• چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 00061865604
  • خبرنگار : 50028

سلامتی از دیدگاه طب سنتی / 7

تدابیری برای زمستان گذرانی

تدابیری برای زمستان گذرانی

ایسنا/خراسان جنوبی متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: با توجه به اینکه در دنیای امروز انواع و اقسام میوه‌ها در فصل زمستان در دسترس عموم قرار دارند، در این فصل بهتر است که مصرف میوه‌های سرد و مرطوب (چون هندوانه، خیار، نارنگی و…) کم شود و بیشتر از میوه‌های گرم و میوه‌های خشک و خشکبار استفاده شود.

مریم نواب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افراد دارای مزاج سرد و تر باید در زمستان و شب‌ها در مصرف غذاهای سردی‌بخش احتیاط کنند.

وی افزود: در فصل‌های سرد بویژه زمستان، استفاده از غذاهای گرمی‌بخش مانند کره، عسل، بادام و فندق به همراه غذاهای اصلی توصیه می‌شود؛ بدیهی است مقدار این غذاها در هر فرد به تناسب مزاج وی است.

این متخصص و مدرس طب ایرانی بیان کرد: در این فصل، پس از حمام، نباید به‌طور ناگهانی در معرض هوای خارج قرار گرفت؛ خوابیدن در روز، بویژه در زمستان، باعث ایجاد بیماری‌های رطوبی و نزله می‌شود. تباهی رنگ چهره، سستی بدن، احساس کسالت و غلظت خون تاز دیگر عوارض خواب روز هستند.

نواب‌زاده با بیان اینکه بهترین زمان ورزش در فصل زمستان، آخر روز است، تصریح کرد: در فصل زمستان بدن نیاز به غذای بیشتر و نیز مقدار بیشتری گوشت دارد ولی اگر زمستان، طبع زمستانی ندارد، یعنی گرمتر از حد مورد انتظار است یا بارندگی کمی دارد، غذاها را باید به‌اندازه خورد.

وی بیان کرد: تدبیر بدن‌های با مزاج معتدل در این فصل باید مایل به گرمی و خشکی باشد و از غذاهای مسخّن (با خاصیت گرم‌کنندگی) استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در زمستان، نوشیدنی‌ها و غذاها را باید گرم مصرف کرد، افزود: در این فصل باید ورزش‌های سنگین انجام شود تا از پیدایش و انباشت اخلاط بد در بدن جلوگیری شود بویژه در افرادی که در بدن‌شان رطوبت زیادی وجود دارد.

نواب زاده اظهار کرد: در این فصل، باید جامه گرم چون جامه پشمین و پوستین و ابریشمی و پنبه‌دار پوشید چراکه این نوع جامه‌ها بخار گرم بدن فرد را به خود گرفته و آن را در میان ذرات خود نگه می‌دارند و مانع از سرد ank بدن وی می‌شوند؛ بهتر است افراد در این فصل، کمی زیر آفتاب قدم بزنند و از انرژی خورشیدی بهره‌مند شوند.

نواب زاده بیان کرد: با توجه به اینکه در دنیای امروز انواع و اقسام میوه‌ها در فصل زمستان در دسترس عموم قرار دارند، در این فصل بهتر است که مصرف میوه‌های سرد و مرطوب (چون هندوانه، خیار، نارنگی و…) کم شود و بیشتر از میوه‌های گرم و میوه‌های خشک و خشکبار استفاده شود.

وی با بیان اینکه افراد کهنسال در زمستان انجیر را خیسانیده، بخورند که به جهت تلیین مزاج ایشان بسیار خوب است، تصریح کرد: بهتر است افراد در مکان‌های مرتفع که آفتاب بر آنها بتابد و از رطوبات و نم محفوظ باشد، مسکن کنند و بر فرش‌های گرم و نرم بنشینند.

نواب زاده با بیان اینکه بهتر است در زمان خواب، لحاف را گرم کرده، به خود بپوشانید یا کرسی، افزود: هر که در زمستان بیمار شود، باید زود مواد زاید را از بدن خارج کند چراکه تا سبب بیماری قوی نباشد، در سرمای زمستان موجب بیماری نمی‌شود؛ در زمستان، برای دفع مواد زاید،  مصرف مسهل ملایم ترجیح دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.