جلالي در اجلاس اتحاديه بين‌المجالس: *نقض حقوق بشر درغزه روان همه را جريحه‌دار كرده است *طبق آمار فائو، بيش از يك ميليارد نفر در دنيا از گرسنگي رنج مي‌برند

كاظم جلالي در اجلاس اتحاديه بين‌المجالس گفت: هيچ پيشرفتي در خلع سلاح هسته‌يي حاصل نشده است و در زمينه سلاح‌هاي متعارف طبق آمار و منابع معتبر هزينه‌ها به سرعت در سال‌هاي اخير افزايش يافته است و در سال 2008 به بالاترين سطح خود رسيد. ما نگران آن هستيم كه چنين بودجه هنگفتي تاثيرات منفي مستقيم بر برنامه‌هاي توسعه‌اي با هدف مبارزه با فقر و گرسنگي بگذارد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به ژنو، دبيركل گروه ايراني اتحاديه بين‌المجالس اضافه كرد:‌ ما نمي‌توانيم تاثيرات سياست‌هاي يك‌جانبه‌گرايي و نظامي‌گري ايالات متحده آمريكا در سال‌هاي اخير در افزايش هزينه‌هاي نظامي را ناديده بگيريم. اين سياست‌ها به تهاجم و اشغال ديگر كشورها انجاميد. بر اساس گزارش‌هاي مستند در نيمه سال 2008 بيش از سه تريليون دلار صرف هزينه‌ي عمليات نظامي در عراق شده بود. مي‌توان تصور كرد با اين مبلغ براي چه تعداد از مردم نقاط مختلف دنيا مي‌توان غذا، بهداشت و تسهيلات بهتر فراهم كرد.

كاظم جلالي طي سخناني در اين اجلاس خاطرنشان كرد: طبق آخرين آمار منتشره توسط سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد و برنامه جهاني غذا بيش از يك ميليارد نفر از مردم دنيا از گرسنگي رنج مي‌برند. بيشتر اين مردم در آسيا و آفريقا زندگي مي‌كنند، اولين هدف توسعه هزاره بر نصف شدن تعداد فقرا و افراد گرسنه تا سال 2015 تاكيد دارد، چرا هدفي كه كشورها در بالاترين سطح نزديكترين به ده سال پيش به آن متعهد شدند اكنون غيرممكن شده و چه بسا وضعيت بدتر و تعداد گرسنگان افزايش يافته است؟ چرا امنيت غذايي به يك آرزو مبدل شده است؟ در پايان جنگ سرد جامعه جهاني انتظار داشت كه از تهديدات ناشي از سلاح‌هاي هسته‌يي رهايي يابد و هزينه‌هاي مربوط به سلاح‌هاي متعارف نيز كاهش يابد. متاسفانه وضعيت در هر دو زمينه بدتر شده است.

جلالي خطاب به رييس اين نشست گفت: به هيچ‌وجه قابل تحمل نيست كه حدود يك ميليارد نفر انسان كه يك ششم جمعيت دنيا هستند گرسنه باشند، در چنين شرايطي علي‌رغم همه آرزوها، ما متاسفانه هدف سال 2015 در جهت از ميان بردن گرسنگي و فقر مطلق را از دست خواهيم داد.

جلالي خاطرنشان كرد: بسياري از كشورهاي در حال توسعه حداكثر كوشش خود را براي بهبود معيشت مردم‌شان انجام مي‌دهند، اما فقدان محيط بين‌المللي مناسب به طور جدي مانع موفقيت تلاش‌هاي آن‌هاست.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي افزود: كمبود منابع مالي در ساز و كارهاي بين‌المللي ذيربط و ناكافي بودن كمك‌هاي رسمي توسعه‌اي و سرمايه‌گذاري در توسعه كشاورزي و روستايي، عدم دسترسي به فناوري‌هاي جديد، تحميل تحريم‌هاي غيرمنصفانه كه داراي انگيزه‌هاي سياسي است، الگوهاي ناپايدار مصرف و توليد و هم‌چنين موانع مربوط به انتقال تكنولوژي‌هاي پاك و پيشرفته براي انطباق با تاثيرات نامطلوب تغييرات آب و هوايي از جمله عواملي هستند كه تلاش‌هاي كشورهاي در حال توسعه به سمت امنيت غذايي را عميقا تحت تاثير قرار مي‌دهند.

اين عضو هيات ايراني حاضر در يكصد و بيست و يكمين اجلاس اتحاديه بين‌المجالس در بخش ديگري از سخنانش با بيان اين‌كه هشدار وحشتناك و نقض حقوق انسان‌ها در غزه هنوز روان همه انسان‌ها را جريحه‌دار كرده است، گفت: در گزارش هيات حقيقت‌ياب شوراي حقوق بشر سازمان ملل به بخشي از آن جنايات اشاره شده است. وضعيت ناگوار و در حال وخامت زنان،‌ كودكان و ديگر ساكنان نوار غزه خصوصا در زمينه‌هايي مانند دسترسي به غذا، دارو، سوخت و برق كه به دليل محاصره شديد و طولاني توسط رژيم صهيونيستي است، شرايط معيشتي مردم فلسطين را بدتر كرده است.

جلالي خاطرنشان كرد: اين مساله بسيار هشدار دهنده بوده و نيازمند توجه خاص و فوري جامعه بين‌المللي است. امروز مردم شجاع غزه دو انتظار از اين‌گونه مجامع دارند؛ اول رسيدگي به جنايات رژيم صهيونيستي و تعقيب آنان در ديوان بين‌المللي كيفري و دوم رسيدگي فوري به رفع حصر يك و نيم ميليون نفر ساكنان غزه كه از عدم دسترسي به امكانات اوليه در رنج بسيار هستند. ما اميدواريم مجالس دنيا نقش مهم خود را در قبال اين نگراني‌ها ايفا كنند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۸۸ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8807-00045.117761
  • خبرنگار :