افزایش مقاومت گیاه با مصرف اسیدهیومیک

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: افزایش مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی خصوصا شوری آب و خاک، از جمله فواید مصرف اسید هیومیک در کشاورزی است.

مریم جوادی بایگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: مواد هیومیکی محصول نهایی تجزیه هر ماده آلی در شرایط ویژه و توسط میکروارگانیزم‌های خاص هستند و چون دارای PH  اسیدی و مشتق از هوموس هستند، به نام هیومیک اسید شناخته می‌شوند.

وی به فواید مصرف  اسید هیومیک  در کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: از فواید مصرف آن می‌توان به بهبود ریشه زایی گیاهان،  انحلال و جذب عناصر نامحلول از خاک و حفظ و نگهداری این مواد در محیط ریشه، ایجاد توازن در عناصر غذایی خاک و بهبود دهنده ساختار خاک، کاهش تثبیت پتاسیم و افزایش جذب پتاسیم توسط ریشه و افزایش مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی خصوصا شوری آب و خاک اشاره کرد .

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با اشاره به ضدعفونی بذرهای غلات نیز اظهار کرد: برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به گندم و جو بر اثر بیماری‌هایی مانند انواع سیاهک‌ها، لکه قهوه‌ای نواری جو وکنترل برخی بیماری‌ها در اوایل رشد گندم و جو  روش‌هایی توصیه می‌شود.  

جوادی بایگی تصریح کرد: تناوب زراعی با گیاهان غیرمیزبان، استفاده از بذور سالم و عاری از آلودگی،    کشت ارقام مقاوم و کنترل علف‌های هرز گرامینه و از بین بردن بقایای محصول بعد از برداشت از جمله این روش‌ها است.

وی یادآور شد: ضدعفونی بذور باید با قارچکش‌های مناسب با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی و مسئول کلینیک  صورت گیرد.

  • چهارشنبه/ ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: birjand-40446
  • خبرنگار :

برچسب‌ها