/كامل/ احمدي‌نژاد: مسائل لبنان و فلسطين بر بررسي ما درباره‌ بسته پيشنهادي اروپا تاثير گذاشته است چاوز: اسراييلي‌ها محكوم هستند به آن‌چه بايد بر سرشان بيايد

رييس‌جمهور كشورمان با تاكيد بر اين‌كه حوادث لبنان و فلسطين بر بررسي ما در مورد بسته پيشنهادي اروپا تاثير گذاشته است، گفت: بايد تامل و دقت بيشتري كنيم، به همين دليل از همكاران خود خواسته‌ام با تامل بيشتري مساله را بررسي كنند.

دكتر احمدي نژاد‌ رييس‌جمهور كشورمان پس از پايان امضاي اسناد بين جمهوري اسلامي ايران و ونزوئلا در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره پاسخ به بسته پيشنهادي اروپا ‌افزود: بهره‌مندي از فن‌آوري و سوخت هسته‌يي، حق همه ملت‌هاست، انرژي هسته‌يي يك انرژي پاك و تجديد شونده است و همه ملت‌ها حق دارند از آن بهره مند شوند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، وي افزود: ملت ايران طبق قوانين موجود بين المللي و معاهدات، بهره‌مندي از فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي را حق مسلم خود مي‌داند و دولت نيز مصمم است از حق ملت ايران به طور كامل استفاده كند.

احمد‌ي نژاد ادامه داد: بعضي قدرتها مي‌خواهند اين انرژي را در انحصار خودشان داشته باشند و در يك برخورد سياسي و انحصارطلبانه بيش از سه سال است كه در موضوع هسته‌يي ايران مساله‌تراشي مي‌كنند.

وي اظهار داشت: يك پيشنهادي را اخيرا داده‌اند. گفتيم گامي به جلو است و قرار شد به دقت بررسي كنيم، الان هم مشغول بررسي هستيم و در زمان لازم نظر خود را اعلام مي‌كنيم.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اين‌كه حوادث لبنان و فلسطين بر بررسي ما در مورد بسته پيشنهادي تاثير گذاشته است گفت: بايد تامل و دقت بيشتري كنيم، به همين دليل از همكاران خود خواسته‌ام با دقت و تامل بيشتري مساله را بررسي كنند.

وي افزود: در چارچوب منافع و حقوق قانوني و قطعي خود بسته را بررسي و در وقت اعلام شده نظرات خود را اعلام خواهيم كرد.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: پيش از اين نيز اعلام كرده‌ايم كه مذاكره مي‌كنيم و اصولا اهل گفت‌وگو و مذاكره هستيم، آمريكايي‌ها بي جهت تلاش مي‌كنند كه مساله سازي كنند، در حالي كه در مسير گفت‌وگو مسايل حل خواهد شد.

احمدي نژاد در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره قراردادهاي بين ايران و ونزوئلا و اين‌كه آيا انتقال تكنولوژي از ايران به ونزوئلا نيز در گفت‌وگوها پيش‌بيني شده است، گفت: خوشبختانه روابط ايران و ونزوئلا روابطي مستحكم ، پايدار و رو به گسترش است. همان طور كه ديروز مطرح كردم پيشرفت ونزوئلا را پيشرفت خود مي‌دانيم. ما دو كشور و دو ملت هم‌سنگر هستيم و در كنار هم يك مسير طولاني را طي مي‌كنيم.

وي افزود: همه‌ي تجربيات خود را در خدمت برادران ونزوئلايي قرار مي‌دهيم و نگاه ما نگاهي گسترده است.

رييس‌جمهور ادامه داد: برادر عزيزم جناب آقاي چاوز ديدگاهي بلند و انقلابي دارد و در اين جهت، كاملا مشتركيم. ما به اقتصاد دو كشور به عنوان دو اقتصاد مكمل نگاه مي‌كنيم، نه رقيب، بنابراين تجربيات را در اختيار هم قرار مي‌دهيم؛ از جلمه در فن‌آوري‌ها و از هر اقدامي كه به انتقال تجربه و فن‌آوري بينجامد استقبال مي‌كنيم و جهت سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك هم همين است.

هوگو چاوز رييس‌جمهور ونزوئلا نيز در اين نشست خبري گفت: قبل از هر چيز بهترين سلام‌هايم را به خبرنگاران و رسانه‌هاي گروهي حاضر در اين جا اعلام مي‌كنم.

وي افزود: تقريبا برنامه‌هاي ما در اينجا تمام شده و عازم ادامه سفر به ويتنام و بعد به آفريقا هستيم.

وي ادامه داد: از لطف و محبت برادر عزيزم آقاي احمدي‌نژاد تشكر مي‌كنم و هم‌چنين از تمامي ملت ايران به خاطر محبت‌ها و صميميت‌هايشان سپاسگزارم. فكر مي‌كنم در اين مدت اقامت در ايران آن قدر كار كرديم كه شايد سابقه نداشته باشد و به نتايج بسيار خوبي هم رسيديم.

چاوز در ادامه به ارايه‌ي گزارشي از سفرش پرداخت و گفت: در كنار تمامي اين اخبار و نتايج خوب به ناگاه اخبار دردناكي به ما مي‌رسد.

رييس جمهور ونزوئلا گفت: بنده صبح يكشنبه از عمل وحشيانه، سبوعانه و ضد انساني اسرائيلي‌ها كه پناهگاهي را در لبنان بمباران كردند، آگاه شدم. از طريق هواپيما و بمب‌هاي هوشمندي كه به وسيله ليزر هدايت مي‌شود، عمل شرم‌ناكي را انجام دادند و اين مساله بسيار ناجوانمردانه و خجالت‌آور است .

وي افزود: چرا نمي‌آيند به شكل مستقيم با ارتش آنان‌ (لبنان) بجنگند، اگر جنگ مي‌خواهند ارتش واقعي پيدا كنند و با آنان بجنگند. آيا ديو و شيطان در وجود آنان رفته، چرا نمي‌آيند مثل يك سرباز بجنگند؟، البته شايد خلبانان اسراييلي از عمل زشتي كه مرتكب شده‌اند، احساس شجاعت كنند.

هوگو چاوز تصريح كرد: من از تهران مي‌گويم اينها آدم‌هاي احمق آدم‌كش و ناجوانمردي هستند. اسراييلي‌ها محكوم هستند به آنچه كه بايد سرشان بيايد و از عمق روح ملت‌ها نيرو‌يي خواهد برخاست كه امپرياليسم را از ميان برخواهد داشت.

وي هم‌چنين با اشاره به حمايت‌هاي آمريكا از صهيونيست‌ها گفت: از دنيا مي‌خواهيم نسبت به اين مساله حساس باشد و وجدان خود را بيدار كند تا جلوي اين قتل عام را بگيرد.

چاوز دعا كرد كه خداوند صاعقه‌اي از قدرت خود را بر روي اين افراد پليد و جنايتكار فرود آورد.

وي هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره انرژي هسته‌اي گفت: انرژي هسته‌اي و توسعه‌ي آن حق مسلم ايران است و با توجه به اينكه ساير انرژي‌ها روزي به پايان خواهد رسيد ، كشور‌هاي جهان سوم و جمهوري اسلامي ايران حق دارند براي آينده‌ي خود فكر كنند. آيا آمريكا اين تكنولوژي را در اختيار ديگران قرار خواهد داد؟‌ آنها بسيار خودخواه هستند. ايران عضو اوپك است و اعضاي اوپك بايد از ايران حمايت كنند، چاوز گفت: من حتي فراتر مي‌روم، كشور‌هاي عضو اوپك بايد بر روي آلترناتيو‌هاي ديگري به غير از نفت فكر كنند. ما به انرژي نياز داريم و از آن‌چه علم در اختيار ما مي‌گذارد بايد استفاده كنيم. براي ايران كف مي‌زنيم و اين كشور را به خاطر اين تصميمش تشويق مي‌كنيم.

بر اساس اين گزارش دكتر احمدي‌نژاد نيز در ادامه درباره جنايت‌هاي اخير رژيم صهيونيستي گفت: اين جنايات بسيار شرم‌آور است. يك مشت صهيونيست بي‌آبرو به هر جنايت ضد بشري دست مي‌زنند. اين‌ها براي همين كارها درست شده‌اند. وقتي نمي‌توانند در مقابل قهرمانان ملت لبنان بايستند، اين‌گونه به جنايت دست مي‌زنند. ما هم به همراه همه ملت‌ها و انسان‌هاي آزاده اين رفتار خبيثانه و ناجوانمردانه را محكوم و فكر مي‌كنيم مسوول اصلي اين جنايات كساني هستند كه اين رژيم فاسد را تاسيس كرده‌اند و آن را براي دست‌اندازي و سلطه به ساير ملت‌ها تشويق مي‌كنند.

احمدي‌نژاد گفت: اين جنايات، اين رژيم فاسد و حاميانش را به سرعت به نقطه‌ي پايانشان نزديك مي‌كند. آمريكا و انگليس بايد پاسخگوي اين جنايات باشند، چرا كه در خاطره ملت‌ها ثبت شده است.

وي هم‌چنين گفت: ان‌شاءالله دست قدرت الهي از آستين ملت‌ها بيرون خواهد آمد و انتقام اين خون‌هاي بي‌گناه ريخته شده را خواهد گرفت تا يك بار ديگر معلوم شود تمام شعار‌هاي حقوق بشري، صلح و دموكراسي از جانب اينان دروغي بيش نيست.

رييس‌جمهور گفت: ما هم دعاي سيمون بوليوار ( كه چاوز به آن اشاره كرده بود) را تكرار مي‌كنيم و از خدا مي‌خواهيم به ملت‌هاي آزاده آن‌چنان نيرو‌يي بدهد كه نظام سلطه را از صحنه گيتي پاك كنند و آن روز نزديك است.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۸ مرداد ۱۳۸۵ / ۲۱:۳۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8505-05110
  • خبرنگار :