويت و عزت‌شان مبارزه مي‌كنند مي‌تپد بايد به ملت فلسطين توجه بيشتري كنند.

آصفي افزود: هر چند كه توطئه‌هاي رژيم صهيونيستي براي كمرنگ كردن مقاومت و شكستن آن در فلسطين ثمربخش نخواهد بود، ولي وظيفه كشورهاي اسلامي است كه بيش از گذشته به اين ملت كمك كند و نگذارند كه فلسطين زير چكمه‌هاي صهيونيست‌ها لگدمال شود.

اگر يك روز با عراقي‌ها صحبت نكنيم، بايد تعجب كنيد

سخنگوي وزارت امور خارجه در بخش ديگري از اظهاراتش درباره انجام سفرهاي رسمي و غير رسمي مقامات مختلف عراقي به ايران و اينكه آيا اين سفرها مي‌تواند به معناي ميانجيگري تلقي گردد افزود: اگر ما يك روز با عراقي‌ها صحبت نكنيم شما بايد تعجب كنيد و طبيعي است كه اين سفرها صورت گيرد. بحث ميانجيگري هم در جريان اين سفرها مطرح نبوده است.

همكاري ايران در هلاكت زرقاوي؟

آصفي در واكنش به انتشار برخي اخبار مبني بر اين كه ايران در هلاكت زرقاوي با آمريكايي‌ها همكاري اطلاعاتي داشته است؛ ضمن رد اين خبر ادامه داد: ما ترور را در هر جاي دنيا به خصوص عراق كه در همسايگي‌مان است محكوم مي‌كنيم و معتقديم ترور امر زشتي است و فرقي هم نمي‌كند كه قربانيان آن شيعه و يا از برادران اهل سنت ما باشد.

وي تاكيد كرد: به اعتقاد ما ترور با هيچ منطقي قابل توجيه نيست و همواره اين موضع جمهوري اسلامي ايران بوده و هست؛ كشته شدن آقاي زرقاوي كه موجب خوشحالي مردم عراق و در پي آن خوشحالي ما نيز شد، نشان مي‌دهد كه اين فرد مورد نفرت مردم عراق بوده است.

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه ايران از هلاكت زرقاوي خوشحال است گفت: اين مساله به اين معنا نيست كه ما با آمريكا يا نهاد ديگري براي يافتن او همكاري كرده‌ايم؛ ما هيچ گونه تبادل امنيتي يا اطلاعاتي با آمريكايي‌ها نداشته‌ايم و عراقي‌ها خودشان اين كار را دنبال كرده‌اند.

آصفي هم چنين انتشار اين قبيل اخبار را شيطنت رسانه‌هاي غربي دانست و مجددا تاكيد كرد: ما هيچ گونه همكاري با آمريكا نداشته‌ايم.

اميدواريم آلماني‌ها روي قول شان بمانند

وي با اشاره به اقدامات وزارت امور خارجه براي فراهم آوردن تسهيلاتي جهت سفر هموطنانمان به كشور آلمان براي مسابقات جام جهاني گفت: با آلماني‌ها صحبت كرديم كه البته بايد تمام مسايل رعايت شود و در اين خصوص با سفير آلمان گفتگو شده و فكر مي‌كنيم سفارت آلمان نه در حد ايده‌آل ولي به ميزان قابل قبول همكاري لازم را كرده‌اند و اميدواريم روي قولشان بمانند.

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره نتيجه ديدار امروز تيم ملي كشورمان با مكزيك در جريان مسابقات جام جهاني آلمان اظهار داشت: بايد مسابقه را از تلويزيون ببينيم كه چه مي‌شود، ولي ما اميدواريم نتيجه خوبي حاصل شود. روحيه تيم هم در حد خوبي است و بازيكنان وضعيت خوبي دارند و اميدواريم دچار شگفتي نشويم كه مكزيك پيروز شود.

سفر رييس جمهور به آلمان؟

آصفي در رابطه با اينكه آيا با صعود تيم ملي ايران به مراحل بالاتر جام جهاني آلمان امكان سفر رييس جمهور كشورمان به آلمان وجود خواهد داشت؟ خاطر نشان كرد: اجازه دهيد ببينيم تيم ملي تا كجا صعود مي‌كند و اگر به فينال برود مسلما موضوع به گونه‌اي ديگر خواهد بود.

سرنوشت اتباع ايران دستگير شده در خارج

وي درباره پيگيري وزارت امور خارجه در خصوص وضعيت و سرنوشت دو تاجر ايراني دستگير شده در آلمان افزود: يادداشتي در اين خصوص به طرف آلماني داده‌ايم و منتظريم اطلاعات تكميلي را دريافت كنيم و اميدواريم اين مساله خيلي طولاني نشود.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي ديگر در رابطه با هموطنان بازداشت شده كشورمان در عراق ادامه داد: اين مساله از دولت به قوه قضاييه منتقل شده و در عراق نيز ما را متقاعد كرده‌اند كه در آينده نزديك خبرهاي خوشي خواهيم داشت.

غير قانوني به عراق سفر نكنيد

آصفي هم چنين گفت: از مردم عاجزانه استدعا دارم كه به صورت غير قانوني به عراق سفر نكنند چرا كه اين مساله هم براي خودشان و هم دستگاه‌هاي مختلف جمهوري اسلامي ايران مشكل‌ساز خواهد شد.

بركناري سفير اوكراين

وي درباره انتشار برخي اخبار مبني بر اينكه رييس جمهور اوكراين سفير اين كشور در تهران را بركنار كرده است اظهار داشت: البته من نبايد در اين خصوص اظهارنظر كنم چرا كه اين از اختيارات رييس جمهور اوكراين است؛ اما سفير اوكراين تا اين ساعت در تهران هستند.

سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: اينكه ماموريت سفرا پايان يابد و يا بخواهند به جاي ديگري منتقل شوند به عهده كشور فرستنده است و كشور پذيرنده در آن دخالتي ندارد؛ ولي ما اعتراض و يا مشكلي با سفير اين كشور نداشته و موضوع خاصي در اين خصوص مطرح نبوده است.

سفرهاي محرمانه به تهران

آصفي درباره اينكه آيا سفرهاي محرمانه مقامات عراقي و در پي آن سفر سعود الفيصل به تهران مي‌تواند به معناي تقاضاي مجدد آمريكا براي مذاكره با كشورمان راجع به عراق تلقي گردد؟ ادامه داد: سفر آقاي عبدالمهدي به تهران غير رسمي و محرمانه نبوده و اخبار آن نيز اعلام شد و ديروز نيز تلويزيون خودمان آن را پخش كرد. سفر آقاي فيصل هم عرض كردم كه كاملا رسمي است.

وي خاطر نشان كرد: تحكيم و گسترش روابط با كشورهاي همسايه از اولويت‌هاي جدي دولت آقاي احمدي نژاد است و كشور در اين مسير حركت مي‌كند و اين ديدارهاي هم در همان راستا است و اين سفرها هيچ ارتباطي به مذاكره با آمريكا ندارد.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۲۱ خرداد ۱۳۸۵ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8503-11502
  • خبرنگار :