گرد فراموشی بر سنت‌های اصیل ایرانی در چهارشنبه‌سوری

فرماندار شهرستان زنجان گفت: سنت‌های کهن و اصیل ایرانی در چهارشنبه آخر سال از یاد رفته است.

به گزارش ایسنا،«رسول بیات» در آئین پاسداشت سنت‌های کهن چهارشنبه‌سوری با تأکید بر این‌که سنت‌های قدیمی در تاریخ ایران بسیار ریشه‌مند است، اظهار کرد: مسأله چهارشنبه‌سوری و آئین و سنت‌ها همیشه در خانواده‌های ایرانی مرسوم است، در واقع فلسفه آخرین چهارشنبه سال برای ما ایرانیان شادی و نشاط‌آور است، اما متأسفانه امروزه به جای این‌که این سنت آرامش و نشاط و شادی را برایمان به ارمغان بیاورد، به آتش‌سوزی و سوز و گداز تبدیل شده است.

این مسئول ادامه داد: متأسفانه سنت‌های غلط چهارشنبه آخر سال، سوختن و آسیب رساندن به جان و مال هم‌وطنان را در طول چند سال اخیر در پی داشته است. پریدن از آتش به معنی آتش‌پرستی نیست، بلکه این حرکت از طرف ایرانیان به معنی رسیدن به نورالانوار الهی است.

وی با تأکید بر این‌که مفتخریم که یکی از سنت‌های ایرانی حفظ شده است، افزود: این آتش مقدمه رسیدن به نور الهی است و مشکلی که در جامعه امروزی بیشتر احساس می‌شود، نبود پیوند عمیق بین سنت‌های قدیمی و جدید است، به عبارتی چهارشنبه‌سوری نباید به چهارشنبه‌سوزی تبدیل شود.

بیات تصریح کرد: امروز مسئولان به جای این‌که از نشاط و شادمانی مردم خوشحال باشند، دغدغه حفظ امنیت جان مردم را دارند و متأسفانه شب چهارشنبه آخر سال، شهر به میدان جنگی تبدیل می‌شود که باعث سوختن یا جراحت بدنی مردم می‌شود.

فرماندار شهرستان زنجان با تأکید بر تبدیل سنت و فرهنگ اصیل ایرانی به فرهنگ غلط، خاطرنشان کرد: وقتی چهارشنبه آخر سال با انفجار مواد محترقه و منفجره همراه می‌شود، نشان می‌دهد که همگان اعم از رسانه‌های جمعی در انتقال ارزش‌ها به نسل امروزی کوتاهی کرده‌ایم، در واقع ما شاهد گسست نسلی هستیم و باید سنت‌های قدیمی و پر نشاط را در جامعه زنده کنیم.

وی یادآور شد: متأسفانه سنت‌ها را از یاد برده‌ایم و وضعیتی که در جامعه حاکم است، وضعیت خوبی نیست. در حالی که فرهنگ چهارشنبه آخر سال، نماد ملی و دوستی ایرانی‌ها است.

در ادامه، «نسترن ریاسوند»، عضو هیئت رئیسه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ زنجان از ارسال هشت مقاله از آداب و رسوم ایرانی‌ها در خصوص چهارشنبه آخر سال خبر داد و گفت: از این تعداد، هفت مقاله از استان زنجان و یک مقاله از قوچان (قوم کومانجی) به دست ما رسیده و آداب و رسوم قوم کومانجی در آن به نگارش درآمده است.

به گزارش ایسنا، در ادامه برخی کاتبان مقالات توضیح مختصری از مقاله خود در خصوص آئین چهارشنبه‌سوری ارایه دادند. هم‌چنین از برجستگان و نخبگان و ناشران مقالات این موضوع تقدیر شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 95122213904
  • خبرنگار :