با گسترش تلاش‌ها برای برکناری بی‌بی؛

نتانیاهو برای ماندن به همه چیز چنگ می‌زند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا کمپین رسانه‌ای گسترده‌ای را آغاز کرد که بر اساس تمامی برآوردها، با هدف قرار دادن رسانه در کنار خودش است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه لبنانی السفیر، از یک سو از آنجا که اهداف واقعی این کمپین مشخص نیست و از سوی دیگر در سایه اتهام‌های بسیار علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر تسلط بر رسانه‌، ابهاماتی در مورد این کمپین مطرح است. کار به جایی رسیده است که تعدادی از سیاستمداران و اندیشمندان گفته‌اند که نتانیاهو اسرائیل را به سمت روشی جدید از دیکتاتوی می‌برد چراکه بازرگانان حامی خود را به این امر ترغیب می‌کند که رسانه‌ها را تحت کنترل خود داشته باشند و به آن جهت گیری دهند. بسیاری اساسا به روزنامه اسرائیل امروز اشاره می‌کنند که شلدون ادلسون، میلیاردر یهودی آمریکایی آن را تاسیس کرد و هدفی جز خدمت به نتانیاهو و اندیشه‌هایش را دنبال نمی‌کند.

آنطور که آری شاویت تحلیلگر هاآرتص معتقد است، نتانیاهو همچون پدرش این اعتقاد را دارد که اوضاع واقع صحنه نبرد میان قوی و ضعیف است و قوی می‌ماند و ضعیف محو می‌شود. ارزش‌ها و ادب هیچ اهمیتی ندارد.

با این وجود به نظر می‌رسد که نتانیاهو از مشکلاتی رنج می‌برد که کم اهمیت‌تر از تمایل وی برای سیطره بر رسانه‌ها نیست. چراکه نوعی نارضایتی علیه وی نه فقط در داخل صفوف مردم اسرائیل به صورت کلی و یا حتی در میان راست‌گراها وجود دارد بلکه این نارضایتی علیه وی در داخل حزبش نیز، است.

لیکود، در طول سال‌های اخیر از نزاع‌هایی رنج برده است که نتانیاهو طرفی در آن نزاع‌ها بوده است که باعث شد تعدادی از رهبران لیکود از صفوف آن خارج شود که آخرین آنها موشه یعالون، وزیر جنگ اسرائیل بود.

وی نیز جدعون ساعر، مرد شماره دو از لیکود خارج شد و در آن هنگام اعلام شد که وی به مرخصی سیاسی رفته است. در روزهای اخیر، نزاعی شدید میان نتانیاهو و اسرائیل کاتس، مردی قدرتمند در لیکود و وزیر ارتباطات و زیر ساخت‌ها به وقوع پیوست.

بسیاری معتقدند که افزایش شدت نزاع در لیکود حکایت از افزایش درجه رقابت برای جانشینی نتانیاهو دارد که این مساله برای براندازی نتانیاهو مقدمه چینی ایجاد می‌کند و وی واقعاً از این مساله هراس دارد.

با وجود اینکه، نتانیاهو در تصویب بودجه برای دو سال در دولت موفق شد و احتمال موفقیت وی در تصویب بودجه در کنست نیز وجود دارد اما این مساله مانع از آن نشد که بسیاری این اعتقاد را داشته باشند که دوره ریاست وی به پایان نزدیک می‌شود.

مساله فقط مربوط به میزان دشمنان در خارج از ائتلاف وی نیست بلکه اساساً به دلیل تمرکز نزاع علیه وی در داخل اردوگاه راست‌گرایش است. اخیراً در عرصه سیاسی اسرائیل یک چالش بزرگی برای نتانیاهو آشکار شده است. این چالش بالاخص از سوی دو شخصی که به نتانیاهو نزدیک بودند، مطرح شده است که یکی از آنها موشه یعالون است که مخالف منطق ایجاد هراس است که نتانیاهو برای کسب تایید خود آن را در پیش گرفته است و شخص دوم ایهود باراک، وزیر جنگ اسبق است که علناً نتانیاهو را به در معرض خطر قرار دادن امنیت اسرائیل متهم کرد.

یعالون، در چارچوب تلاشش برای بازگشت به روند سیاسی و برای رقابت با نتانیاهو جهت رهبری اسرائیل اعلام کرد: رهبری ملی باید از ایجاد هول و وحشت درون شهروندان دست بردارد چراکه اسرائیل قوی‌ترین دولت در منطقه است. من با گذشت سال‌ها فهمیدم که مساله مطلوب رهبری در اسرائیل است. مساله مطلوب داشتن شجاعت برای تصمیم گیری‌ها و نه تلاش برای ماندن این شخص است.

اما ضربه امنیتی قوی‌تر علیه نتانیاهو از سوی ایهود باراک، صورت گرفت که اعلام کرد، نتانیاهو بر سر امنیت اسرائیل قمار می‌کند. باراک، پیشتر هشدار داده بود که نتانیاهو تمام طرح صهیونیستی را ویران می‌کند اما این بار او گفت که رفتار نتانیاهو با آمریکا نه فقط باعث می‌شود که اسرائیل میلیاردها شکل را از دست بدهد بلکه احتمالاً باعث می‌شود که اسرائیل صنایع نظامی خود را نیز از دست بدهد.

نتانیاهو، وارد درگیری لفظی شکست خورده‌ای با رئیس جمهور آمریکا شد که بهای این امر سنگین بود و نمی‌توان این اشتباه را بخشید.

وی تصریح کرد: مخالفت بسیاری از اسرائیلی‌ها با نتانیاهو هشداری برای پایان کار اوست. کسی نمی‌داند که این پایان از طریق بازجویی‌هایی است که پلیس اسرائیل به عمل می‌آید و اتهامات وی در خصوص فساد است یا اینکه با قدرت مخالفان وی در داخل سهمیه سیاسی است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95060101376
  • خبرنگار : 71457

برچسب‌ها