• چهارشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400020805592
  • خبرنگار : 50310

چغندرقند و موارد استفاده دارویی از آن

چغندرقند و موارد استفاده دارویی از آن

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: چغندر قند غنی از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است که برخی از آن‌ها دارای خواص دارویی است.

شهلا احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که چغندر قند یک سبزی ریشه‌ای محبوب است که در بسیاری از غذاهای جهان از آن استفاده می‌شود، اظهار کرد: چغندر قند غنی از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است که برخی از آن‌ها دارای خواص دارویی بوده و علاوه‌بر این‌ها، این سبزی بسیار خوش طعم است و به راحتی می‌توان آن را در رژیم غذایی جا داد.

وی با اشاره به این‌که  چغندر قند حاوی ارزش غذایی بالا اما بسیار کم کالری است، افزود: این سبزی بسیار کم کالری است، اما غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ارزشمندی است که بدن ما به آن‌ها احتیاج دارد، در واقع آن‌ها تقریبا حاوی تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که شما نیاز دارید.

احمدی با اشاره به این‌که چغندر قند حاوی کالری، پروتئین، چربی، فیبر، ویتامین ث، فولات، ویتامین ب۶، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و آهن است، افزود: چغندر قند همچنین حاوی نیترات‌های غیر آلی و رنگدانه‌هاست که هر دو از ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی هستند.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان  با اشاره به خاصیت چغندر قنر در کمک به کنترل فشار خون بالا، عنوان کرد: بیماری‌های قلبی مانند حملات قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی از شایع‌ترین علل مرگ در سراسر جهان هستند که فشار خون بالا یکی‌از عوامل زمینه‌ساز اینگونه بیماری‌هاست.

وی عنوان کرد: سطح نیترات خون حدود شش ساعت پس از خوردن این سبزی افزایش می‌یابد، بنابراین چغندرها فقط اثر موقت دارند و مصرف منظم آن برای کاهش فشار خون ضروری است.

احمدی با اشاره به این‌که چغندر قند به کاهش التهاب کمک می‌کند، عنوان کرد: التهاب مزمن یکی‌از عوامل ایجاد بیماری‌هایی مانند چاقی، بیماری‌های قلبی، کبد و سرطان است که چغندرها دارای رنگدانه‌هایی به نام بتالین هستند که ممکن است به طور بالقوه خواص ضد التهابی داشته باشند.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: چغندر قند حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده، که از مهم‌ترین موادی است که باید در رژیم غذایی روزانه ما وجود داشته باشد و در کنار خواص زیادی که دارد برای هضم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز مفید است.

وی افزود: عملکرد ذهنی انسان به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد،  برای برخی از افراد این کاهش عملکرد قابل توجه است و ممکن است منجر به ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل شود.

احمدی تصریح کرد: کاهش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به مغز ممکن است به این کاهش عملکرد کمک کند، که نیترات موجود در چغندر قند ممکن است باعث تقویت رگ‌های خونی و افزایش جریان خون به مغز شود.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به خاصیت ضدسرطانی چغندر قند، عنوان کرد: وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و طبیعت ضد التهابی چغندرها باعث توانایی این سبزی در جلوگیری از سرطان می‌شود، مطالعات نشان داده‌اند عصاره چغندر قند، تقسیم و رشد سلول‌های تومور در حیوانات را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.