*گفت‌وگوي ايسنابا‌40 نماينده مجلس درباره ارزيابي عملكرد دولت*/‌2/ فرهنگي،يحيوي،ميرتاج‌الديني،رياض،مصري،صادق‌زاده،موسوي، نوش‌آبادي، باغبانيان،عباسپور،شاهي‌عربلو

هفته گذشته مصادف با شهادت دويار وفادار انقلاب و امام راحل شهيدان رجايي و باهنر و هفته دولت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به فراخور اين هفته، عملكرد دولت نهم را به بحث و نظر خواهي صاحب‌نظران گذاشت. در اين راستا علاوه بر گفت‌وگوهاي انجام شده با مسوولان دولتي و فعالان سياسي، سرويس «مجلس» ايسنا نيز ديدگاه 40 تن از نمايندگان مجلس با گرايش‌هاي گوناگون را دراين‌باره  جويا شد.

دولت باتمام ظرفيت، برفراهم كردن بسترهاي توسعه همه‌جانبه تلاش كند

درصورت عملي شدن مصوبات دولت، از سفرهاي استاني راضي هستم

نماينده‌ي مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت بايد با تمام ظرفيت خود تلاش كند بسترهاي توسعه همه‌جانبه در سطح كشور را فراهم نمايد.

دكتر محمدحسين فرهنگي كه به مناسبت هفته دولت و در خصوص عملكرد يك ساله دولت با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت‌وگو مي‌كرد با بيان اين مطلب، افزود: همكاري‌هاي مجلس و مسوولان بخش مياني مي‌تواند اولويت‌گذاري‌هاي دولت را نهايي كند و موفقيت‌هاي زيادي را در بخشهاي مختلف نصيب كشورمان نمايد.

وي تصريح كرد: اما در صورت عدم تأمين منابع مورد نياز و يا ناكامي‌هاي اجرايي در هر بخشي زمينه براي ايجاد اخلال فراهم مي‌شود.

عضو فراكسيون اصولگرايان در ادامه از سفرهاي استاني دولت نهم به شرط اجرايي شدن مصوبات آن ابراز رضايت كرد و گفت: با توجه به افزايش اعتبارات امسال و سياست دولت در ارسال متمم بودجه به مجلس و نيز پروژه‌هاي جديد انتظار مي‌رود با پيگيري‌هاي صورت گرفته تمامي مصوبات هيأت دولت در جلسات استاني اجرايي شود.

دكتر فرهنگي در پايان شائبه نبود ضمانت اجرايي براي اين مصوبات را رد كرد و اظهار داشت: در صورتي كه پيش‌بيني‌هاي دولت به تصويب مجلس برسد جاي هيچ نگراني نيست، چراكه قانون شده و اجراي آن الزامي است.

دولت قدمهاي بزرگي براي ايجاد عدالت اجتماعي برداشته است

كساني كه بايد دستورات ريس جمهور را اجرا كنند، تفكر قديمي دارند

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با مثبت ارزيابي كردن عملكرد يك ساله دولت نهم گفت: به اعتقاد من اگر مجلس همكاري و همفكري بيشتري كند‌، توفيق دولت در خدمت به مردم بيشتر خواهد شد و اهدافي كه مردم از رأي به دولت احمدي‌نژاد دنبال مي‌كردند، همچنين وعده‌هاي رييس جمهور، محقق خواهد شد.

سيد محسن يحيوي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان مطلب فوق گفت: خط‌ مشي و روش دولت نهم در زمينه سياست داخلي، متضمن آزادي سياسي براي گروهها بوده است، همچنين اعمال سياست خارجي دولت مبتني بر عزت، حكمت و مصلحت بوده و تلاش شده كه عزت جمهوري اسلامي در مذاكرات بين‌المللي به نحو احسن حفظ شود.

نماينده‌ي مردم بروجرد در خصوص نوع عملكرد دولت در مسائل اقتصادي عنوان كرد: دولت و رييس جمهور حمايت از سرمايه‌گذاري در نقاط كمتر پيشرفته، تلاش براي ايجاد رونق اقتصادي در شهرها و استانها، تكميل پروژه‌هاي ناتمام و توزيع تسهيلات بانكي به مناطق محروم نگرش جديد داشته و از توفيقات بالايي نيز برخوردار بوده است.

وي به كاهش بودجه‌هاي عمراني از سوي دولت اشاره و خاطرنشان كرد: نمايندگان با توجه به مشاهده آثار سوء تصميم قبلي خود در حوزه‌هاي انتخابيه، اميد است به لايحه متممي كه دولت به مجلس ارائه خواهد داد، رأي مثبت دهند، تا دولت بتواند در رسيدگي به مناطق محروم نگاه ويژه داشته و برنامه‌هاي خود را عملي كند.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به سفرهاي استاني رييس جمهور، اين سفرها را مؤثر در روحيه و روان مردم ذكر و عنوان كرد: تشكيل جلسات هيأت دولت نشان دهنده توجه دولت به مردم و تحكيم رابطه دولت و ملت است و از نزديك دردهاي مردم را شنيدن و مشكلات و مسائل آنها را لمس كردن و چاره‌انديشي براي آن، بزرگترين مهرورزي به مردم است.

عضو جامعه اسلامي مهندسين در خصوص ميزان تحقق شعارهاي دولت نهم اظهار داشت: دولت با توجه به مدت كوتاهي كه از عمرش گذشته قدمهاي بزرگي به سمت ايجاد عدالت اجتماعي برداشته است؛ توزيع اعتبارات و تسهيلات به پروژه‌هاي مناطق محروم، تلاش در سهيم كردن گروههاي مختلف به ويژه دهكهاي پايين در شركتها و مؤسسات اقدامات مثبت دولت است.

وي خاطرنشان كرد: رييس جمهور با ديدگاه نو به صحنه آمده است، منتهي كساني كه بايد دستورات و ايده‌هاي او را پياده كنند، براي چنين طرز تفكري آموزش نديده‌اند و تفكرات قديمي به آنها حاكم است و اين باعث مي‌شود كه تحقق خواسته‌هاي رييس جمهور و دولت با تأخير انجام گيرد.

يحيوي در پايان عنوان كرد: لذا براي دستيابي به آنچه رييس جمهور اعلام مي‌كند، بايد رييس جمهور مجموعه‌اي را براي نظارت كامل و اصلاح مسير اين عده از افراد در نظر گيرد و اگر مديري قابليت انعطاف از مسير قبلي به مسير جديد را ندارد، سريعا كنار گذاشته شود و كار به دست كساني سپرده شود كه هماهنگ با ديدگاههاي دولت حركت كند.

18 سفر استاني دولت،‌ نشانه‌ي عزم او در رسيدگي به همه‌ي نقاط كشور است

يك عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در ارزيابي از كارنامه‌ي يكساله‌ي دولت نهم، مواضع اتخاذشده در حوزه‌ي سياست خارجي توسط دولت را مثبت دانست و گفت: موضع دولت در اين حوزه و به ويژه در بحث پرونده هسته‌يي موضعي خوب بوده و در واقع دولت ديپلماسي فعالي در پيش گرفته است.

حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه در بحث هسته‌يي از موضع انفعال خارج شده‌ايم، افزود: اگرچه سياست دولت جديد در بحث پرونده هسته‌يي، ادامه‌ي همان سياست كلان نظام است، اما روشهايي كه دولت نهم در پيش گرفت روشهاي فعالي بود و لذا نتايج خوبي از آن گرفتيم.

وي با بيان اينكه دكتر احمدي‌نژاد يكي از چهره‌هاي شناخته‌شده و معروف و مقبول در جهان به ويژه در ميان مردم كشورهاي اسلامي است، آن را نشانه‌ي موفقيت دولت دانست و در بيان يكي ديگر از نكات مثبت كارنامه‌ي دولت ادامه داد: سفرهاي استاني هيأت دولت كه تعداد آن به 18 سفر مي‌رسد عزم دولت را در رسيدگي به همه‌ي نقاط كشور و استانها به ويژه نقاط محروم و نيز در توزيع عادلانه اعتبارات در سراسر كشور نشان مي‌دهد.

نماينده‌ي مردم تبريز در مجلس، در اين راستا به ارتباط نزديك مسوولان و مردم در سفرهاي استاني، آشنا شدن آنها با مشكلات مناطق مختلف و نيز مشاركت نمايندگان هر استان در تصميمات هيأت دولت به عنوان ره‌آوردهاي دولت نهم اشاره كرد.

وي با بيان اين نكته كه برخي تصميمات دولت نياز به كار كارشناسي بيشتري دارد، اظهار داشت: برخي تصميم‌گيري‌هاي دولت در سال گذشته موجب برخي چالشها شد كه از آن جمله مي‌توان به بحث تصميم‌گيري نسبت به حقوق كارگران اشاره كرد كه اگر چه پس از مدتي چالش، نهايتا مشكل را حل كردند، اما متأسفانه در برخي موارد منجر به از دست دادن شغل و كار تعدادي از كارگران شد.

ميرتاج‌الديني با بيان اينكه هنوز قضاوت در مورد برخي برنامه‌هاي دولت زود است، شش ماه اول كار دولت نهم در سال گذشته را دوران تثبيت ناميد و گفت: پس از سازماندهي و تثبيت نيروها كه جهت تحقق اهداف و شعارهاي دولت و به لحاظ تفاوت اين دولت با دولت قبلي امر طبيعي بود، كارهاي دولت شروع شد؛ اگرچه دولت نهم برخي كارها همانند سفرهاي استاني هيأت دولت را از همان نيمه‌ي اول شروع كرد.

وي با بيان اينكه برخي ره‌آوردهاي كار دولت نهم مثبت است و در برخي امور جاي نقد و سوال وجود دارد، گفت: نگاه منصفانه و داوري جامع آن است كه هم دستاوردها و نكات مثبت كارهاي دولت را بگوييم و هم اگر جاي بحث و نقد است، آن را بيان كنيم، لذا دولت هم بايد چنين انتظاري را از مجلس و از همه‌ي متفكران سياسي داشته باشد.

وي تصريح كرد: نبايد در دولت اين توهم و تصور شكل گيرد كه همگان نكات مثبت را گفته و نقد و انتقاد نداشته باشند و يا آنكه تحمل لازم در دولتمردان براي شنيدن انتقادات نباشد.

وي اين امر (نبود تحمل لازم براي استماع انتقادات) را بر خلاف مشي دكتر احمدي‌نژاد كه بارها گفته است نقد ضرورت جامعه است، دانست.

نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه هنوز آثار تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي دولت آشكار نشده است، بر لزوم هماهنگي بيشتر دولت با مجلس اشاره و خاطرنشان كرد: انتظار همراهي و همگامي بيشتر دولت با مجلس وجود دارد؛ لذا با توجه به اينكه مجلس يك مجموعه كارشناسي نمايندگان مردم است و به همه‌ي مسائل نگاه كارشناسانه دارد و با توجه به رويكرد اصولگرايانه در مجلس هفتم و در دولت نهم مردم انتظار هماهنگي و همفكري بيش از اين را دارند.

به گفته‌ي وي، اين هماهنگي بايد دوطرفه باشد يعني اين انتظار كه مجلس فقط با دولت و يا آنكه دولت فقط با مجلس هماهنگ باشد، به جايي نمي‌رسد.

ميرتاج‌الديني با اشاره به تعيين وظايف قانوني قواي مقننه و مجريه در قانون اساسي به وظيفه‌ي بررسي لوايح و طرحها و نيز نظارت بر دولت توسط مجلس اشاره و خاطرنشان كرد: در بودجه 85 شاهد بحثهاي چالشي زيادي بوديم، دولت بايد بپذيرد كه مجلس بر اساس وظيفه قانوني خود بودجه را بررسي مي‌كند و در قبال تصميم‌گيري خود در برابر مردم مسوول است لذا بايد همه‌ي جوانب امر را بسنجد و نظر بدهد.

وي برخي ابراز گلايه‌ها از سوي دولت در اين قضيه را مناسب ندانست و تأكيد كرد: از مجلس، انتظار كار كارشناسي مي‌رود در اين راستا ممكن است مجلس نظر دولت را در برخي مورد رد، در برخي موارد تأييد و گاه تعديل كند.

وي با تأكيد بر لزوم صورت گرفتن تعامل دولت با مجلس در سطحي بالاتر آن را به نفع حل مشكلات جامعه دانست.

سياست فعال و تهاجمي در ديپلماسي مثبت بوده است

عضو كميسيون اصل نود درباره عملكرد دولت گفت: مشي كه دولت اتخاذ كرده شانه عملكرد است.

سيدعلي رياض در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين كه دولت نهم با يك روش مديريتي جديد شروع به كار كرد، اظهار داشت:‌از جمله نوآوري‌هاي دولت جديد بحث سفرهاي استاني است.

وي افزود:همچنين به كارگيري سياست فعال و تهاجمي با توجه به اين كه شاهد ديپلماسي انفعالي و دفاعي بوديم،‌از جمله ابداعات ديگر اين دولت مي‌باشد.

رياض ايجاد ميثاق و تعهدات را از اقدامات مثبت ارزيابي كرد و بيان داشت: منظور از ارزيابي در دولت يك جريان مثبت مديريتي است كه نقاط ضعف و قوت را مشخص كرده و اصلاح و ترميم مي‌كند.

نماينده تهران درباره تحقق شعارهاي دولت در بحث عدالت و معيشت مردم اظهار كرد: اميدواري مثبتي در بين مردم به وجود آمده، ولي در يك سال نمي‌شود برآيند كاملي را به دست آورد و بعد از يكي دو سال اين موارد و اهداف بيشتر تحقق پيدا مي‌كند.

عملكرديك ساله دولت، تشنه بودن آن به خدمت رانشان مي‌دهد

براي تحقق شعارهاي دولت، بازنگري درسيستم بانكي الزامي است

به اعتقاد رييس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، توفيقات يك سال گذشته دولت در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي نشانگر تشنه بودن دولت براي خدمت و افزايش هر روزه آن در سال‌هاي آتي است.

عبدالرضا مصري، نماينده مردم كرمانشاه در خانه ملت با اشاره به هفته دولت و در ارزيابي عملكرد وزيران، در نظر گرفتن متغيرهاي اقتصادي و انتظارات اجتماعي و تبديل احتمالي آن‌ها به عدد، پيرامون بررسي عملكرد يك سال گذشته دولت و وزيران را حائز اهميت خواند و به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: طبق متغيرهاي اقتصادي اعم از رشد، نرخ تورم، نقدينگي و كاهش بهره بانكي دولت در سال گذشته موفق بوده است.

وي انجام فعاليت‌هاي عمراني و تخصيص‌هاي صد در صد به بخش‌هاي عمران را بيانگر شتاب دولت در اجراي عمليات و طرح‌هاي عمراني دانست و گفت: طرح‌هاي عمراني سال گذشته به لحاظ پيشرفت فيزيكي نسبت به سال‌هاي قبل قابل توجه است.

مصري جهت‌گيري و عملكرد دولت حول عدالت در حوزه‌ي اجتماعي را موفق دانست و افزايش 50 درصدي حقوق مستمري بگيران، تحت پوشش قرار گرفتن حدود 5 ميليون نفر توسط كميته امداد و بهزيستي و در نظر گرفتن اعتبار 600 ميليارد به بازنشستگان كشوري و لشگري را گام‌هاي بسيار مهمي براي ترميم حوزه‌ي اجتماعي كشور دانست.

وي سهام عدالت ، وام مسكن و صندوق مهر امام رضا ( ع) را نيز از جمله توفيقات دولت برشمرد.

رييس كميسيون اجتماعي مجلس كار انجام شده در خصوص طرح‌هاي زودبازده در كشور را مثبت تلقي كرد و در عين حال سرعت و رفع موانع از جانب نظام بانكداري را همگام با دولت ندانست و گفت: اگر بخواهند شعارهاي دولت تحقق يابد بايد تجديدنظر جدي در سيستم بانكداري كشور اعمال شود.

نماينده مردم كرمانشاه در خانه ملت، عملكرد امروز دولت را پا به ركاب و آماده پاسخگويي در مقابل سوالات نمايندگان دانست و گفت: زماني كه فعاليت‌هاي گسترده صورت مي‌گيرد، سوالات و تذكرات هم بيشتر خواهد شد. بنابراين نمي‌توان سوال بيشتر را دليلي بر ضعف وزيران دانست. زيرا هر كسي كه ديكته مي‌نويسد، غلط هم دارد و اگر از كسي غلط گرفته نمي‌شود، نشانگر اين است كه وي كاري انجام نداده است.

مصري شيوه طرح سوالات از وزيران در مجلس را مناسب ندانست و يادآور شد: متاسفانه برخي نمايندگان پاسخگويي به تمام عملكرد گذشته وزارتخانه را از يك وزير دارند، اما بايد بدانند كه سوالات مي‌توانند از جهات مختلفي دسته‌بندي شوند. زيرا زماني كه مجلس و دولت همراه هستند نبايد تا اين حد داراي سوال باشند.

زمان ترميم كابينه و معاونان رئيس جمهور فرا رسيده است

رئيس جمهور به وعده‌هاي خود عمل كند

عضو فراكسيون اقليت مجلس گفت: به نظر مي‌رسد زمان آن فرا رسيده تا رئيس جمهوري براي تقويت تلاشهاي دولت به اصلاح وترميم كابينه و تغيير معاونانش و همكاران خود بپردازد.

رمضانعلي صادق‌زاده در گفت و گو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه انتظار داريم رئيس جمهوري به وعده‌ها و قول و قرارهاي خود عمل كند گفت: به نظر مي‌رسد دورنمايي كه از وعده‌ها و شعارهاي دولت وجود دارد و چندان موفقيتي را به همراه دارد.

وي با اشاره به شعار دولت مبني بر واگذاري سهام عدالت به دهكهاي پايين جامعه چگونگي روند واگذاري را دچار ابهام دانست و اظهار داشت: نسبت به اين مسأله و نتيجه‌ي آثار ‌آن نگراني وجود و هنوز واگذاري سهام عدالت چگونگي آن شفاف نيست وهنوز مشخص نيست دولت در واگذاريها چه كاري را دنبال خواهد كرد.

صادق‌زاده با تأكيد بر اينكه بايد شعارهاي دولت در يك قالب اصولي سنجيده شود تصريح كرد: بودجه‌ي كشور و فعاليتهاي دولت بايد براساس سنوات سال 85 و برنامه‌ي چهارم تنظيم شود و هر نوع شعار ديگري خارج از آن بيشتر جنبه‌ي تبليغاتي دارد.

وي افزود: شعارهايي كه در طول سال گذشته به ويژه از انتخابات رياست جمهوري داده شده بايد براساس همين برنامه‌ها سنجيده شود و سؤال اينجاست كه آيا دولت در اين راستا حركت كرده يا خير؟

وي با اشاره به توجه دولت به طرحهاي زودبازده براي رونق اقتصادي وافزايش اشتغال تصريح كرد: نكته قابل توجه آن است كه اين طرح چه مدت زماني طول مي‌كشد تا به بازدهي برسد و موجب اشتغال و پايداري توسعه مي‌شود و يا مانند وامهاي سه ميليون توماني دولت قبلي براي ايجاد 700 هزار شغل بي‌نتيجه خواهد ماند.

صادق‌زاده با تاكيد براينكه تمام واحدهاي توليدي بايد بتوانند براي توسعه خود از وامهاي دولت استفاده كنند اظهار داشت: در طول سال گذشته هيچ تحرك جديدي براي ايجاد اشتغال انجام نشده است.

وي با انتقاد از برخي تصميمات غيركارشناسانه‌ي دولت برخي تصميمات دولت را موجب ايجاد معضلات در كشور دانست وگفت: برخي از تصميمات دولت منند افزايش حقوق كارگران كه بعدها مجبور به عقب‌نشيني از تصميم خود شد نه تنها افزايش اشتغال و حقوق كارگران نشد بلكه حتي با اخراج 50 هزار كارگر مجبور به تغيير تصميمات خود شد.

صادق‌زاده با تاكيد بر اينكه به نظر مي‌رسد دولت نتوانسته بر روي قيمتها كنترل داشته باشد تصريح كرد: عدم كنترل در برخي كالاها مانند آهن، سيمان و فلزات موجب شده تا روند ساخت و ساز كند شود.

وي با بيان اينكه تصميمات مقطعي، غيركارشناسانه و بخشي‌نگري در روند جاري كشور موجب مشكلات شده است،‌ اظهار داشت: دولت به طور مثال در بخش صنعت و معدن استراتژي مشخصي را پيگيري نمي‌كند وهمين مسأله موجب شد، تا كارآفرينان بلاتكليف بمانند.

وي با اشاره به گزارش بانك مركزي مبني بر كاهش تورم آن را مصنوعي دانست و تصريح كرد: قيمت كالا‌ها در بازار نسبت به گذشته افزايش چشم‌گيريب داشته در بخش مسكن و اجاره‌خانه‌ها ما نسبت به سالهاي گذشته روند صعودي داشتيم كه موجب ايجاد فشار بر اقشار كم‌درآمد شده است.

در يك سال گذشته، حركت‌هاي ديپلماتيك در بخش سفارتخانه‌ها كند بوده است

سادات موسوي خاطرنشان كرد: حركت ديپلماتيك دولت در يك سال گذشته در بحث سياست‌خارجي و حوزه‌ي مربوط به سفارتخانه‌ها كند بوده است.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيدجعفر سادات موسوي، عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص عملكرد دولت گفت: با توجه به وضعيت كشور عملكرد دولت در ابعاد مختلف قابل بررسي است . در بحث‌هاي مربوط به مسايل اقتصادي نبود يك برنامه‌ي ثابت و مدون يا منسجم با برنامه‌هاي گذشته يا گسسته‌ي از برنامه‌هاي گذشته نداشته‌ايم.

وي ادامه داد: البته در بحث انرژي هسته‌يي چندان گسستگي از سياست‌هاي قبل نبوده اگرچه در تاكتيك تغييراتي داشته كه اين تغيير تاكتيك هم مقتضاي روند كنوني پرونده هسته‌يي است، نه بحث تغيير دولت. چرا كه سياست بنيادي در بحث هسته‌يي سياست‌هاي كلي است كه تغيير دولت اين سياست‌هاي كلي را تغيير نمي‌دهد.

نماينده مباركه با بيان اينكه اين تغيير تاكتيك‌ها لازمه‌ي روند مذاكرات در پرونده‌ي هسته‌يي است، گفت: در بحث مسايل سياست خارجي تغييراتي را شاهد هستيم يك كندي را هم در برخي حركت‌هاي ديپلماتيك و سياسي در بخش سفارتخانه‌ها و يا هيات‌هاي ديپلماتيك داريم كه مشكل عمده‌ي آن‌ اين است كه تصميم‌گيري در مسايل هيات‌هاي نمايندگي ايران در خارج از كشور بايد در دو مركز باشد كه تصميم‌گيري دو مركز روال تعيين هيات‌هاي نمايندگي در كشورهاي ديگر را كند كرده است.

سادات‌موسوي در خصوص تحقق شعارهاي دولت گفت: بعضي شعارها چه در بحث تبليغات و چه در آغاز كار دولت يا برخي از ديدگاههايي كه از طريق وزرا يا رييس جمهور بيان شد، در وادي كارشناسي نتايج ديگري را عرصه شد، كه طبعا در روال مديريت كشور نظرات كارشناسي ملحوظ مي‌شود.

وي افزود: برخي مطالب يا دستورالعمل‌ها با برنامه‌ي پنج ساله‌ي چهارم يا با اظهارات تناقض داشته كه اصلاح شده يا توسط مجلس به دولت تذكرات لازم ارايه شده كه برنامه‌هاي اعلام شده خلاف برنامه پنج ساله يا مصوبات مجلس است و بايد اصلاح شود.

كابينه دولت نيازمند ترميم است

دولت در بخش‌هاي اقتصادي گام‌هاي خوبي برداشته است

رييس فراكسيون مطبوعات مجلس با بيان اين‌كه كابينه‌ي آقاي احمدي‌نژاد با شخص ايشان هماهنگ نيست، گفت: برخي وزرا به ظاهر توان همراهي و همسويي را با رييس‌جمهور ندارند، كه دولت بايد در ارزيابي خود نسبت به چند وزارتخانه‌ي مهم و تاثيرگذار تجديدنظر و كابينه را ترميم كند.

حسين نوش‌آبادي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان مطلب فوق درخصوص عملكرد يك ساله‌ي دولت نهم تاكيد كرد: با شناختي كه در يك سال از وزرا پيدا كرديم، دولت نيازمند ترميم كابينه است.

به گفته‌ي وي، دولت در بخش‌هاي اقتصادي گام‌هاي خوبي برداشته است، بانك‌ها در ارايه‌ي تسهيلات عملكرد خوبي دارند، اعتبارات بخش خوداشتغالي اگر خوب جذب و هدايت شود، قابل توجه است و اعتماد خوبي در مردم ايجاد شده است.

عضو فراكسيون اصولگرايان درخصوص عملكرد دولت در بخش فرهنگي معتقد است كه دولت بايد ديدش را بازتر و فضا را آزادتر گذارد تا دچار چالش‌هاي فرهنگي و سياسي نشويم.

به گفته‌ي عضو كميسيون عمران مجلس، دولت بايد تحمل انتقاد و ديدگاه‌ها، نظرات و سليقه‌هاي متفاوت را داشته باشد؛ چرا كه انتقادپذيري جزو لوازم پيشرفت هر جامعه و دولت است.

رييس فراكسيون مطبوعات مجلس تصريح كرد: لازمه‌ي تحقق شعار دولت در ارايه‌ي فضاي فرهنگي و به وجود آمدن اميد بيشتر براي كار و تلاش، حمايت و پشتيباني مخصوصا مطبوعات است؛ چون بسياري از روزنامه‌ها و مطبوعات دچار مشكلات اقتصادي هستند و دولت بايد به آنها كمك كند.

نوش‌آبادي عملكرد دولت در بعد سياست خارجي را موفق دانست و افزود: استقامت و پايداري بر سر اصول و عدم عقب‌نشيني از مواضع اصولي از اقدامات خوب بوده است.

وي ادامه داد: دولت براي تعامل با كشورهاي مختلف و رايزني‌ها و ارتباطات، رفع تنش، ايجاد فضاي مناسب براي جلوگيري از فشارهاي بين‌المللي لازم است كه برنامه‌هاي خودش را تنظيم كند.

عضو كميسيون عمران مجلس عنوان كرد: دولت در سال اول نمي‌تواند همه برنامه‌هايش را صد در صد مطلوب نشان دهد، ولي براي يك سال، موفقيت دولت نسبي بوده است.

عضو فراكسيون اصولگرايان ابراز اميدواري كرد: دولت با تجربه‌ي خوبي كه پيدا كرده و با ترميم كابينه و تجديدنظر در برخي وزارتخانه‌ها كاستي‌ها و نواقص را جبران كند.

وي با اشاره به سفرهاي استاني رييس‌جمهور و هيات دولت، اين سفرها را باعث كاهش فاصله بين مردم، دولت و حاكميت ذكر و تصريح كرد: دولت با اين روش و ارتباط نزديك با مردم در تحقق شعار مهرورزي موفق بوده است.

نوش‌آبادي درخصوص ميزان تحقق شعار عدالت اظهار داشت: ايجاد عدالت نيازمند فراهم كردن بستر مناسب است و اين‌كه امكانات كشور عادلانه تقسيم شود، فرصت‌ها و شرايط مناسب براي حضور همه افكار، انديشه‌ها و سلايق فراهم شود.

دولت درباره تثبيت قيمت‌ها، اخراج كارگران و صرفه‌جويي در بودجه جاري توضيح دهد

دكتر علي باغبانيان در ارزيابي از دستاوردها وعملكرد دولت نهم در يك سال گذشته گفت: دولت در خصوص عدم درست اجراي تثبيت قيمت‌ها، علت اخراج بيش از 150 كارگر، عدم ادامه بحث صرفه‌جويي در مصارف دولتي بايد توضيح دهد.

نماينده نطنز و قمصر در خانه ملت در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: اين هفته فرصت خوبي است كه تا حدودي مسائل دولت و عملكرد آن مورد بررسي قرار گيرد، در حالي كه بيشتر سال گذشته دولت نهم به بحث بودجه‌ريزي و مسائلي كه از دولت قبل مانده بود، گذشت.

وي در ادامه تصريح كرد: لذا اقدامات سال گذشته زياد قبل تفكيك نيست و در چند ماهي كه دكتر احمدي‌نژاد مسوول هيات وزيران بوده، با توجه به معرفي كابينه و جابه‌جايي مسوولان و مديران در رده‌هاي بالا و پايين در سال اول، عمده فرصت وانرژي دولت صرف اين اقدامات شد. در كنار اين مسائل نيز يك سري چالش‌ها بين دولت ومجلس به وجود آمد. همچنين يك سري چالش‌هاي بين‌المللي و خارجي را نيز شاهد بوديم. لذا ارزيابي يك‌ساله اخير با اين شرايط نمي تواند پيش‌بيني كننده حدودا 3 سال باقي مانده دولت دكتر احمدي‌نژاد چه در جهت مثبت و چه در در جهت منفي باشد.

نايب‌رييس كميسيون بهداشت و درمان گفت: شعارهاي رئيس جمهور در زمان انتخابات، بعد از انتخاب ايشان توقعاتي را در مردم ايجاد كرد كه شايد يكي از آن‌ها تثبيت قيمت‌هات بود. در اين مورد به عنوان افتخار دولت و مجلس، مانور زيادي داده شده است. در ارزيابي از اين مساله بايد گفت اول بايد ديد تثبيت قيمت‌ها علمي است؟ ثانيا اگر عملي باشد منافع آن چيست؟ و برآيند اين مجموعه در كدام سمت و جهت بوده است؟ در اين رابطه بايد منتقدان و خود دولت به شكل كافي بحث كنند.

به اعتقاد وي، از نظر عملي به جز 8 موردي كه مجلس قيمت‌ها را ثابت و تصويب كرد، عملا در ارتباط با بحث خدماتي كه توسط ارگان‌هاي غيردولتي انجام مي‌شد، متاسفانه نه تنها شاهد تثبيت قيمت‌ها نبوديم بلكه تقريبا در تمام موارد حداقل معادل قيمت‌ تورم، قيمت‌ها تا 3 برابر هم بالا رفت و اين حقيقت يك سوالي است كه به نظر مي‌رسد در هفته دولت بهترين موقعيت براي دولتمردان باشد كه بايد افكار و ذهن مردم و مجلس را روشن كنند و بگويند نتيجه تثبيت قيمت‌ها چه بود؟ و در اين رابطه چه چيزهايي را از دست داديم و تا چه حد عملي شد يا قابل عملي شده است؟

باغبانيان خاطرنشان كرد: شايد در ارتباط با سال‌هاي گذشته افزايش قيمت‌ها در برخي موارد كنترل شده بود، ولي اين‌گونه نبود كه افزايش قيمتي نداشته باشيم.

اين نماينده مجلس به شعار دولت در رابطه با صرفه‌جويي در مصارف دولتي و جلوگيري از ريخت و پاش‌ها نيز اشاره كرد و افزود: به شدت مي‌ديديم كه براي جلوگيري از اصرافي كه مثلا در يكي از وزارتخانه‌ها صورت مي‌گرفت، عنوان مي‌شد با صرفه‌جويي در ريخت وپاش‌هايي كه در اين وزارتخانه مي‌شود، مي‌توان در طول يك‌سال كل مشكل مسكن كشور را حل كرد، ولي عملا چيزي در مقايسه با دولت‌هاي قبلي نديديم هرچند ممكن است در برخي جاها هزينه‌ها كمتر شده باشد، ولي به آن اندازه هزينه‌هاي جانبي فاحش و بارز نبود كه بتواند تاثيري در بحث اشتغال يا مسائل ديگر بگذارد كه جا دارد در اين خصوص هم دولت توضيح دهد.

به گفته‌ي باغبانيان، يكي ديگر از مسائلي كه در دولت نهم مطرح شد؛ بحث حل مشكل ترافيك تهران بود كه شعار خروج دفاتر و شركت‌ها ظرف 6 الي 9 ماه براي حل اين مشكل از سوي دكتر احمدي‌نژاد مطرح شد كه متاسفانه مشاهده مي‌كنيم گره كور ترافيك روز به روز در حال افزايش است و يا در خصوص بحث اشتغال نيز با توجه به تاكيد بر بحث تسهيلات زودبازده، در شروع اقداماتي خوبي انجام و اطلاع خوبي گرفته شد واولين‌بار بود كه وزارت كار مي‌پذيرفت كه مسئوليت اشتغال را بر عهده‌ گيرد واين نقطه مثبتي بود، ولي نتيجه‌اي از اين نظر نيز عايد نشده است.

وي ادامه داد: در بحث تسهيلات زودبازده مثلا در اصفهان قرار بود كه اين تسهيلات در اختياربنگاه‌هاي كوچك قرارگيرد كه در اين استان تنها 2 ميليارد آن اتفاق افتاده و رقم بسيار جزئي بوده است.

باغبانيان گفت: به نظر مي‌رسد دولت قبل از آن‌كه مشكل خود را با بانك‌ها در اين راستا حل كند، آمد اين طرح را جلوتر مطرح كرد كه نه تنها مشكل اشتغال ما با اين روند حل نخواهد شد، بلكه حتي در روند عادي بانك‌ها هم مشكلاتي از اين جهت پيش ‌آمد. در اوايل سال 85 در بحث مسائل اشتغال شاهد اين نكته بوديم كه قيمت دستمزد كارگران بالا رفت كه خود اين كار به نفع كارگر بود و اقدام مثبتي تلقي شد، در حالي كه طبق آمار حدود 100 تا 150 هزار نفر در ابتداي سال بيكار شدند و تا اين لحظه هنوز به سر كار خود برنگشته‌اند و از آن طرف قيمت‌ دستمزد كارگران هم تقريبا به روال قبلي برگشت و اين از جمله انتقاداتي است كه مي‌توان به دولت وارد كرد.

وي خريد گندم به شكل نقدي از كشاورزان را از نكات مثبت دولت دانست و گفت: اين امر روي ميزان كشت گندم در سال‌هاي آينده اثر مثبتي دارد كه اين كار دولت قابل تقدير است.

عضو فراكسيون اقليت مجلس ادامه داد: در بخش سياست خارجي نيز عمده فعاليت در اين رابطه در طول سال گذشته منعطف به بحث انرژي شد و تقريبا با توجه به روندي كه حاكم بود بر مسايل و مشكلاتي كه وجود داشت، شايد عمده وقت و انرژي دولت در ارتباط با سياست خارجي صرف اين قضيه شد.

وي افزود: با توجه به پاسخي كه ايران اخيرا به بسته‌ي پيشنهادي علي‌رغم قطعنامه‌اي كه شوراي امنيت عليه ما صادر كرد، داده به نظر مي‌رسد در اين زمينه پاسخ ايران و در ادامه مذاكرات بتواند منتج به نتايج مثبتي شود. اميدواريم با ادامه اين روند اين مساله هم به عنوان يكي از نكات مثبت دولت نهم ثبت شود كه توانست با مذاكره و جلب اعتماد جهانيان در جهت حق مسلم ملت خود را استيفاء كند. البته هنوز در مورد پاسخ ايران، پاسخي از اروپا دريافت نكرده‌ايم، ولي به نظر مي‌رسد با اين جمع‌بندي كه در ارتباط با اين قضايا شده بتوانيم آن را هم به عنوان يكي از موفقيت‌هاي دولت اسم ببريم.

وي به بحث ارتباط با كشورهاي خارجي نيز گفت: عمده وقت سياستمداران خارجي ما صرف توسعه و ارتباط با كشورهاي در حال پيشرفت شد. از يك طرف اين مساله نقطه مثبتي تلقي مي‌شود كه بتوانيم با كشورهاي مسلمان و در حال توسعه ارتباطاتي داشته باشيم. از سوي ديگر متاسفانه با كشورهاي توسعه‌يافته به آن شكل كه بايد به آنها بها مي‌داديم و با آنها ارتباطات برقرار مي‌كرديم، اين كار را انجام نداديم.

اين نماينده مجلس هم‌چنين به مساله‌ي امنيت سرمايه‌گذاري نيز اشاره كرد و گفت: متاسفانه علي‌رغم اين‌كه قوانين خوبي در جهت تضمين سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي وجود دارد، ولي حقيقتا نتوانستيم در سال گذشته به ميزاني كه هم در برنامه توسعه پيش‌بيني شده بود هم به ميزاني كه قبلا صحبت بود، بتوانيم در ادامه سياست دولت‌هاي گذشته در جلب سرمايه‌ها به‌ خصوص سرمايه خارجي با ايرانيان خارج كشور موفق باشيم. اگر اين كار صورت گيرد؛ اين مساله در بحث اشتغال و رونق امور آثار مثبتي ايجاد خواهد كرد.

باغبانيان هم‌چنين در ارزيابي از عملكرد دولت نهم در بخش بهداشت و درمان در يك سال گذشته گفت: دولت در اين بخش توفيقات و عدم توفيقات زيادي داشته كه لازم است بيشتر به اين مسايل توجه شود.

نماينده‌ي نطنز و قمصر در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: در بخش بهداشت و درمان، وزارت بهداشت در يك سال گذشته با كمك مجلس موفقيت‌هاي خوبي داشته است. سال گذشته نسبت به سال 83، 55 درصد بودجه در فصل بهداشت و درمان داشته‌ايم و خريد 2000 آمبولانس، ساخت 50 پايگاه اورژانس و بيمه 23 ميليون روستايي از توفيقاتي است كه حاصل شده است.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: با بودجه‌اي كه دولت فراهم كرد، وزارت بهداشت و درمان توانست در برخي زمينه‌ها از جمله بيمه روستاييان توفيق خوبي به دست آورد و يا در بحث اورژانس‌ها نسبتا موفق بوده و تقريبا همه پايگاه‌هاي اورژانس مجهز به آمبولانس شده‌اند و خدمات‌رساني هم به بيماران اورژانس مقداري شتاب خوبي پيدا كرد.

به اعتقاد اين نماينده‌ي مجلس، در سال گذشته بحث نظارت درمان و تعرفه‌ها و بيمارستان‌ها، نظارت نسبتا خوب بود هرچند كه كامل نبود. اما با اين حساب در برخي زمينه‌ها واقعا از برنامه توسعه فاصله گرفتيم و دقيقا اتفاقاتي كه رخ داد، متاسفانه برخلاف قوانين برنامه توسعه و قوانين مصرح مجلس بود و متاسفانه آثار منفي آن به مردم سرايت كرد.

باغبانيان يكي از اين موارد را بحث سرانه و تعرفه واقعي عنوان كرد و گفت: علي‌رغم اين‌كه در قانون برنامه توسعه اين بحث ذكر شده كه دولت موظف است در طول برنامه چهارم تعرفه‌ها را واقعي كند و بر اساس سرانه واقعي اقدام كند، اما علي‌رغم اين‌كه تعرفه‌ي واقعي توسط وزارت بهداشت تعريف شده و با توجه به اين‌كه توسط شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي تصويب شد كه به ازاي هر ايراني مبلغ 7 هزار تومان سرانه درماني هر فرد باشد،‌اما متاسفانه امسال شاهد اين قضيه هستيم كه سرانه درماني براي شهروندان 3600 تومان و براي روستاييان 1660 تومان است و اين دقيقا هم مغاير بحث برنامه توسعه است و هم قانون اساسي. كه نبايد بين روستايي و شهري تفاوتي باشد.

باغبانيان درخصوص يكي از بندهاي قانون برنامه سوم در مورد كاهش سهم مردم از درمان گفت: متاسفانه تا پايان دوره برنامه توسعه سوم، سهم مردم از درمان 55 درصد بوده و دولت تنها 45 درصد مسايل درماني را مي‌پذيرفت در برنامه توسعه چهارم پيش‌بيني شده بود تا پايان اين برنامه اين رقم به 30 درصد سهم مردم و 70 درصد سهم دولت برسد كه به علت كمبود اعتبارات در اين زمينه تا پايان امسال قطعا سهم مردم به نزديك 60 درصد مي‌رسد و اين مساله بار سنگيني را بر دوش مردم در بخش بهداشت و درمان اضافه خواهد كرد.

دولت بايد با برنامه‌ريزي بيشتري عمل كند

حركتهاي دولت در امر تحقيقات اصلا قانع‌كننده نيست

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در ارزيابي عملكرد دولت با بيان اينكه دولت گامهاي مثبتي را طي اين يك سال برداشته است، در عين‌حال افزود: دولت بايد با برنامه‌ي بيشتري عمل كند، چراكه دنياي امروز، دنياي برنامه‌ريزي و حركت در چارچوب برنامه است.

دكتر علي عباسپور تهراني فرد در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: در اين قريب به يك سال، برخي دستگاههاي اجرايي، همچون وزارت كار با برنامه‌ريزي مطلوبي كار خود را شروع كردند، اما در بسياري دستگاههاي ديگر برنامه‌ريزي لازم ديده نمي‌شود.

به گفته‌ي وي، در بسياري از اين دستگاههاي اجرايي بحث روزمرگي و حل مشكلات روزانه كه امري مقطعي است، مطرح است و اين به صلاح برنامه‌ريزي كلان كشور و اهداف كلان آن نيست.

وي به عنوان مثال به بخش آموزش و پرورش اشاره و خاطرنشان كرد: دولت برنامه‌هاي گسترده‌اي را در ارتباط با وضعيت آموزش و پرورش و بهبود وضعيت معلمان اعلام كرد، اما عليرغم اينكه گام خوبي در ارتباط با پرداخت‌هاي معوقه و طلب‌هاي پرداخت نشده معلمان برداشته شد اما هيچ حركت اساسي يا نمودي از برنامه‌ريزي اساسي كه ما را در حل معضلات ياري كند، نداشتيم.

به گفته‌ي رييس كميسيون تحقيقات مجلس ما در بعد تحقيقات دچار چالش شديد هستيم و حركتهاي دولت در اين بعد اصلا قانع‌كننده نيست.

وي با بيان اينكه در بخش تحقيقات از اهداف برنامه فاصله داريم، گفت: نگران هستيم كه با اين جهت‌گيري دولت، نتوانيم به اهداف برنامه و سند چشم‌انداز بيست ساله دست يابيم.

وي با تأكيد بر اينكه دولت حتما بايد در حركتهاي تحقيقاتي، در ارتباط با بودجه تحقيقاتي، فعال كردن شوراي علوم، تحقيقات و فناوري، سازماندهي، سياست‌گذاريهاي كلان در بخش تحقيقات و هماهنگ كردن دستگاهها گام بردارد، تصريح كرد: اين امري است كه در يك سال گذشته به طور كامل محقق نشده و اساسا اصلا اقدام قابل ملاحظه‌اي صورت نگرفته است.

وي اين امر را مورد اعتراض مكرر نمايندگان مجلس دانست و در بعد آموزش عالي اظهار داشت: به نظر مي‌رسد كه براي حل مشكلات اساسي آموزش عالي، اراده وجود دارد و مديران اين بخش در حل مشكلات آن تلاش مي‌كنند، اما اين تلاش بايد با يك ساماندهي مطلوبتر و با نگرش بر برنامه‌ريزي‌هاي آينده و منطبق بر اهداف برنامه پنج ساله و چشم‌انداز بيست ساله صورت گيرد.

عباسپور تهراني فرد با بيان اينكه در بخش آموزش پزشكي دچار چالش شديد هستيم، گفت: قطعا برنامه‌ريزي دولت در ارتباط با تقويت نيروي مشخص پزشك كافي نيست.

وي در اين راستا به جلسه‌اي كه در كميسيون متبوعش با حضور وزير بهداشت برگزار شد، اشاره كرد و گفت: برنامه‌هاي ارائه‌شده از سوي وزير بهداشت در مورد تربيت نيروي پزشك، نگراني ما را بيشتر كرد، فلذا ما معتقديم كه اگر اين وزارتخانه بخواهد در آينده با همين روند در ارتباط با تربيت نيروي پزشك گام بردارد، قطعا ما در رابطه با نيروي پزشك متخصص دچار معضل خواهيم شد.

به گفته‌ي وي در عين‌حال برنامه‌ريزي درباره‌ي يكسري نيازهاي تخصص سطوح پايين‌تر در مقاطع تكنسين، و يا در برخي مقاطع كارشناسي در رشته پزشكي صورت گرفته كه قابل تقدير است.

عباسپور در اين راستا به توجه وزارت بهداشت به بحث فوريتهاي پزشكي و عزمي كه در ارتقاء فوريتهاي پزشكي و تقويت نيرو دارد، اشاره و خاطرنشان كرد: در رابطه با وضعيت پزشك، دندانپزشك، داروساز و نيروهاي متخصص در پزشكي دچار معضل هستيم.

نماينده‌ي مردم تهران در خصوص سياست خارجي دولت به ويژه در بخش هسته‌يي، اظهار داشت: تأكيد دولت بر اينكه حق ملت ايران در اين بخش محفوظ بماند، قابل تقدير است، اما معتقديم كه تحرك سياسي در مورد برنامه‌هاي هسته‌يي بايد از ميزان بيشتري برخوردار باشد.

به گفته‌ي وي، تحرك سياسي ما در بخش هسته‌يي، از تحرك لازم و كافي برخوردار نبوده و همين امر ما را دچار معضل كرده است.

تحولات اخير اقتصادي اقدامات شجاعانه‌اي از طرف دولت بود

رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه دولت اقدام شجاعانه‌اي را مبني بر عمل جراحي اقتصادي شروع كرده است كه تحول در بازار پولي، اقدامات در بازار بورس، اصلاح قانون كار، حركتهايي درباره خصوصي‌سازي و سهام عدالت از جمله آنهاست.

حجت‌الاسلام محمد شاهي‌عربلو، نماينده‌ي مردم رباط كريم در خانه ملت با اشاره به هفته‌ي دولت به بيان اقدامات و عملكرد دولت نهم در يك سال سال گذشته پرداخت و به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: دولت نهم اقدامات جدي را براي تحولات اقتصادي شروع كرده است چراكه نامه دكتر احمدي‌نژاد به مقام معظم رهبري در خصوص درخواست مجوز بند (ج) سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، سهام عدالت و سرعت در خصوصي‌سازي از جمله اقدامات دولت نهم در يك سال گذشته بود.

وي اين اقدامات دولت را به عمل جراحي بزرگي در پيكره اقتصاد تشبيه كرد و گفت: تحولات اخير اقدامات شجاعانه‌اي بود كه از طرف دولت انجام شد. اما اين اقدامات نيازمند كاري وسيع و يا در عين‌حال عمل جراحي بزرگتر است كه هنوز به مرحله‌ي خونريزي، و درد نرسيده است تا صحت و سلامت را در پي داشته باشد. چراكه اگر اين عمل درست انجام نشود، بايد منتظر تشديد بيماري و يا مرگ را داشت.

نماينده‌ي مردم رباط كريم در خانه‌ي ملت معتقد است مرحله‌ي بعدي اقدامات اقتصادي دولت هنوز آغاز نشده است كه نتيجه‌اي را هم در پي داشته باشد، چراكه طول درمان و بهبود و سلامتي براي قضاوت مشخص نيست.

به گفته‌ي وي آنچه در برنامه آمده است تنها زماني محقق خواهد شد كه اقدامات دولت به سرانجام رسيده و آثار آن در برنامه پنج ساله بعدي نمايان شود.

ادامه دارد...

  • جمعه/ ۱۰ شهریور ۱۳۸۵ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8506-05359
  • خبرنگار :