پافشاری عشایر خراسان‌شمالی بر انجام شیوه سنتی دامداری

مدیر اداره عشایری شیروان گفت: عشایر خراسان‌شمالی هم‌چنان بر انجام شیوه سنتی دامداری اصرار دارند.

«ابراهیمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: هم‌اکنون عشایر خراسان‌شمالی به ازای 14 کیلوگرم خوراکی که به دام سبک خود می‌دهند، یک کیلوگرم گوشت تولید می‌کنند این در حالی است که باید به ازای هر هفت کیلو یک کیلوگرم گوشت تولید شود.

وی ادامه داد: عشایر برای این‌که دام آن‌ها بتواند چرای بیشتری داشته باشد آن‌ها را تا مسافت‌های زیادی به پیاده‌روی می‌برند این در حالی است که این شیوه، روش اشتباهی است و یکی از مشکلاتی که ممکن است به همراه بیاورد، بره‌اندازی دام آبستن است.

ابراهیمی با بیان این‌که عشایر بر داشتن دام زیاد تأکید دارند، تصریح کرد: این در حالی است که اگر یک خانوار عشایری گله 100 رأسی خود را به 80 تا 50 رأس برساند اما شیوه تغذیه دام‌های خود را علمی و اصولی کند، میزان بهره‌وری آن بیش از دام‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: عشایر باید به سوی استفاده از جیره علمی غذایی در دام‌ها پیش روند بطوری‌که با استفاده از این جیره، هر روز حدود 150 گرم به وزن دام‌های آن‌ها افزوده شود.

این مقام مسئول گفت: متأسفانه مشکل ما در آن است که برخی خانوارهای عشایری تمایلی برای قبول کردن شیوه‌های به روز و علمی دامداری ندارند.

وی یادآور شد: هم‌اکنون شماری از دامداران جوان عشایری در این استان در حال فعالیت هستند که میزان بهره‌وری، تولید و کیفیت محصول آن‌ها نسبت به سایر دامداران عشایر که خود را با  تجربه فرض می‌کنند و دارای تعداد زیادی دام هستند، نیز بیشتر است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 97101507884
  • خبرنگار :