/سومين سفر استاني به خوزستان/ رييس‌جمهور و هيات دولت،چهارشنبه به خوزستان مي‌روند استاندارتشريح كرد: وضعيت اجراي مصوبات دو سفر قبلي وطرح‌هاي پيشنهادي سفر سوم

استاندار خوزستان در مورد زمان سومين سفر استاني رييس‌جمهور و هيات دولت به استان، گفت: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته اعضاي هيات دولت قرار است چهارشنبه(23 دي) وارد استان شوند اما زمان قطعي اين سفر، امروز، 21 دي‌ماه مشخص مي‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ "سيدجعفر حجازي"، در جمع خبرنگاران رسانه‌هاي گروهي، در خصوص زمان دقيق سفر سوم هيات دولت به استان، اظهار كرد: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده اين سفر از صبح روز چهارشنبه 23 دي‌ماه آغاز و تا شب روز بعد، پنجشنبه، 24 دي‌ماه ادامه خواهد داشت.

وي با اشاره به اينكه احتمال تغيير در زمان سفر هيات دولت به استان بسيار كم است، خاطرنشان كرد: زمان دقيق اين سفر امروز، 21 دي‌ماه در نشست هيات دولت در تهران اعلام مي‌شود.

استاندار خوزستان با ارايه خلاصه‌اي از مصوبات سفر نخست هيات دولت به استان، گفت: در اين سفر 262 مصوبه معادل 1328 پروژه مصوب شد كه از اين تعداد 854 پروژه خاتمه يافت، 341 پروژه در دست اجرا است و 133 پروژه نيز به دليل تامين نشدن منابع مالي يا خاتمه نيافتن طرح مطالعاتي، تاكنون عملياتي نشده‌اند.

وي تصريح كرد: ارزش كار انجام شده در سفر هيات‌ دولت به لحاظ اعتباري، از منابع مختلف استاني، ملي و وزارتخانه‌ها، حدود 11 هزار و 600 ميليارد تومان براي كل پروژه‌ها بوده كه با احتساب اعتبارات سال‌جاري كه منهاي اعتبارات عادي استان است، نزديك به 2 هزار و 500 ميليارد تومان هزينه شده است. اين رقم معادل 22 درصد كل تعهداتي است كه براي مدت متوسط پنج سال پيش‌بيني شده بوده و در حال حاضر خاتمه يافته است.

حجازي افزود: در بخش استاني سفر نخست، 100 درصد اعتبارات تامين شد و كار ساخت 99 درصد پروژه‌ها نيز اتمام يافته است.

وي در خصوص مصوبات سفر دوم هيات دولت به استان خوزستان نيز، گفت: در اين سفر 301 مصوبه داشتيم كه در قالب 1470 پروژه تعريف شد كه از اين تعداد كار اجرايي 336 پروژه تمام شده است، 217 پروژه به دليل فاصله زماني كمي كه از اين سفر تاكنون گذشته است، در دست اجراست و كار ساخت 917 پروژه نيز به علت پايان نيافتن طرح مطالعاتي، اخذ نشدن مجوزهاي قانوني به عنوان كميسيون ماده 32 و ابلاغ نشدن اعتبارات پروژه‌هاي ملي، انجام نشده است كه اميدواريم تا پايان سال جاري عمليات اجرايي 300 پروژه از اين تعداد آغاز شود.

استاندار خوزستان عنوان كرد: از مهمترين پروژه‌هايي كه در سفر دوم هنوز اجرايي نشده، كمك وزارت نفت براي اجراي طرح‌هاي مورد تعهد در بخش بهداشت و درمان، تربيت‌بدني، آموزش و پرورش و آموزش عالي است كه حدود 180 ميليارد تومان از تعهدات وزارت نفت باقي مانده است.

وي ادامه داد: همچنين كار عملياتي سه بيمارستان از شش بيمارستان درماني، آغاز شده و تا پايان سال گشايش مي‌يابد. كار ساخت بيمارستان‌هاي هنديجان، ماهشهر و اروند كنار نيز رو به اتمام است و احتمالا اوايل سال آينده مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرند. عمليات اجرايي سه نيروگاه گازي از پنج نيروگاه مصوب در اين سفر، شروع شده و كار اجرايي نيروگاه خرمشهر نيز رو به اتمام است.

به گزارش ايسنا، استاندار خوزستان به پروژه‌هاي تمام شده استان نيز اشاره و عنوان كرد: كار ساخت 94 سالن ورزشي بانوان و آقايان، از تعهدات وزارت نفت باقي مانده است، ساير تعهدات وزارت نفت از جمله كمك به مشاركت در احداث جاده‌ها نيز به دليل عدم تامين اعتبار، آغاز نشده است.

وي به مهمترين پروژه‌هاي سفر نخست هيات دولت اشاره كرد و گفت: از اهم اين پروژه‌ها احداث پنج سد كوچك در استان است كه تاكنون عمليات اجرايي چهار سد آغاز شده و مطالعات يكي ديگر از سدها هنوز به اتمام نرسيده است و پس از پايان كار مطالعاتي، عمليات اجرايي اين سد نيز آغاز مي‌شود.

حجازي افزود: كار عملياتي بيمارستان سوانح و سوختگي و بيمارستان جديد اطفال در اهواز، ايجاد هشت شهرك صنعتي در استان، احداث خط دوم راه‌آهن آبادان - خرمشهر، ساخت پالايشگاه‌هاي آبادان و گاز بيد‌بلند بهبهان، گازرساني به 430 روستا، ايجاد شبكه قرآني در 11 شهرستان استان و كار توسعه بيمارستان شهيد بهشتي آبادان نيز پايان يافته است.

وي گفت: از ديگر پروژه‌هاي عمده در سفر نخست هيأت دولت، طرح جامع و آبرساني خوزستان(غدير) بود كه مطالعات آن تصويب و مقدمات اجرايي آن سال گذشته با كلنگ‌زني رييس‌جمهور آغاز شد و فاز نخست آن انتقال آب به آبادان و خرمشهر است. تاكنون در اين زمان نزديك به 200 ميليارد تومان هزينه شده كه اميدواريم تا پايان‌سال اتصال آب به تصفيه‌خانه شهرستان‌هاي آبادان و خرمشهر به اتمام برسد.

حجازي ادامه داد:‌همچنين تأمين آب شهرهايي از جمله شادگان، ايذه، باغملك و هنديجان در قالب طرح كوتاه مدت در سال گذشته به اتمام رسيد و هم اكنون نيز طرح بلندمدت آغاز شده است.

وي به پروژه‌هاي سفر دوم هيأت دولت اشاره و خاطرنشان كرد: در زمان سفر دوم، رديف اعتباري به ميزان 150 ميليارد تومان براي مدت پنج‌سال به منظور بازسازي و توسعه استان خوزستان در بودجه استان قرار گرفت كه در سال‌جاري اين رقم با عنايت رييس‌جمهور به 250 ميليارد تومان افزايش يافت.

استاندار خوزستان يادآور شد: در سفر دوم احداث نيروگاه 500 مگاواتي مصوب شد كه تاكنون زمين آن تهيه و مقدمات اجرايي آن در كنار مجتمع فولاد خوزستان آغاز شده است. ترخيص انواع خودرو و ماشين‌آلات سنگين راه‌سازي و پلاك‌گذاري در مناطق آزاد براي استفاده تا شعاع 40 كيلومتري براي خودروهاي سبك و ماشين‌آلات سنگين در سطح استان آزمايشي انجام شده كه اميدواريم تا پايان سال به طور كامل دستگاه پلاك‌زني آماده شود و مردم آبادان و خرمشهر بتوانند خودروهايي وارد و تردد كنند.

وي گفت: عمليات اجرايي گازرساني به 100 روستا از 300 روستاي مصوب در سفر دوم خاتمه يافته و كار اجرايي در بقيه روستاها نيز در حال اجراست. همچنين عمليات اجرايي گازرساني به پنج شهرستان استان نيز آغاز شده است.

حجازي اظهار كرد: در سفر دوم احداث 9 بيمارستان مصوب شده است كه در اهواز براي احداث يك بيمارستان به جاي بيمارستان رازي و همچنين ايجاد بيمارستان صنايع، زمين تهيه شده است. در شوش نيز عمليات اجرايي بيمارستان اين شهر آغاز شده است. كار اجرايي بيمارستان‌هاي بقيه شهرستان‌ها نيز تا پايان سال جاري آغاز مي‌شود.

وي گفت: احداث فرودگاه‌هاي جديد اهواز و بهبهان نيز از ديگر مصوبات سفر دوم هيأت دولت است كه در اهواز به دليل توسعه منطقه مسكوني و وجود چاه‌هاي نفت در اطراف فرودگاه، مصوب شد كه در مكان جديدي فرودگاه بين‌المللي با ظرفيت بالاتر بار و مسافر براي افق 15 سال آينده، احداث و جايگزين فرودگاه بين‌المللي شود. كار مكان‌يابي به اتمام رسيده و اميدواريم از اوايل سال آينده رديف اعتباري براي آغاز اين پروژه با مشاركت وزارت نفت اختصاص يابد.

استاندار خوزستان در خصوص احداث فرودگاه در بهبهان نيز اظهار كرد: زمين اين فرودگاه توسط سازمان هواپيمايي كشوري تعيين شده كه در حال حاضر با يك‌سري مشكلاتي مواجه شده است. اميدورايم با برطرف شدن اين مشكلات، سال آينده شاهد آغاز كار اجرايي اين پروژه نيز باشيم.

وي به احداث 15 هزار واحد مسكوني براي محرومان كه از مصوبات سفر اول و دوم هيأت دولت در استان بود، اشاره و عنوان كرد: تاكنون كار ساخت 4500 واحد مسكوني از تعداد مقرر در مصوبه هيات دولت، پايان يافته و تحويل داده شده است و بعضي ديگر نيز در حال عمليات اجرايي هستند. اعتبارات اين پروژه به صورت مشترك از طريق اعتبارات ملي، استاني و نهاد رياست‌جمهوري و از طريق يارانه تامين مي‌شود. همچنين تعدادي از 12 هزار واحد مسكوني روستايي و 4000 واحد مسكوني شهري افراد تحت پوشش كميته امداد امام(ره) و بهزيستي، مرمت و مقاوم‌سازي شده و تعدادي نيز در حال اجرا هستند.

حجازي همچنين به تصويب ايجاد 11 دانشكده جديد در دانشگاه‌هاي استان اشاره كرد و گفت: از اين تعداد 2 دانشكده در سفر سوم گشايش مي‌يابند، سه دانشكده كلنگ‌زني مي‌شوند و بقيه نيز سال آينده پس از آماده شدن نقشه‌ها، عمليات اجرايي‌شان آغاز مي‌شود.

وي همچنين با اشاره به تامين گاز موردنياز صنايع استان در شهرك‌هاي صنعتي، گفت: اين معضل در سال‌هاي گذشته يكي از مشكلات جدي ما بود كه به لطف خدا با ايجاد خطوط انتقال گاز از اميديه به تمام شهرهاي استان كه واحدها يا شهرك‌هاي صنعتي دارند، در حال برطرف شدن است. هم اكنون نزديك به 700 كيلومتر خط انتقال گاز در حال اجراست و به صورت كامل از منابع داخلي وزارت نفت و شركت ملي گاز تامين اعتبار شده است.

استاندار خوزستان يادآور شد: بخش ديگري از مصوبات كه مربوط به دور نخست سفر هيات دولت بود اما در سفر دوم سرعت پيدا كرد، اصلاح و توسعه شبكه توزيع برق استان توسط شركت توزيع برق است كه بعضي تمام شده و برخي ديگر نيز در حال انجام كار عملياتي است. از 390 ميليارد تومان مصوب سفر هيات دولت براي اجراي اين پروژه تاكنون 190 ميليارد تومان هزينه شده است.

وي ادامه داد: از محل 600 ميليارد تومان پست و انتقال برق كه مربوط به سفر نخست هيات دولت به استان است، نزديك به 340 ميليارد تومان تاكنون تعريف، اجرا و بعضا به اتمام رسيده است. اميدواريم بقيه آن نيز بر اساس برنامه زمان‌بندي شده كه در تعهد وزارت نيرو در بخش اصلاح و توسعه شبكه برق است، در 2 سال آينده به اتمام برسد.

حجازي، اعتبارات پروژه‌هاي قابل بهره‌برداري در سفر سوم هيات دولت به استان را، معادل 700 ميليارد تومان دانست و گفت: اين پروژه‌ها عمدتا از مصوبات سفرهاي اول و دوم هيات دولت به استان هستند كه توسط وزراي مختلف در شهرستان‌هاي مختلف استان به بهره‌برداري مي‌رسند.

وي با اشاره به اين مطلب كه ليست نهايي وزرا و مكان عزيمت آنها به شهرستان‌هاي مختلف استان در جلسه هيات دولت مشخص مي‌شود، بيان كرد: ديدار مردمي در شهرستان‌ها، برگزاري نشست شوراي اداري با حضور فرمانداران، امامان جمعه، ملاقات با خانواده‌هاي معظم شهيدان و ايثارگران و بررسي مشكلات مردم و مصوبات سفرهاي اول و دوم هيات دولت به استان، از جمله برنامه‌هاي وزرا در شهرستان‌هاي مختلف استان است.

استاندار خوزستان اضافه كرد: وزرا پس از حضور در شهرستان‌هاي استان در نشست‌هاي دولت شركت كرده، هر كدام به مدت پنج دقيقه خلاصه بازديد خود از شهرستان‌هاي مختلف را ارايه خواهند داد. همچنين هر وزير متناسب با دستگاه و حوزه خود در اهواز نشست‌هايي را با بخش‌هايي كه با آن ارتباط دارند، برگزار مي‌كنند.

وي گفت: معاونان وزرا از يك روز قبل از سفر در استان و سازمان مربوط به خودشان حاضر مي‌شوند و اطلاع‌رساني از فرداي آن روز آغاز مي‌شود كه كدام سازمان و در كجا با مردم ملاقات مردمي خواهد داشت. پيش‌بيني مي‌شود هر سازمان حدود 700 تا 800 نفر را در يك روز پذيرا باشد.

حجازي در خصوص مصوبات سفر سوم هيات دولت به خوزستان نيز گفت: پس از حدود سه ماه جمع‌آوري اطلاعات و پيشنهادات از دستگاه‌هاي اجرايي در نشست 2 هفته پيش كارگروه در نهاد رياست جمهوري، در خصوص بعضي از اين پيشنهادات به توافق رسيديم و بخش ديگر نيز به نشست كارگروه‌ها كه با حضور معاول اول رئيس جمهور، 21 دي‌ماه در تهران تشكيل مي‌شود، نتيجه ‌نهايي اعلام مي‌شود. در اين جلسه تمام موارد پيشنهادي كارگروه‌هاي زيربنايي و مسكن، آموزش و بهداشت، انرژي و صنعت، كشاورزي، سرمايه‌گذاري و اشتغال ارايه و پيشنهادات كارگروه فرهنگ و هنر نيز با حضور رئيس‌جمهور در اهواز ارايه مي‌شود.

وي تأكيد كرد: با توجه به اين كه سفر سوم با محور فرهنگي است، ما نيز به دنبال توسعه و تقويت مساجد، فعاليت‌هاي مساجد، راهيان نور، ترويج فرهنگ ايثار و شهادت، تجهيز اماكن فرهنگي و هنري مثل ايجاد فرهنگسراها، شهرك چاپ براي رسانه‌ها و مطبوعات، مجتمع مطبوعاتي براي استقرار دفاتر به صورت محلي و نمايشگاه دايمي كتاب در سفر سوم هيأت دولت به استان هستيم.

حجازي ادامه داد: مسايل مربوط به جوانان مثل اوقات فراغت، ازدواج، اشتغال، ورزش و نخبه‌پروري، كمك به مراسم‌ ملي و مذهبي در طول سال در اعياد و مناسبت‌هاي مختلف، توسعه و تقويت كتابخانه‌ها، ساماندهي بخش ميراث فرهنگي، گردشگري، توسعه برنامه‌هاي فيلم و انيميشن تلويزيوني متناسب با فرهنگ خوزستان، ايجاد شهرك سينمايي دفاع مقدس در آبادان كه در سفر دوم هيأت دولت مصوب شد، توسعه و تقويت سيماي مركز استان و آبادان، توسعه حريم معنوي اماكن متبركه و زيارتي، از پيشنهادات ما است كه اميدواريم بتوانيم در مدت پنج سال تمام اين طرح‌ها را اجرايي كنيم.

وي همچنين بر اهميت موضوع اشتغال در اين سفر خاطرنشان كرد: با توجه به موافقت اوليه‌اي كه با بانك مركزي صورت گرفته است؛ اميدواريم كه بتوانيم بحث توسعه وام‌هاي قرض‌الحسنه براي طرح‌هاي خود اشتغالي را نهايي كنيم.

به گزارش ايسنا، استاندار خوزستان گفت: در خصوص فعاليت‌هاي بخش خصوصي مصوب شد كه اعتبارات داده نشده گذشته كه مورد طلب ما است، تأمين شود و مشكل اشتغال تا حدودي حل شود. در بخش صنعت و كشاورزي عمده مسايلي كه مورد توجه است براساس نظر رييس‌جمهور، بالا بردن بهره‌وري از طريق آبياري تحت فشار و همچنين توسعه ساخت سدها و طرح‌هاي شبكه‌هاي آبياري از اولويت‌هاي ما است كه به لطف خدا در سفر سوم شاهد افزايش 2 برابري مصوبات در بخش زيرساخت‌هاي كشاورزي خواهيم بود.

وي خاطرنشان كرد: اميدواريم با جذب اعتبارات در اين بخش كه شامل شبكه‌هاي آبياري، زهكشي، تجهيز و نوسازي و آبياري تحت فشار مي‌شود، شاهد جهش 2 برابري و تحولي در بخش زيرساخت‌هاي كشاروزي باشيم.

حجازي ادامه داد: اعتبارات مناسبي براي ورزش در آموزش و پرورش و تربيت‌بدني در قالب يك طرح مشترك بين اين 2 سازمان قرار گرفته است. تكميل طرح‌هاي ورزشي استان از جمله تكميل ورزشگاه 50 هزار نفري الغدير، ساخت 39 استخر ورزشي كه 11 استخر مربوط به سفر دوم و 28 استخر نيز مربوط به سفر سوم است كه مورد تصويب قرار گرفته است.

وي افزود: در بخش دانشگاه‌ها نيز در سفر سوم هيأت دولت كلنگ‌زني دانشگاه صنعتي شهداي هويزه را خواهيم داشت و همچنين در شوشتر كار اجرايي 2 دانشكده و در شوش كار اجرايي يك دانشگاه آغاز خواهد شد. يك بحث ديگر، مشكل ما در بخش كمبود نيروي انساني در آموزش و پرورش است كه به طور جدي در كارگروه مطرح مي‌شود. ما اميدواريم كه به ما اجازه جذب 10 هزار نفر نيرو در مدت 2 سال بدهند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۸۸ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: استان ها
  • کد خبر: 8810-10418
  • خبرنگار :