شناسایی سلول‌های چشایی جدیدی که همزمان همه طعم‌ها را تشخیص می‌دهند

محققان موفق به کشف نوعی جوانه چشایی روی زبان شدند که می‌تواند به طور همزمان تمامی مزه‌ها را تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، محققان دانشگاه "بوفالو" به این نتیجه رسیدند که ممکن است زبان ما یک سلول جوانه چشایی چند منظوره داشته باشد که می‌تواند چهار طعم مختلف را همزمان شناسایی کند.

بیشتر سلول‌های جوانه چشایی تنها می‌توانند یک طعم خاص مانند تلخی، شیرینی یا ترش و شوری را تشخیص دهد اما این سلول‌های جدید همه کاره که به تازگی کشف شده اند، می‌تواند مزه‌های شیرینی، ترشی، اومامی و تلخی را با سطح غنی از تنوع‌ها تشخیص دهد.

جوانه‌های چشایی از سه نوع سلول تشکیل شده که به طور جمعی آنچه که به هنگام غذا خوردن تجربه می‌کنیم را می‌سازد.

سلول‌های نوع یک به عنوان سلول‌های پشتیبان عمل می‌کند، سلول‌های نوع دو برای تشخیص تلخی، شیرینی و اومامی است و سلول‌های نوع سه ترشی و شوری را تشخیص می‌دهد.

اومامی یک طعم خوشمزه، یکی از پنج مزه‌ اصلی است (همراه با مزه شیرینی، مزه ترشی، مزه شوری، مزه تلخی).

اما مطالعه روش موش‌ها زیرمجموعه‌ای ناشناخته از سلول‌های نوع سه را نشان می‌دهد که به طور گسترده پاسخگوی همه طعم‌ها است.

این سلولها دو مسیر سیگنال‌دهی متفاوت دارند که به آنها اجازه می‌دهد از یک مسیر ترشی و شیرینی و از مسیر دیگر تلخی و اومامی را شناسایی کنند. این تحقیق نخستین شواهد فیزیکی از گیرنده چشایی وسیعی است که از چند نظریه مختلف پشتیبانی می‌کند.

اگرچه هنوز هم نمی‌توان سهم آنها در میزان حساسیت چشایی را تعیین کرد اما انتظار می‌رود سهم سلول‌ها در این روند قابل توجه باشد. 

نتایج این پژوهش در مجله "PLOS Genetics" انتشار یافت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99052518196
  • خبرنگار : 71603

برچسب‌ها