تجهیز بیش از 12 هزار هکتار از اراضی استان زنجان به سیستم آبیاری نوین

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: 12 هزار و 320 هکتار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز است.

به گزارش ایسنا، «فریدون داوودی» در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، توجه ویژه‌ای به بخش آب و خاک به ویژه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و ارتقای راندمان آبیاری شده است و طی این مدت، عملکرد و اعتبارات این حوزه رشد قابل توجهی داشته است، در واقع طی سال‌های 92 تا 95 طرح آبیاری تحت فشار در سطح 12 هزار و 320 هکتار از اراضی استان به اجرا درآمده و عملیات اجرایی 6000 هکتار طرح جدید نیز آغاز شده است.

این مسئول احداث و تجهیز ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب ماه‌نشان با اعتبار یک میلیارد و 570 میلیون ریال را از دیگر پروژه‌های شاخص حوزه مدیریت منابع آب در دولت تدبیر و امید برشمرد و افزود: اجرای این طرح باعث حل مشکل بیش از 200 هکتار از باغات شهرستان ماه‌نشان شده است.

داوودی، از تکمیل و احداث 4 پروژه بزرگ ایستگاه پمپاژ و تأمین آب در روستاهای هزاررود، ونیسر و دهنه، پاوه‌رود، کلتان و جزلاندشت، هم‌چنین تکمیل و احداث شبکه آبیاری مربوطه در سطح 1370 هکتار در دولت تدبیر و امید خبر داد و خاطرنشان کرد: تا پایان سال 95، مبلغ 136 میلیارد ریال اعتبار دولتی و 230 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای این پروژه‌ها هزینه شده و با بهره‌برداری از آن‌ها برای حدود 500 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود.

وی احداث بند انحرافی اوچ‌داش با اعتبار 10 میلیارد ریال با حجم آب تنظیمی 4 میلیون متر مکعب، احداث 13 کیلومتر جاده بین مزارع با اعتبار 3 میلیارد و 182 میلیون ریال و اجرای عملیات آب و خاک در 500 هکتار از اراضی شرکت‌های تعاونی روستایی استان با اعتبار 5 میلیارد و 200 میلیون ریال را از دیگر پروژه‌های شاخص حوزه مدیریت منابع آب برشمرد و گفت: احیا و مرمت 20 رشته از قنوات استان با اعتباری بالغ بر 4 میلیارد و 700 میلیون ریال طی سال‌های 92 تا 95 از دیگر اقدامات شاخص بوده است، طوری که با استحصال 2 میلیون متر مکعب آب از این قنوات مشکل تامین آب حدود 400 هکتار از اراضی تحت پوشش حل شده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اجرای 1375 هکتار شبکه آبیاری در پایاب سدها و ایستگاه‌های پمپاژ استان زنجان با اعتباری بالغ بر 44 میلیارد ریال تصریح کرد: اجرای این طرح طی چهار سال گذشته زمینه اشتغال حدود 450 نفر را فراهم کرده است . همچنین 140 کیلومتر لوله ‎ گذاری و احداث کانال در 130 نقطه استان زنجان اجرا شده است که صرفه‌جویی حدود 2 میلیون ‎ متر مکعبی آب در بخش کشاورزی را به دنبال داشته است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96121407410
  • خبرنگار :