غذای بنفش خراسان جنوبی ثبت میراث ناملموس کشور شد

​مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: دانش و فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

سید احمد برآبادی در گفت‌ وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: پس از برگزاری سفره بنفش بیرجندی و سرو قروت برای 1200 نفر از بیرجندی‌های مقیم تهران و سایر مدعوین در 23 تیرماه امسال، در جلسه شورای ثبت میراث ناملموس کشور، دانش و فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه تاثیر غذا و فرهنگ یک رابطه دو سویه است، افزود: همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل گیری این نوع غذای محلی می‌شود غذای محلی نیز بر فرهنگ تاثیر گذار است.

مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: قروت امروزه با هویت جمعی خراسان جنوبی گره خورده است، به گونه‌ای که در سفر مقامات رسمی به بیرجند، قروت نیز در کنار سایر غذاها سرو می‌شود.

برآبادی ادامه داد: از سوی دیگر سرو قروت در رستوران‌ها و سفره خانه‌ها و ابداع پیتزای قروت و از همه مهم‌تر برگزاری سفره بنفش بیرجندی و سرو قروت برای 1200 نفر از بیرجندی‌های مقیم تهران نشان دهنده گره خوردن این غذا با هویت اجتماعی و فرهنگی مردم بیرجند است .

وی اظهار کرد: این غذا از جمله غذاهای سنتی شهرستان بیرجند و خراسان جنوبی است که هنوز در بیشتر نقاط آن را طبخ می‌کنند.

مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: نمادگرایی غذای محلی قروت در ادبیات شفاهی، تاثیر آن بر زبان و استفاده از واژگان غذایی در موارد غیر غذایی از جمله مباحثی هستند که در فرهنگ خراسان جنوبی وجود دارد.


انتهای پیام
  • دوشنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 97042513416
  • خبرنگار :

برچسب‌ها