/سفر رييس‌جمهور به نيويورك/ احمدي‌نژاد در گفت‌وگو با آسوشيتدپرس: پيام ملت ايران پيام اصلاح و تغيير است ايران از حضور در جلسه 1+5 ابايي ندارد

رييس‌جمهور دوستي با ملت ايران را بهترين راهبرد براي دولت آمريكا دانست و گفت: ملت ايران ملت بزرگ و مقتدري است البته اين اقتدار جنبه انساني و فرهنگي دارد. ايرانيان دوست ساير ملت‌ها هستند و هيچ‌گاه به دنبال سلطه بر ديگران نبوده‌اند و كساني كه عليه ملت ايران اصرار مي‌ورزند فرصت دوستي با ما را در آينده از دست خواهند داد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاري آسوشيتدپرس در پاسخ به سوالي درباره پيام حضور ايران در سازمان ملل متحد، اظهار كرد: پيام ملت ايران پيام اصلاح و تغيير است. سخن ملت ايران در طول تاريخ اين بوده كه شرايط موجود جهان در شأن انسان و ملت‌ها نيست. با توجه به جنگ‌ها، اشغالگري‌ها، مسابقه تسليحاتي، فاصله عميق شمال ـ جنوب و بحران‌هاي اقتصادي و فرهنگي بر اين باور هستيم كه انسان براي چنين شرايطي آفريده نشده است بلكه انسان براي زندگي سرشار از شادي، آرامش، عشق و محبت خلق شده و همه اين‌ها در سايه عدالت و يگانه‌پرستي محقق مي‌شود.

رييس‌جمهور با تأكيد بر اين كه ملت ايران نسبت به مديريت حاكم بر جهان انتقاد دارد، خاطرنشان كرد: مديريتي كه بر جهان حاكم است قادر نيست امنيت و دوستي را بين ملت‌ها برقرار كند.

احمدي‌نژاد با اشاره به اين كه تغيير يك‌باره و لحظه‌اي ايجاد نمي‌شود، گفت: ابتدا تغيير بايد در انديشه‌ها اتفاق بيفتد و سپس بايد ساختارهاي ناعادلانه حاكم بر جهان اصلاح شود و بدون ترديد در اين مسير همه بايد به يكديگر كمك كنند.

او در پاسخ به سوالي درباره ارزيابي خود از اوضاع فعلي و آينده افغانستان، اظهار كرد: امروز همه به روشني مي‌دانند كه شرايط افغانستان مناسب نيست. مردم روزانه قتل‌عام مي‌شوند و كينه‌ها و دشمني‌ها عميق‌تر مي‌شود و تصوير روشني نيز براي بهبود شرايط اين كشور در آينده قابل تصور نيست.

احمدي‌نژاد با بيان اين كه براي حل مشكل افغانستان شناسايي مشكل واقعي لازم است، گفت: مشكل افغانستان راه‌حل نظامي ندارد. بايد به حق حاكميت ملي مردم افغانستان احترام گذاشته شود كه اگر يك پنجم هزينه‌اي كه در بخش نظامي در افغانستان انجام شده، در بخش زيرساخت‌هاي اين كشور هزينه مي‌شد، شرايط افغانستان بسيار متفاوت‌تر از امروز بود.

رييس‌جمهور با تأكيد بر اين كه بايد به روند سياسي در افغانستان احترام گذاشته شود، خاطرنشان كرد: بايد در جدول زماني مشخصي گروه‌هاي نظامي از افغانستان خارج شوند و اجازه دهند دولت افغانستان امور كشور را اداره كرده و مسووليت امنيت را برعهده بگيرد. البته در افغانستان نيز بايد همه با هم در اداره كشور مشاركت داشته باشند و هيچ گروهي به دنبال انحصارطلبي نباشد.

وي تصريح كرد: ايران از روند سياسي افغانستان حمايت مي‌كند و معتقد است اين كشور بايد براساس قانون اساسي و عدالت مديريت شود و دموكراسي انتخابات در اين كشور نهادينه شود.

رييس‌جمهور در پاسخ به اين سوال كه پس از آزادي سارا شورد يكي از سه تبعه آمريكايي كه وارد مرزهاي ايران شده بودند، چقدر احتمال دارد كه دو نفر بعدي نيز آزاد شوند؟ گفت: از اين كه اين خانم با نگاه محبت‌آميز جمهوري اسلامي ايران آزاد شد خوشحال هستيم و اميدواريم دو نفر بعدي نيز به دادگاه اثبات كنند كه نظر سوءيي از ورود غيرقانوني به خاك ايران نداشتند و آزاد شوند.

او افزود: كشورهاي جهان براي ورود غيرقانوني به كشورهاي‌شان قوانين سختي دارند اما اميدواريم در هر كجاي دنيا حتي آن‌هايي كه در آمريكا زنداني هستند، آزاد شوند.

رييس‌جمهور در پاسخ به اين كه وزير خارجه آمريكا عنوان كرده كه وزيران خارجه گروه 1+5 در مورد مسأله هسته‌يي آماده ديدار با مقامات عالي ايران هستند، آيا ايران آمادگي گفت‌وگو در اين زمينه را دارد؟ گفت: ملت ايران هميشه آماده گفت‌وگو بوده است و هرگاه جلسه‌اي هماهنگ شد، ايران از حضور در اين جلسه ابايي ندارد.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۳۸۹ / ۰۷:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8906-17703
  • خبرنگار : 71038