رييس دانشگاه صنعتي کرمانشاه: مي خواهيم متفاوت‌ از ديگر مراکز آموزش عالي باشيم

رييس دانشگاه صنعتي کرمانشاه، گفت: با حفظ اتحاد و انسجام، پرهيز از حاشيه، ايجاد چرخه علم و فناوري و همچنين ظرفيت سازي علمي مي‌توانيم در آينده نزديک شاهد توسعه پايدار و جهش اقتصادي باشيم.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي ايسنا - منطقه کرمانشاه، عبدالحميد پاپ زن با بيان اينكه امروزه اصلي ترين معيار تعيين جايگاه علمي کشورها، ميزان مشارکت در توليد علم، نوآوري و فناوريست، گفت: توسعه همه جانبه با محوريت نيروي انساني توسعه يافته و داراي فکر و ايده، نخستين گام در راستاي ظرفيت سازي علمي در کشور است.

وي با بيان اينکه در دانشگاه صنعتي کرمانشاه به دنبال تربيت شهروندي توسعه يافته هستيم، تصريح کرد: توسعه منابع انساني مهم ترين عامل پيشرفت در رسيدن به توسعه پايدار است و منابع انساني زماني توسعه مي يابد که به سلاح علم و فناوري مجهز باشد و توسعه را به صورت علمي دنبال کرد.

پاپ زن با بيان اينکه مي خواهيم متفاوت‌تر از ديگر مراکز آموزش عالي باشيم، اظهار كرد: بدون ترديد در سال جهاد اقتصادي يکي از مهم ترين الزامات و اقدامات ما بايد استفاده از علم و فناوري در توليدات و خدمات باشد و تلاش ما بايد به اين نکته معطوف شود که نتايج تحقيقاتمان به ثروت بيانجامد و اين موضوعيست که مقام معظم رهبري نيز بارها بر آن تاکيد داشته‌اند، بنابراين تأسيس اولين تعاوني دانش بنيان دانشگاه‌هاي کشور در دانشگاه صنعتي کرمانشاه و عقد تفاهم نامه با برخي از ادارات و نهادهاي مرتبط، بيانگر تفکر و حرکت ما در اين راستا است.

رييس دانشگاه صنعتي کرمانشاه با اشاره به برخي از گزارش‌ها که نرخ توليد علم در ايران را برابر با کشورهاي اسلامي به ثبت رسانده‌اند و اينکه جمهوري اسلامي ايران در سال 2004 تا 2008 بيشترين و سريع ترين رشد علمي را در جهان داشته است، افزود: بايد اين موضوع را بررسي کرد که چرا با کسب اين جايگاه در توليدات علمي هنوز نمود خاصي در بهبود شاخص‌هاي صنعت و فناوري، افزايش ثروت ملي و رفاه اجتماعي مشاهده نمي‌شود، و همچنين رابطه ميان صنعت و توليدات فکري و ايده‌هاي نو حلقه مفقوده جامعه علمي در کشور است.

پاپ زن با بيان اينكه هم اکنون جوانان و دانشجويان ايراني به اختراعات و ايده‌هاي خلاقانه‌اي دست پيدا مي‌کنند که هر کدام از اين ايده‌ها مي‌تواند باعث شکوفايي در بخش‌هاي متعدد شود، تصريح كرد: اما متأسفانه اکثر آنها در حد فکر و ايده باقي مانده و اين معضل خود منجر به دلسردي مخترعان و عدم دسترسي به توسعه مطلوب و پايدار مي شود، از اين رو شايد بتوان ايجاد رابطه‌اي جدي ميان صنعت و دانشگاه، حمايت‌هاي بيشتر مسئولين از نخبگان علمي و دانشگاهي و نيز تقويت مراکزي نظير شرکت‌هاي دانش بنيان و پارک‌هاي علم و فناوري را راهکارهاي اساسي براي توسعه کمي و کيفي فناوري‌هاي نوين در کشور دانست.

اين عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي کرمانشاه در ادامه با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله توسعه که مهم ترين سند بالا دستي و در واقع نقشه راه در مباحث اقتصادي، سياسي، فرهنگي و برنامه ريزي کشور براي توسعه يافتگي و تأثير گذاري جمهوري اسلامي ايران در منطقه و جهان در سال 1404 است، خاطر نشان کرد: با توسعه مشارکتي به اين مفهوم مهم مي‌توان دست پيدا کرد، چرا که در اين نوع رويکرد خود مشارکت از سوي انديشمندان و مديران به عنوان يکي از حقوق اساسي انسان‌ها مورد توجه قرار گرفته و نه نتايجي که از مشارکت حاصل مي‌شود.

پاپ زن ادامه داد: بدين منظور همگان در همه مراحل توسعه درگير مي شوند و در چنين شرايطي وظيفه دولت تنها فراهم کردن بستر مناسب براي مشارکت افرادي است که توسعه براي آنها صورت مي گيرد، لذا براي رسيدن به اهداف از پيش تعيين شده برنامه سند چشم انداز را همه اقشار جامعه و به ويژه مسئولان نظام بايد مد نظر قرار دهند و در اين راه يکي از شروط لازم حفظ اتحاد و انسجام ملي مسئولان و مردم و پرهيز از حاشيه پردازي است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۴ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 9005-01440
  • خبرنگار :